0 oy
827 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (192 puan) tarafından
6 7 aydır evliyim. Eşimin ailesi en başından beri emrivaki yapıyor. Pazarları kahvaltıya çagırıyor 1gün önceden. Gün içinde akşam yemegine çagırıyor. Ben belki yemeğimi yaptım. Pazartesi yasaklar kalkıyor. Annesi arar hergün yok akşam gelin, yok kahvaltıya gelin diye. Gidincede bizi bırakmıyorlar. Ki eşime dün dedim haftaya sizinkilere gideriz. Duruma göre bakarız gününü dedim. Annesi beni degil eşimi arıyor. Böyle baskı yaptıkça sanki biri bogazımı sıkıyor, daralıyorum. Ne tavsiye edersiniz bana. Kahvaltıya gitmeye tövbeliyim. Çünkü bırakmıyorlar. Akşama kadar orada oluyoruz sıkılıyorum cidden 

20 Cevaplar

0 oy
tarafından

En İyi Cevap
Allah yardımcın olsun canım 
(192 puan) tarafından
Sagol canım
-Reklam-
0 oy
(13,307 puan) tarafından
Benim de evimde işim var de direk 
(192 puan) tarafından
Yemin ederim aşırı yapısıklar. Telefonu kapatcam artık ciddiyim. Bı baslasın emrıvakıyı telefonu kapatcam. Bunalıyorum yaaa. 60 yasında insanlarla ben ne konuscam sürekli
(13,307 puan) tarafından
Öyle oluyor valla alt üst birliktik biz insan sürekli ne sohbet edeceğini bilmiyordu.
(192 puan) tarafından
Bizim evler 20 dakıka vardır arası. Ama gene yapışan yapısıyo.mesela balık yapıyo cagırıyor, hep bı bahanesi var ya
(13,307 puan) tarafından
Aile olduğunuza alışamamışlar bence onlar
(192 puan) tarafından
Yok yok alısamadılar Vala. Eşim yasak öncesı 1haftada 4 5kez gıderdı onlara. Annesı hergun arıyo eşimi
0 oy
(2,131 puan) tarafından
Ne zor olur biloyorum yapisiyolar resmen 
(192 puan) tarafından
Bunlar aşırı yapısık. Bı gene baslasın annesı telefonu kapatcam
0 oy
(2,225 puan) tarafından
nasıl başlarsa öyle gider canım 

eşin de anlayışlı ise beraber yol alın başka çaresi yok bnnun canım 
(192 puan) tarafından
Ben eşime şimdiden yerını yaptım. Bak pazarları kımseye söz  verme dıye. Eşim 6gun calısıyo. Benle zaman gecırmek ıcın arkadasının yanına falan da gıtmıyor. Bı de kahvaltıya bız cok erken gıdıyoruz. 7 de kalkıyoruz. Öglen 3 te falan anca kalkıyoruz. Annesı bırakmıyor.Ama böyle bırakmasın eşim kalkmasın konuscam onunla. Ben kalk dedıgımde sıkıldığımda kalkmıyorsun gelesim gelmıyor dıycem
(192 puan) tarafından
Bi de annesı hep anlatır ben anlayıslıyım dıye. Bu mu anlayıs. Emrıvakı yapıyorsun sen.
(2,225 puan) tarafından
yani canım haklısın aynı şekilde eşinle anlaş söz al madem gidicez şu kadar durup gelelim diye
(2,225 puan) tarafından
gidilir tabi ki ama her hafta her hafta olmaz sizinde vakite dinlenmeye ihtiyacınız var haklısın bir şey diyemem uzak olunur her fırsatta gidilir o ayrı yakın olup da sürekli gdilince  sıkıntı evliliğini anlayamıyosun seni çok iyi anlıyorum canım
(192 puan) tarafından
Öyle canım. Her hafta bana cok gelıyor acık ası. Sımdı her hafta hem anneme hem oraya gıdınce e bı de baska arkadasimla bulussam tüm haftam doluyor. Onların da canı sıkılıyor bize sarıyor inan
0 oy
(1,120 puan) tarafından
Aynı dert bende de var aşılmıyor canım her pazar ordayız ki eşim sadecee pazar günü izinli
(192 puan) tarafından
Ben eşime dedım. Pazarları ikimize ait plan yapma dedim. Eger benı gene yasak öncesı duruma sokarsa eşimle cıddı kavga edecegım. Bunalıyorum. Eşime dedım kı ben 60 yasındakılerle takılcaksam eger huzur evıne gıdeyım daha iyi dedım
0 oy
(20,717 puan) tarafından
Bunu kayınvalidenle oturup konuş eşin bişi demiyosa yoksa ikisiylede konuş durumunu anlat ben evimde olmak istiyorum de yoksa niye ayırmış evi ne kadar mantıksız bi hareket 
(192 puan) tarafından
Dimi ama. Eşim farkında durumun. Sen ne zaman ıstersen o zaman gıdelım dıyor. Ama annesı sürekli eşimi arayıp cagırıyo. Yasak kalkarsa bakalım napacak. Eger bı cagırma ya baslasın gercekten eşime tavrımı büyük belli edecegım
(20,717 puan) tarafından
Eşin senin taraftaysa sorun yok sürekli reddet düşerler yakandan
(192 puan) tarafından
Eşim laf dınlıyor. Ben hayır dersen gıtmıyoruz. Ama kadın gene cagırıyo. Yemın ederım böyle baskı yaptıkca gıdesim gelmıyor. Zaten bı baskı yapsın eşimle konuscam bu durumu
(20,717 puan) tarafından
Konuşup tepkini belli etmezsen düşmezler yakandan bacı
(192 puan) tarafından
Haklısın canım. Evet hele bi baskı yapsın.
0 oy
(848 puan) tarafından
Gitmek zorunda değilsiniz ki, gitmeyin. Biraz tatava yaparlar sonra alışırlar, sizin de bir eviniz düzeniniz var. Bugün evde olmak istiyorum işiö var vs diyebilirsiniz. 
(192 puan) tarafından
Anlamıyorlar. Sitem e dıyorlar. Trip atıyorlar. Bıktırıyorlar. Gıdınce bırakmıyorlar.
(848 puan) tarafından
Siz bunu kabul edip gittikçe böyle devam eder. Bir şey yapmanız şart.
(192 puan) tarafından
Napcam ama. Yasak öncesı hep hayır dıyordum. Gene cagırıyo kadın anlamıyor.
(848 puan) tarafından
Yahu o çağırmaktan vazgeçene kadar gitmeyeceksin. Belli ki düşünemiyorlar mecbur değilsin gitmeye. Onlar anlayana kadar iş çılar kendine gitme. Trip atıyorlar deyip gidersen devamı gelecek. Evde işim var temizlik vs hastayım gibi gibi...
(192 puan) tarafından
Haklısın canım. 2 gün önce annesı dıyor. Bıze gelmiyorsun ama annene gıdıyor musun bılmıyorum dıycem. Annesıne dıycem ki bak ben buraya gelınce ıstedıgım zaman kalkamıyorum, bırakmıyorsunuz bu yüzden gelmek ıstemıyorum. Sürekli gel gel baskı yaparsan gelesim gelmıyor dıycem
0 oy
(11,995 puan) tarafından
Ben oyle 6 sene cektim her pazar sabah 8 aksam 12 en son bosanma davası acınca akıllandılar. 
(20,717 puan) tarafından
Naptın canım nasılsın
(192 puan) tarafından
Yaa ben töveblıyım gıtmem pazar. Eger gidersem eşime kalk deyınce kalkmazsa ben gıderım eve. O otursun. Bununda kavgasını yaparım
(11,995 puan) tarafından
Karantina bitsin diye bekliyorum bacım iste
(20,717 puan) tarafından
Hayırlısı olsun bacım ya
0 oy
tarafından
Eşin senden tarafsa ortak karar alın gelmek istemediginiz söyleyin canim
(192 puan) tarafından
Sitem e dıyorlar. İllaki cagırınca gıtcez. Kafasına göre öglen cagırıyor aksama gelın. Yahu belkı işimiz var. Bende inadına o cagırınca gıtmıyorum. Hep kendım ısteyınce gıdıyorum. O benı sıktıkca inadına gıtmıycem.
tarafından
En sevmediğim şey. Esimin ailesi 2 sokak öte de oturuyor valla canım isterse gidiyorum. Yemek yapiyorlar gelin diye canım isterse gidiyorum bazende eşim gitmek istemiyorum umrumda olmuyor küsmeleri. Birak küssünler sizinde bir özel hayatıniz var. Belki o gün dışarda yemek istersiniz
(192 puan) tarafından
Anlamıyorlar canım. Çagırsın hep hayır dıycem. Zaten benım yemekle aram yok. Eşime dedım haftaya çaya gıderız sızınkılere
tarafından
Yani söyle boşver.
0 oy
(5,269 puan) tarafından
Bnce siz direk onlar taşının
(192 puan) tarafından
Ben yapamam aynı evde
0 oy
(9,620 puan) tarafından
Bunu eşinle konuşmayı denedin mi canim
(9,620 puan) tarafından
Acaba karşılıklı güzellikle konuşsanız sen ciddi bi şekilde rahatsız olduğunu artik evde esinle vakit geçirmek istediğini seninde kendine ait bi evin olduğunu bi kere daha mi hatirlatsan esine çünkü ne kadar sert söylersen o kadar çok diklenir sana yani yumuşak yaklas ki seni anlamasına izin ver inşallah o zaman anlar
(192 puan) tarafından
Canım eşim bana baskı yapmıyor ki. Annesı yapıyor. Annesi sürekli bahane bulup arıyor. Yok pişi yaptım gelin, balık yaptım gelin, şunu yaptım gelin. Ki benım yemekle hıc atam yok.Pek yemek yemem. Eşime derim oradan gecersen al getir dıycem napayım. Bi de annesı sürekli atamamız beklıyor. Eşim 3 gunde anca arar. Annesı bızı unuttun dıye sitem ediyor
(9,620 puan) tarafından
Valla hic sitem etmesin bu kadar sık boğaz edilmez ki..o zaman eşin de gitmemeye bise demiyosa annesi aradığı zaman bugünde evde vakit geçirmek istiyorum veya eşim de yemek yapmış onu bunu yapmış desin yani o reddetsin annesinin tekliflerini
(192 puan) tarafından
Zaten annesi beni arayıp çagırmaz. Eşimi arar akşama gelin der. O da beni arar. Bi arasın ben diycem sen git benim işim var evde. Kadın sürekli çagırıyor. Ben her çagırdığında gitsem oooo
(192 puan) tarafından
Eşim bişey demez bana. Ben zaten eşime çok dedim beni darlama.Bak sıkılıyorum. Bi de düşünsene onun hep ailesine gidiyoruz. Benim aileme yazık degil mi? Hayır ayda bir çagırsa neyse giderim de sürekli olunca net hayır diyorum.
0 oy
tarafından

Belki çok saçma olacaktır ama pazartesi serbesmi yani yasak olmayacak mi

(192 puan) tarafından
Kalkacak sanırım. Ben en ıyısı telefonu kapatayım pazartesiden ıtıbaren
0 oy
(5,481 puan) tarafından
Kalakmasın, eltimlerle görüşmek istemiyorum böyle çok iyiydik biz
(192 puan) tarafından
Bencede kalkmasın
0 oy
(1,851 puan) tarafından
Sen hafta ortasından yap planını eşine söyle hafta sonu cagirdiklarinda söylesin eşin. 
(192 puan) tarafından
Canım mesela cumartesi aksamdan arıyor annesı sabah gelin dıyor. Mesela bugun arıyor aksama gelin dıye. Hep böyle günlük cagırıyo. Ben haftaya carsamba ya da Persembe gıtmeyı dusunuyorum onlara. Anneme de tek gıtcem. Eşime gel demıycem.
0 oy
(6,142 puan) tarafından
Cnm ilk bşta bzdede oyleydı bıde eşim le tartşmştm ne zırt pırt gdyoruz yenı evliyiz herkesn evı ayrı ocağı ayrı dye arrık eşim korktu 2 3 ayda bı ancak gdyoruz ne gerek var yaa abartıyorlar
(192 puan) tarafından
Insallah canım. Tepkimi gösterecegım.Her gıttıgımızde trıp atıyorlar. Babası bıle söyleniyor yanı
(6,142 puan) tarafından
Mecbur değilsinz yanı onlar zorunlu gbı goryor oyle değil ya
(192 puan) tarafından
Öyle öyle. İnan mecbur bırakıyorlar ya. Hayır sürekli çagırcaksa oğlunu evlendirmeseydi bu ne ya.
(6,142 puan) tarafından
Ayne oyle yaa yada senle birlk yaşayak birini al one evli evine köylü köyüne ya
(192 puan) tarafından
Kendi bu arada kaynanası ile yaşıyor. Kendi mutsuz benı de mutsuz edecek.
0 oy
(3,102 puan) tarafından
Bir kaç kez kesin dille hayır de canım. Şunu yaptık bunu yaptık gelin dediklerinde de işim var siz bize ayırın eşim gelip alsın yapmışsın o kadar ziyan olmasın de:)  yada daha kesin çözüm ailenle de görüşmemeyi göze alıp biz artık hiç kimseyle görüşmeyecez heryer virüs kimseyi riske atmamaya karar verdik dersin. 
(192 puan) tarafından
Virüs umurlarında degilki yeterki gıdelım. Mesela kandil ya kendince bısıler yapıyo annesı. Sonra bızım haberimiz yok ama. Bızı beklemıs. Kandıl ya gıderız dıye. Ee ben gelırsınız dıye şunu yaptım dıyor. Ulen benım kendı annem de var. Onun kendı kocası var oglu var. Benim garip anamın kimsesi yok. Annem napsın. Valaha 3 ay sonra sınavım var. Sınavı atlatayım anneme daha cok sık gıdecegım. Annesıne sabıt aralıkla gıderım. Çünkü cok darlıyor benı cok. Bana sormadan plan yapıyor.
(3,102 puan) tarafından
Plan yapınca ona uyma canım sende. Keşke plan yapmadan bana sorsaydın benim şu işim var bu işim var de. O ısrar ettikçe hayır de. O nasıl yüzsüz yüzsüz ısrar ediyorsa sende hayır derken ısrarcı ol. Hatta ayy işim vardı gelemem de. Tam ısrar edecekken çok tuvaletm geldi ishalim galiba de kapat suratına:)
(192 puan) tarafından
Öyle yapcam canım. İşte beni aramıyor. Bilerek oğlunu arıyor. Sitem ediyor. Utanmasa aglıycak yaniEşimde direk beni arıyor, bende hayır diyorum.Hayır takmışlar hep yanyana olalım istiyorlar. Ama yaşlı insanlarla ben sürekli ne paylaşcam. Hep anlatıyor yok şu böyle yapmıs bu böyle yapmıs. Banane milletten ya. Tanımam etmem. Hıc dınlemıyorum bile
(3,102 puan) tarafından
Haklısın insan sıkılır yani. Eşinle konuş o zaman canım o da gelemez işi var falan desin
(192 puan) tarafından
Canım bugün tek gitti eşim. Pazartesi de gitmişti. İzin belgesi varya. Ben haftada bir onu tek göndercem mutlaka. 2 haftada bir de ben giderim. O sürekli gıtsın de bana sarmasınlar
0 oy
(711 puan) tarafından
Eşin telefondan anlamıyorsa uçak moduna al telefonunu arayan ulaşamaz eşin de telefonunu açık sanar
(192 puan) tarafından
Yok canım anlıyor anlamaz mı
0 oy
(6,853 puan) tarafından
Kendi ailen yerine koymazsan hep batar Cnm herşey sana.
(192 puan) tarafından
Canım aslında batmak degıl de ben baskıya gelemıyorum. Israrı sevmiyorum
0 oy
(2,184 puan) tarafından
Size gelmesinden iyidir canim benimki de gelmese de cagirsa keske 
(192 puan) tarafından
Yanı sürekli gelse de o zaman da sorun yasardık eşimle canım. Zaten onların orda oturmuyoruz.eşime dıyorum ki dün . Sizin orda otursak bi akrabası var. Sürekli gelse açmam kapıyı dıyorum. O da anneme de acmazsın dıyor. Ee sürekli gelırse bılmıyom artık dedım. Kafam kaldırmıyor
(2,184 puan) tarafından
Gitmemek icin bahane bulursun canim yada gelemeyiz işimiz var müsait degiliz planlarimz var. Ama geliyorum deyince gelme denmiyor sabahtan gelince aksama kadar kaliyor cok anlayissiz bu kaynanalar
(192 puan) tarafından
Öyle canım. Bizim ev ters onların evine.Yakın olsak varya sürekli gelirdi eminim buna. Meraklı bide. Bi de her yerde ben anlayıslıyım dıye anlatıyor. Emrıvakıyı sevmiyorum ben. Herseyı kac gün önceden planlarım yani. Zaten eşime dıyorum senın akrabalara yakın otursak, sürekli gelseler açmazdım kapıyı diyorum. Sonra atamız bozulurdu senınle diyorum. Ki büyük konusmuyorum tasınma ve ev alma durumu olursa onların semti istemiyorum. Ya baska semt olsun ya bosanalım ciddiyim. Ben sıkılmayı sevmiyorum
0 oy
(140,992 puan) tarafından
askim sur bismillah daha 6- 7 ayda bu kadar darlanma yaa ayni evde olsaydin
(192 puan) tarafından
Allah korusun da. Yapamam herhalde. Eşimde bılıyor yapamayacağımı. Aynı ev degıl aynı semt bıle benı darlıyor

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 460 göst.
0 oy
14 cevap 723 göst.
2 Şubat 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 421 göst.
28 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 216 göst.
25 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde Sirine_36 (206 puan) tarafından soruldu