0 oy
178 göst.
Diğer kategorisinde (3,796 puan) tarafından
ÇOCUKLARIMIZA SAYGIYI ÖĞRETELİM - Saygı; bizleri yetiştirip büyüten emek verenlerin kıymetini bilme, ona değer vermedir. Saygı, insanın kendi kişiliği ile başkalarının kişiliğinin arasındaki sınırı bilip o sınırı aşmaması, kendi aleyhine dahi olsa başkasının hakkına, hukukuna özen göstermesidir Saygıyı en yakınlarımızdan başlayarak sosyal ilişkilerimize yansıtmalıyız. Saygı önemli bir değerdir. İnsanı yüceltir. Kıymetini zedelemez. Saygının ilk öğrenilen yeri aile ocağıdır. Zira saygı yaşanarak öğrenilir. Çocuklar aileden aldıkları saygı ve görgü kurallarını dış dünyaya yansıtırlar. Günümüzde çocukların kendi fikirlerini aile ortamında ifade etmemesi, kendisine her ne denirse onu uygulaması ve kendi istekleri konusunda fikir beyan etmemesi saygı olarak algılanmaktadır. Anne ve babalar saygıyı ifade konusunda da çocuklarına iyi örnek olmalıdırlar. Çocuklar saygı gösterilecek yerleri ve saygı gösterilecek zamanı iyi kavramalıdırlar. Özellikle büyükleri ile muhatap olduklarında konuşma tarzlarına özen göstermelidirler. Onların yanında oturma, kalkma, yemek yeme tavırlarına dikkat etmelidirler.

2 Cevaplar

0 oy
(478 puan) tarafından
Saygı ile aile içindeki rahatlık karıştırılmamalı. Bi çocuk anne babasının yanında uzanıp yatabilir. Içeri girdiğinde ayağa kalkmayabilir. Bu bir aile içi rahatlıktır bence olması gerekendir. 
(3,796 puan) tarafından
Bence uzanilsada adabiyla uzanilmaldr ayağa klkmak büyüğe olan saygıdndir sevginn verdiği ama klkamasada olur ama toplanması gerekir
(478 puan) tarafından
Anne babamızın yanında uzanmak ya da kalkmamak saygısızlık değildir. Anne babamızın yanında bile bunu yapamazsak nerede kalır ki samimiyet ? Bu sefer çocuk gidip kendi odasına kapanıp uzanır görmekten bile vazgeçebilir, saygı saygı diye samimiyeti bitirmemek gerek bence. Bu benim fikrim. Saygılı olsun ama samimiyetsiz de olmasın.
-Reklam-
0 oy
(5,342 puan) tarafından
Sağol kuzumm

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 101 göst.
17 Kasım 2023 Aile kategorisinde Selin demirci (2,195 puan) tarafından soruldu
+1 oy
23 cevap 576 göst.
18 Ocak 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 378 göst.
0 oy
9 cevap 483 göst.

396,408 soru

11,857,663 cevap

35,955 kullanıcı

...