+1 oy
704 göst.
Aile kategorisinde (827 puan) tarafından
Biz üstte onlar altta oturuyor beraber oturalim istediler evlenmeden önce ben istemedim evininin isini gücünü hizmetlerini yapmamı istiyolardi baktılar istedikleri gibi değilim hepsi düşman oldu bana kaynanam yasli değil hasta değil ben niye yapayım onun işlerini diğer durumlar olsa yaparım elbette herşey beraber olsun istiyolar ben bunun için evlenmedim ki birkaç komşu var onlarda aynı kafada gelin dediğin kaynanasının kaynatasininhizmetini yapacak diyolar ben yanlış mi yapıyorum acaba?

42 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Yaa gerektiği yerde yardım edilebilir devamlı değil bazıları gercekren hizmetçi aliyor
-Reklam-
0 oy
(16,230 puan) tarafından
Valla ben istediğim için yaparım onlar istedi diye yapmam hizmetçi  olarak.goruyir sanırım onlar gelin seysini yardım başka hizmetçilik vasfı başka 

Yapma o kadar da düşman olsunlar çok da tin 
0 oy
tarafından
Hayır yanlis yapmıyorsun onlr yanlış dusunuyor
0 oy
(712 puan) tarafından
Hayır hizmet istiyorlarsa hizmetçi tutsunlar dediğin gibi elleri ayakları tutuyormuş yapsınlar işlerini
0 oy
(1,861 puan) tarafından
Gelin ve damat içlerinden geliyosa eşinin ailesine yardımcı olurlar ama kızı ve oğlu ailesine bakmak zorunda diye biliyorum hasta değil eli ayağı tutuyosa yapsın yaa benimde evim var ben kimsenin temizliğiyle uğraşamam mi kendi evimi zor temizliyorum mesela
0 oy
tarafından
Yapmak zorunda degilsin canin isterse yaparsin kimse seni zorlayamaz
0 oy
(3,458 puan) tarafından
Gelini bilmemde ben kayınvalidem in işini yapmak zorunda değilim bekar görümcem var evde nisanliyken gidince yardım ederdim kendisine evlendikten sonra aramız bozuldu kustuk gidince elimi biseye vurmam :))
0 oy
(7,613 puan) tarafından
Zorunda değilsin herkes kendi işini yapsın valla . Ben çaya gidersem mutfağında bir bardak bile bırakmadan çıkarım ama normal zamanda temizliğe gidemem eli ayağı tuttuktan sonra.. Eltimle bayramdan bayrama el atarız o kadar
0 oy
(122,491 puan) tarafından
Cani isterse yapar istemezse yapmaz mecbur degil gunahi yok
0 oy
(50,804 puan) tarafından
elden ayaktan düşerler hasta olurlar vicdansiz degiliz yapariz simdiden kullandiramam kendimi  kendi annem is ysptirmiyo bana 
0 oy
tarafından
Kaynanam üst katta kendi evimin temizliğini yapamadığım zaman oluyor hem bebeğimde var nasıl yapıyım, çok canım isterse öyle yaparım görümcem var evde yapsın o 
0 oy
(1,782 puan) tarafından
Ya ben şimdi düşünüyorum da meseka arkadaşımın kardeşi gelmiş oluyor evini temizliyor falan bi değişik oluyorum kötü birşey olduğunu düşündüğümden değil de benim pisliğimi neden başkası temizlesin çok rahatsız ediyor bu düşünce beni. Evimde misafir olunca yakın arkadaşım olsa bile mutfağa tabak görürse kendimi kötü hissediyorum. Annemin babamın evinde anneme bile kızardım neden sen temizledin odamı ben yapardım benim kirim diye. Bu insanlar kaynanalar hiç mi utanmıyor el kızı benim kirimi görecek diye aklım almıyor yani. İlerde inşallah Allah nasip eder de oğlum olursa gelinime iş yaptırmaya utanırım ben
0 oy
(2,002 puan) tarafından
Bence gerektiği yerde yapmalısın ki sevgi saygı varsa o demeden  el atılmalı herşeyden önce büyüğün. Mesela annem karşımda mutfak silse Amaan genç diyip oturamam  el atarım ee ne farkı var eşimin annesi benimde annem bu şekilde benim düşüncem. Sonuçta yarın öbürgün bende kaynana olcam gelin bi çamaşırımı assa hoşuma gider 
0 oy
(8,273 puan) tarafından
Valla bende 9 aydır evliyim daha yeni kaynanamin evinde 1 kere bulaşık yıkamışımdır öyle yap et demezler ben zaten erken hamile kalinca evimi zor gördüm oraya gidince de  oturuyordum çünkü kaynanamin kızları vardı yardım ediyordu zor zamanlarda ben de ederim tabiki bitanesi benimle yaşıt diğeri 18 yaşında cahilliğine çocukluğuna  veriyorum bazen laf sokmaları oluyor bana karşı, ama takmıyorum kaynanami elinde çeviriyor sabah kahvaltıya inmez davet bekler annesine yardım etmez inince de çay koy bana şunu yap bunu yap der, oda yapar bikere dekayinpederim çay iciyomusun gelinim dedi kaynanam da hemen orda çay var içerse koyar dedi kızlarına gelince kalkıp dolduruyor bana gelince böyle oluyor işte el kızı napican bende 22 yaşındayım daha cahilim sayılır ben onun mutfağına girmeye cekiniyorum giripte yemek yapamam alışamadım daha ne bileyim garip geliyor 
0 oy
(253 puan) tarafından
Benimde öyle olmamı beklediler yani yapsam hiç yok demezlerdi ama ben 3 senedir evliyim inişte kayananımın evini temizlemedim hiç bulaşık yemek yapma vs hariç 
0 oy
(1,737 puan) tarafından
Hic gerek yok bizde oyleydu ilk sene bezdim kaynanam calisyordu. Degmiyor .. yapmiyorum artik . 2. Cocuk dogana kadar 3 ev temizliyordum biraktim
0 oy
tarafından
Zorunda değil içinden geliyorsa yapar. Ben mesela eşimin memleketine gittiğimde yapıyorum içimden geliyor çünkü. Bağ bahçe hayvanlar derken çok yorulduklarını görüyorum. Ama senin durumun farklı hizmetçi gibi görüyorlarsa asla içimden yapmak gelmez.
0 oy
(241 puan) tarafından
Hee oldu gelin değil hizmetçi alsalarmış o zaman. Kimse kusura bakmasın valla. Ben bana yapana yaparım yapmayan da yürüsün gitsin. En sevmediğim şeylerden biri ya. Hayır canım yapmak zorunda falan değilsin. Çok istiyorsa bir yardımcı tutsun. Biz gittiğimizde 4 gün falan kalıyoruz o da kayınvalidem evi süpürür ben arkasından silerim eşim de toz falan alır. Dediğim gibi beni gelin olarak aldılar hizmetçi değil
0 oy
(7,793 puan) tarafından
Yok öyle bir şey seni hizmetçi diye mi almışlar yapıp kötü olacağına yapma kötü ol
0 oy
(2,126 puan) tarafından
Ah canm ah hizmetçi olduk ellerine

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 249 göst.
0 oy
4 cevap 161 göst.
31 Ekim 2023 Aile kategorisinde Zzzzzz (1,683 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 368 göst.
5 Kasım 2022 Diğer kategorisinde johnash (393 puan) tarafından soruldu