Herkese merhabalar.. Biz eşimle tanışarak evlendik ve 6 yıllık da evliyiz. Ben öğretmenim ve eşim de hakim. Kayinvalidem çok otoriter baskın bir kadın ve tüm ailesini parmağında çeviriyor. Kimse ona karşı tek bir laf etmeye cesaret edemiyor. Neyse nişandan bu yana kayinvalidem beni oğlundan ayırmak için her şeyi denedi. Çünkü beni istemedi ve oğluna layık görmedi sürekli olarak da kuyumu kazdı. Bu süreç yıllardır böyle devam ediyor. Ben de yeri geldi sesimi çıkardım yeri geldi sustum. Sustum çünkü eşimden hicbirzaman ayrılmak istemedim. Ve benim eşim inanılmaz aileci bir insan. 5 yıl çocuğumuz olmadı ve bu süreçte beni hicbir zaman ailesi olarak görmedi. Ama hep sabrettim hep sabrettim çünkü mizacim gereği güçlü bir insanım ve birgün mutlaka eşim gerçekleri anlayacaktı buna çok inanıyordum.
6ay önce Allah â şükür bebeğimi kucağıma aldım ve beni istemeyen kayinvalidem bir anda û dönüşü yaptı. Bir anda kızımlar yalakaliklar görmeniz lazım. Yani o kadın gitti bambaşka biri geldi. Tabi ben her an teyakkuzdayim çünkü biliyorum midemi bulandıran bir şey var çünkü bana hiç samimi gelmiyor. Neyse geçtiğimiz günlerde eşimle aramıza aniden bir soğukluk girdi ve bir anda küstük bir evde 2 yabancı haline geldik. Bu arada kayinvalidem aradı birkaç kez cevap vermedim çünkü sesimden anlayacak ve ben de yalan soyleyemedigim için konuşacağım. O oğlunun yaptıklarını kabul etmeyecek bana laf sayacak ee ben de alttan almayacağım. Yani velhasıl hiç hesapta yokken o da konuya dahil olacak. Bunları düşünerek birkaç aramasına cevap vermeyerek sadece mesaj çektim. Konunun onlarla ilgili olmadığını aramızda problem yaşandığını ve bu süreçte aramızın gerilmemesi için konuşamadığını beni mazur görmesini rica ettim. Neyseki eşimle aramız düzeldi tam ben kayinvalideme cevap verip tatsizligin sona erdiğini söyleyecekken aklıma eşimin whats app mesajlarına bakmak geldi. Annesi bana yazdığı mesajları oğluna göndererek ben böyle yazdım demiş. Eşim de neden karışıyorsun niye yazıyorsun demiş. Annesi mesaj da bana diyor ki nankör aptl köpek, buna Allah guzel ahlak versin ve bunun dili de heryere dönüyor gibi mesajlar .. Tabi ben bu mesajları görünce midem bulandı çünkü bana gelince yağlar ballar oğluna da bu mesajları yazıyor. Ben de inanılmaz etkilendim çünkü benim hayatımda samimiyet çoook önemli. Samimiyetsiz binbir yüzlü olan insanlara asla tahammül edemiyorum elimde değil.
Şimdi sorumu soruyorum. Oğlumun mevlidi bayramda kayinvalidemlerde yapılacaktı ve ben bayrama onlara gitmeyi düşünüyordum. Eşim daha fazla tatsızlık yaşanmaması için gitmemden yana . Allah aşkına beni kendi yerinize koyun ve öyle düşünün. Siz olsanız ne yapardınız?