0 oy
148 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (399 puan) tarafından
Kızlar oğlum 6 aylık oldu cok şükür doktor ek gıdaya basla dedi siz neler yaptınız ilk tecrübeli anneler tarifler yaptınız mi  3 gün kuralını uyguladiniz mi 

6 Cevaplar

0 oy
(45,023 puan) tarafından
7 ayda sofrada bizimle herşeyden verdim
(399 puan) tarafından
Tuzlu şekerli demi
(45,023 puan) tarafından
Evet canım herşeyden verdim halende herşeyden yer
-Reklam-
0 oy
(13,022 puan) tarafından
3 gün kuralına uymadım ben ilk yoğurt verdim sonra havuç kabak patates çorba verdim günde 1 kere meyveli yoğurt yada sadece meyve veya yoğurt 1 kere de çorba şekilde verdim 
(399 puan) tarafından
Bende yeni başladım bakalım
0 oy
(3,818 puan) tarafından

3 gün kuralına uydum ben ne olur ne olmaz diye ama bunu 1 ay yapmadım sebzelerden sonra bıraktım ayına uygun ne vermen gerekiyorsa herşeyi verdim 11 aylık bizle beraber yer şimdi

Tuz şeker gibi maddelerden uzak tutmaya çalışıyorum hala onun dişında herşeyi yer 

image

Bu listeye göre başladım ben sonra istediği mi verdin 

(399 puan) tarafından
Sağol cnm teşekkür ederim
0 oy
(3,895 puan) tarafından
Ben once 5 aylikti meyvelerin suyunu az az tattirdim cok az yogurt verdim.6 aylik olunca meyveli pütürlü yogurt yaptim verdim.Azicik muzlu,elmali falan birde cok az ceviz rendeleyip verirdim.Bnmki sebze corbasi içmedi sadece patates corbasini sevdi.Yogurt corbasini sevdi.Havuc puresi yer elmasi puresi verirdim.7 ay olunca eline salatalik uzun kesip verdim havuc uzun kesip verdim.Cilek falan 8 aylik olunca verdim şükür alerji olmadi geceleri tok tutsun diye pirinç unu mama yapıp verdim.Arada kaynatilmis su ılık olunca vermelisin.Birde kemik suyundan corba yapip vermek bebeklerin kemik gelişimi icin cok faydali bn cok verememiştim.Bnmki bunlari yerdi.Tahinli pekmezli mama da yapardim.Sabahlari kahvaltiliklari karistirip verdigimde oldu ayri ayri verdigimde yumurta peyniri falan yani bunlar verilir 1 yaşa kadar falan boyle gider.
(399 puan) tarafından
Sağol cnm başladım yeni yeni
0 oy
(6,190 puan) tarafından
3gun kuralina tabibi ki uyun bebeginizin alerjisi olursa neden oldugunu bilin en azindan alerji hafife alinacak bir şey degil.Tariflere gelirsek de evet şuan 10aylik 9.aya kadar tariflere bakip yaptim sonrasinda bizim yiyebilecegimiz yemeklerden yiyebilecegi varsa tuzsuz baharatsiz kismindan ayirip,kendisine yedirdim
(399 puan) tarafından
Tmm teşekkür ederim uyucam
0 oy
(25,181 puan) tarafından
Sadece alerji riski yüksek olanları 3 gün denedim. Yogurt, yumurta, kırmızı et, çilek gibi. Onun dışında herşeyi verdim 7 aydan sonra. Evde ne piştiyse yedi. Ancak bizim yemediğimiz evde yapmadıgım şeyleri ona özel küçük tencerede yaptım, şuan 1 yaşında hala yapıyorum. Mesela kereviz çorbası yaptım biz pek yemeyiz evde aöa oğluma her hafta yedirdim yapıp. Avokado ağzımıza sürmeyiz ama oğluma hergün veriyorum. Brokoli çorbası mesela yemeyiz ama oğluma yaptım herşeyden faydalansın diye. 
(399 puan) tarafından
Cok güzel yapmissin canm hersey yesin

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 83 göst.
0 oy
0 cevap 63 göst.
25 Mart 2024 Diğer kategorisinde Anneyimbennnn (438 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 144 göst.
27 Aralık 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sinem48300 (682 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 231 göst.
12 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde ozge2626 (198 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,483,097 soru

24,259,107 cevap

341,372 kullanıcı

...