0 oy
193 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde tarafından
Kızlar dolma biberlerim hiç. Güzel olmuyor içi kuru kalıyor nedeni nedir acaba bana güzel bir tarif verebilirimisiniz 

13 Cevaplar

0 oy
tarafından

En İyi Cevap
Herhalde yapan yok 
tarafından
Yağını az koyuyorsun canım, bir tıntık dökmicen pirinç yağı çeker 1 bardak kadar koy kuru olsun demezsen kaynanamda hep öyle yapar
tarafından
Tmm cnm teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
tarafından
Yağı az mı koyuyosun kuzum 
tarafından
Yok cnm çokta koyuyorum yine aynı
0 oy
(367 puan) tarafından
Bol zeytinyağlı ve domatesli yaparım her zaman olur öyle dene bir de cnm
tarafından
Teşekkürler cnm
0 oy
(8,532 puan) tarafından
Valla ben de akşama dolma biber doldurucakdim birazdan yaparım  ben çiğden yapıp dolduruyorum ekstra özel bisey yaptığım yok aynı şeyler hiç içi kuru kalmıyor bilemiyorum sebebini canım 
tarafından
Çok sağolsun
0 oy
tarafından
Biberleri doldurduktan sonra biraz igne ile del su alsınlar
tarafından
Teşekkürler
0 oy
(2,199 puan) tarafından
Yağı az oluyordur bide biraz pişir iç malzemesini  çiğden doldurma üzerinden de pişirirken az yağ gezdir dinlenince güzel oluyo dolma biber ağır ateşte dün 1 saatten fazla pişirdim 
tarafından
Teşekkürler
0 oy
(10,583 puan) tarafından
İçini çok tıka basa doldurusan çiğ yada kuru kalır. Ben soğanı salçayı pirinci azda kıymayı çiğden karıştırip baharatlı yorum evde varsa taze nane maydanoz koyuyorum 
tarafından
Çok sağol bebeğim
0 oy
(5,941 puan) tarafından
Canım  ben çigden  yapmam   bütün  malzemerini  karıştırıp  pilavdan   biraz dah  çiğ  şekilde  pisiririm  öyle  yaparım  çok güzel olur 
tarafından
Teşekkürler cnm
0 oy
tarafından
Daha dün yaptım çok lezeltli oldu cnm bol yağlı yap iç harcını v çok doldurma ozmn pismez içine soğan sarımsak biber  domate baharatlar salça v et bunları sabahtan yapıp akşama kadr bekletiyorum birbirlerine geçio lezzet daha güzel oluyor BNC v pirinci de koyup dolduryom biberin icinide tuzluyorum öle canm sonra tüpe kaynayınca altını kıs yavaş yavaş pissin dinlenincede tadı yerine oturuyo 

V tuz çok iyi önemli geçen tuzsuz olmuştu hiç tadı yoktu
tarafından
Çok sağol cnm,
0 oy
(25,198 puan) tarafından
Biberleri ayıkla altından bıçakla delik at. Bir kapta 1 soğan doğra ince ince, kıymalı yaparsan 1 top kıyma koy. Her dolma biber için 1 yemek kaşıgı pirinç yıka koy. 10 biber varsa 10 kaşık pirinç yani. Bol kuru nane koy tuz at, 1 tatlı kaşıgı salça koy, baharat seviyorsan karabiber pul biber falan koy ben koymam. 3 yemek kaşıgı zeytinyağı koy. 1 çay bardagı su koy Hepsini harmanla. Sonra biberleri doldur çok sıkıştırmadan içini. Tencereye diz. Bir kapta salça zeytinyağı tuz ve su ile karışım yap biberlerın kenarından dök tencereye suyu, biberlerin üstüne kadar çıkmasın çok su, üstüne kapak kapa kısık ateşte pişir. İç harcını doldururken çok sıkıştırma 
tarafından
Bu çok iyiydi teşekkürler
(25,198 puan) tarafından
Rica ederim canım
0 oy
(1,780 puan) tarafından
Eğer zeytinyağlıysa yarı pişirip öyle dolduruyorum. Etliyse de su koyuyorum yoğrurken yumuşak bir harç hazırlıyorum. İkisine de bol yağ koyuyorum
tarafından
Teşwkkürler cnm
0 oy
tarafından
Yağını az koyuyorsundur canım
tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(1,041 puan) tarafından
Ben içine domates rendeliyorum nar ekşisi soğan sarımsak baharat salça zeytin yağı koyuyorum çok çok az kavuruo azıcık suda biraz pisirjyorum sonra içlerini doldurup salçalı sulu sos yapıp döküyorum içide disida çok güzel pisiyo
tarafından
Teşekkürler lr cnm

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 133 göst.
6 Ekim 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 319 göst.
0 oy
1 cevap 105 göst.
21 Eylül 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde bbsradrkk (1,645 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 104 göst.

Kategoriler

1,440,698 soru

23,683,228 cevap

310,412 kullanıcı

...