0 oy
1,603 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
Kaynanamın evinde kedi besleniyor sokaktan aldığı yavru kediye bakıyorlar bundan önceki kedileri de sokaktan almışlardı öldü ama. Şimdi bu kedide sokaktan aldılar daha yeni yavruyken o zamandan beri var ama ben oraya gitmek istemiyorum zaten gittiğim zaman da kediden dolayı rahat edemiyorum asla. Kaynanam beni darlıyor sürekli orda duralım istiyo orda oturalım gidiyim işini gücünü yapayım kocamla evde durmayalım hep orda duralım ona göre gelini başka niye aldı iş yapmayacaksaa. Kendisini zaten sevmiyorum ama evlendigimden beri 8 ay oldu kediden korktuğumu da biliyor hepsi tabiki ****** severiz ama her insan alışkın değildir kucağına alıp sevemez yada besleyemez çok ürkek biriyim çünkü. Kedinin aşıları yok, kısırlaştırma yapılmamış mutfak balkonunda duruyor yuvası tuvaleti herşeyi orda mutfağı da baya büyük kaynanamın hep mutfakta yer içeriz gidince. Ama kedi mutfak tezgahına her yere çıkıyor geziyor tüyleri her yerde yemek yerken tabagimda. Sürekli çişini sağa sola yapıyor ve kokuyor ve gerçekten dayanamıyorum ben zaten kaynanama gitmek istemiyorum sevemiyorum kendisini bu kedi yüzünden iyice hiç istemiyorum. Üç gün sonra dün gittim bu kadar uzun sürmez normalde iki üç günde bir kesin gideriz ama yine kedi bir yerlere çiş yapmış tüyleri zaten her yerde sofranın yanında durur hep yemeklerden bile çıkar bunu nasıl diyebilirim yapamıyorum gerçekten ben kaynanamın evinde en azından gittiğim zaman rahat etmem için kedinin tamamen gitmesi detaylı bir temizlik yapılması gerekiyor o eve. Bunu en uygun nasıl derim bu arada 19 haftam bitti hamileyim

37 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Oylede olmazki ama ya boyld kedimi bakilir
tarafından
Ya gerçekten çalıştığım iş yerinde vardı bir tane severdim yemeğini verirdim ama evde asla alışkın değilim hatta böyle gördükçe soğuyorum
tarafından
Olmaz tabi deli :)
tarafından
Bazı kediler evde doğdukları ve dışarıyı hiç görmedikleri için ev hayatını benimsiyorlar. Ama dışarıdan alıp eve getirmek eziyet bence.
tarafından
Evet her fırsatta kaçmaya çalışıyor
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Hak verdiğim yerlerde var sana ama haksız olduğun konularda var çok korkuyorsan veterinere götürüp aşılarını sen karşılaya bilirsin 
(1,805 puan) tarafından
Evde kedi beslemek kadar normal bisey yok temizlik biraz daha fazla yaoilmasi gerekio aşısını  yaptirmak ne kadar onemli bilmiorum binca sene kedi icindeyim hiçbi sıkıntı yasamadim evlat gibi onlarda sokaga mi atsin peki
tarafından
2 hamileliğimdede test yaptırdım şükür her hangi bir şey yaşamadım kedinin tüyünden toxoplasma geçilmesinden korkuluyor tüyden tırnağından değil direk büyük tuvaleti ağızdan veya elle dokunulup el ağıza götürürse o şekilde bulaşıyor salam sosis sucuk bunlardan bile bulaşma ihtimali var evde beslemeyenler için fark  yok onlara atılsın sokağa önemli değil evden bir insan gibi onlarda
tarafından
Siz beslemişsiniz ben hayatımda ilk kez evde kedi beslenme durumu ile karşılaşıyorum siz alışkınsınız ben değilim iki gündür anlatmaya çalıştığım bu fakat ısrarla anlaşılmıyor. Alışkın olmadığım gibi üstelik yediğim yemekte kedi kıllarını kabul etmek zorunda da değilim ben sokağa atılsın demiyorum başka birine verilebilir yada aşısı eğitimleri yapılabilir bu kadar isteniyorsa
(1,805 puan) tarafından
Bunu berAber yapabilirsiniz hem sizde alışmış olursunuz aşı  vs bakimi yapılırsa  tüy fe dökmez
tarafından
Fakat şöyle de bir durum var aşı yaptırmayı düşünmüyorlar ki zaten bu kedi ben evlendigim zaman daha yavruydu ben 8 aydır evliyim ama.asla aşısını bakımını yaptırma niyetleri yok benim derdim ne peki
+1 oy
(632 puan) tarafından
Oncelikle sunu belirtmek istiyorum 3 sene evimde kedi besledim bi hayvanla yasamak hayvanin ve o eve girdikten sonra alinacak onlemleri iyi biliyorum. Onceliklr eger o kedi asili degilse ve asilanmayacaksa o eve girme derik cunku kedilerin diskisinda eger toksoplazma bakterisi varsa sana bulasabilir ve bebeginde ciddi hasarlar birakabilir bence bir an once hastaneye git ver ve asisiz kediyle ayni evde bulundugunu bu yuzden tosoplazma testi yaptirmak istedigini soyle. İkincisi asisiz olmak hem kedinin sagligi icin tehlikeli hemde evde yasayanlar icin. Ayrica kediye tuvalet egitimi verilmeli oraya biraya cis yapmamasi icin. İkincisi bir tuy toplama rulosu edinsinler ya da kediyi tiras ettirsinler yoksa tuylerden hic kurtulamazlar
tarafından
Çok tedirgin oldum zaten korkuyordum yorumlardan sonra iyice tedirgin oldum nasıl yapılıyor o test acaba biliyor musunuz. Onların hiç bir bakım hiç bişey yapmaya çalıştıkları yok dışardan aldığı gibi öyle duruyor kedi ve kendileride rahatsız olmuyor bu durumdan
(632 puan) tarafından
Benimde kedim varken hamileydim doktor bana asilarini duzenli yaptirmaya devam et mutlaka demisti. O yuzden hala evde tutmak istiyirlarsa mutlaka asilarini duzenli yaptirsinlar. Doktora gidip asisiz kediyle temasta kaldigini bu yuzden toksoplazma testi yaptirmak istedigini soyle hemen yapar zaten kan aliyorlar sadece o da cikiyor bi kac saate
tarafından
Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için salı günü kontrol günüm o zaman söyleyeceğim.
0 oy
(12,939 puan) tarafından
Bunu aynı bu şekilde kaynana na söyle tiksiniyorum hamileyim gelmek istemiyorum bu şekilde de 
tarafından
Görüyorlar korktuğumu çünkü çok saldırgan bir kedi insanın üstüne atlıyor görüyorlar her seferinde kaçtığımı ama alıp başka odaya bile koymuyorlar. Ya ben ya kedi mi dicem çünkü gerçekten onlar çok alışkın ve çok seviyorlar
0 oy
(9,623 puan) tarafından
Bunu ona söyleyemezsin ama gitmeyerek bunu önleyebilirsin
tarafından
İki gün gitmesem üçüncü gün yakana yapışıyorlar insanın
(9,623 puan) tarafından
Valla ben istemediğim sürece kimse ayağına götüttüremez esine söyle istemiyorum gitmeyi de tabi anlayışıyla zaten karışmaz sana ama anaciysa onu bilemem..suan tek çözümün gitmemek çünkü ondan kediyi uzaklastirmasini istesen de bırakmaz kediyi
tarafından
Evet bırakacağını hiç sanmıyorum. Benim için de en iyisi gitmemek zaten
0 oy
tarafından

Ben kedi delisiyim ama evde bakmam çünkü benim ağzıma kıl kaçmış gibi oluyo birde yemek yiyemem kedi olan evde neden bilmiyorum ama böyle yani seninde istememen normal 

tarafından
İstemediğimi bildiği halde gidince bile kaldırmıyor artık inadına yaptığını düşünüyorum ve kaldirsa bile artık kedi olduğu sürece gitmek istemiyorum
(2,360 puan) tarafından
Aaa rahime hosgeldin canim   :)
tarafından
Hoşbuldum gülüm ❤️
0 oy
tarafından
İlk önce 19 haftalik hamilesin gitme çünku kedinin aşısı yokmuş eğer aşısı olsaydi sorun olmazdi bunu internetde detaylı araştır canim. Kedi öyle bakılmazz aşıları yapilmasi gerekiyor tuvalet egitimi verirse zaten kediler cabuk ögrenir. Senin yerinde kim olsaa gitmez hele hamilesin gitme. Gelinsin köle değilsin canım. Neden yargılayalım seni herkes kedi sevmek zorunda degil canim
tarafından
Fesaat insan. İlgilenme ne yaparsa yapsın evin ayri kapat kapanı keyfine bak
tarafından
Birde burda ön yargılarla yaklaşanlar yokmu.
tarafından
boşverr onlar yüzünden stres yapma demek ki onlarda kaynanan gibi bakiyor. Kedili o kadar eve gittim hepsi pıril pırildi.
tarafından
Diğer yorumlarda da belirttim bende iş yerinde baktım annemin evindeyken binada baktım arkadaşımda var, ablamda vardı bir süre önce ama gerçekten kaynanamda gördüğümü hiç birinde görmedim.
tarafından
Senin kaynanan baya rahatına düşkün ve pasaklı o yuzden kedii gitsin tezgah işesin umursamaz belli canim. Böyle bir kadina çocuk bile emanet edilmez
0 oy
tarafından
Ben direk dedim vala korkuyorum rahat edemiyorum diye yine iyi dayanmıssin ben evlendikten sonra görümcem kedi beslemiş gurbetteyiz eşime baştan dedim bak ben gitmem oraya çocukluğumdan beri kendi bende gibidir çok korkarım ve tiksinirim asla yapamam orda kaynanamlara da derim yani kedi olursa ben gelmem diye eşimle kavga bile etsem gidemem yani zorla olmaz kedi benden önemli mi ya
tarafından
Ne alaka ne terbiyesizce bir şey kediyi öldürsün sokağa mi atsij diyorum  biz kendi evladimizi niye atalım sırf eleştirmek için eleştirme kızcağız diyor evde dayanamıyorum kediye ve tüy döküyor bir sürü şey huylaniliyor herşeyin bir doğası var ozaman evde ****** mi beslenilir senin gibi insanlar çocuklarını kapıya koyar ben burda kediyi öldürsün su bu demedim kadın zor durumda bende yapamam temiz olsa aşılı olsa ilerde alışırdim ama o kedi tutunun benim çocuğumun boğazına geçtiğini düşün veya yemeğine kim dayanır ha tabiki kendi çocuğumuz herşeyden önce gelir boşuna gelip burda duyar kasma bula bula benim yorumumu buldun eleştirmek için bazen burdakilee çok dengesiz oluyor ya
(954 puan) tarafından
Seher02 bazıları konuşmak için konusuyor.bends ****** sever benimserim ama evde asla yapamam .
tarafından
Mira hanım kimse kedi yada başka bir canlı düşmanlığı yapmıyor burda konuşmak için konuşmayın bu dereceyse siz evinize kedileri yerleştirip kocanızın yanından ayrılın. Daha konuyu anlamadan yorum yapıyorsunuz
(1,110 puan) tarafından
Bende kedi ile asla yapamam ayy kız mundar ****** tabağında bile kıl çıkıyormuş insaf yani dışarda beslerim bakarım ama evin içinde yapamazdim burda kediyi sevip sevmemek değil kedi ile aynı evde yaşayamamak mira hanım
tarafından
Kesinlikle öyle yıllarca bakan besleyen var ama bu şekilde pis sağlıksız baktığını kaynanam kadar değildir en azından. Ama insan alışkın olmayınca yapamıyor işte
0 oy
(13,907 puan) tarafından
Sen test yaptırdın mı canım benim mesela kedi dışkısına dokunmam yasaktı gebelik boyunca kedi de sevme dedi bana dr um gebelik süresince dışkısı tüyüne yapışmış olabilir diye. Toksoplazma tehlikesi var 
tarafından
Öyle bir durum olmuş mudur bende acaba ya gerçekten zaten çok pimpirikli biriyim bu durumda iyice sinir oluyorum
(13,907 puan) tarafından
Valla 12 haftalık Ken bakıldı benim sokak hayvanı kedi çiğ et ve türevi salam sosis katiyen yasaktı
tarafından
Keşke bana da bakılsa bizzat doktor kendi söylese belki o zaman bırakırlardı sokağa kedi zaten sürekli kapıyı açık görünce çıkıp duruyor geri alıyorlar
(13,907 puan) tarafından
Test iste canım toksoplazma için özelde baktırdım ben
(98 puan) tarafından
Ya bu herkese yasak olan birşey sadece sana değil tüm doktorlar uyarıyor bu konularda
0 oy
(198 puan) tarafından
Bn hamileyken eşim bana asla kedi köpek sevdirmedi sokak hayvanlarını yani nedeni aşıları yapılmadıgı için onlarda bazı parazitler varmış sana bulaşıyor ve senden karnındaki bebeğe bulaşıyor demişti bnde hamileleğim boyunca hiç dokunmadan uzaktan sevdim yemk su vs verdm böyle anlatabilirsin aşısı yapılmasıyla kediye 
tarafından
gulcnelanr ve nagiş hanım nasıl yapılıyor bu test siz yaptırdınız mı
(13,907 puan) tarafından
Canım ben özelde oldum tüm kontrolleri dr un ilk istediği test buydu zaten kan değeri ile beraber.
Mira 34 ne anlatıyorsun anlamadım üslubuna dikkat et yalnız çirkinleşmenin lüzumu yok devlette genel olarak uyarmıyorlar bu konuda bilmıyor olabilirler
tarafından
Boşverin siz o arkadaşı, bende özele gidiyorum başından beri ama doktor öyle bişey sormadı salı günü kendim soracağım artık
(198 puan) tarafından
Ne alaka test le pandemiyle biz ne demişiz sen ne diyosun iyi oku yazdıklarımzıı sonra yorum yap saçma sapan uslüp
tarafından
Duyar kasmaya çalışan saygısız bir hanfendi sadece.
0 oy
tarafından
Hiç sevmem dokunmam bile oğlum doğduğundan beri hayvalara uzaktan severim hepsini, yemek yeme hastalık falan bulaşır Allah korusun hamileymişsin bide 
tarafından
Çok gerginim ya ne yapacağım bilmiyorum nasıl diyeceğimi
0 oy
(156,316 puan) tarafından
ben 1 sene birlik yasadim kedi fobim var bile bile kedi aldilar eve mutfakta yemegi yapardim kendime 1 tavak koyar odama goturur orda yerdim o ara kepceyle parkeye yemegi dokup kediye yedirirlerdi snr kediyi baska odaya goturup sevda gel temizle derlerdi 
tarafından
Yazıklar olsun ya bunlara gerçekten, bunlarda bizim kullandığımız herşeyi onada kullandırıyor
0 oy
(1,552 puan) tarafından
Sen söyleyemiyorsan eşin söylesin.. Eşim kediyi sevmiyor, zaten önceden dayanamıyordu, şimdi bi de hamile hepten midesi bulanıyor.. Ya kediyi evin önünde bi yerde besleyin ya da eşimi çağırmayın desin.. Kedinin saldırganlığından çok korkuyorsanız, ondan kurtulmaya çalışırken düşersiniz falan, bebek de tehlikeye girer Allah korusun
tarafından
Çok bunaldim
(10 puan) tarafından
Seni çok iyi anlıyorum kendini değersiz hissediyosundur ama boşver hiç stres yapma sen çok değerlisin içinde can taşıyosun onu düşün onun geleceği zamanların hayalini kur :)
tarafından
Kimse bir can taşıyorum gibi davranmıyor ve etrafımdaki çoğu kişi tam tersi davranıyor ama size çok teşekkür ederim en güzel teselli bu bence de:)
(10 puan) tarafından
Rica ederim kuzum ne demek :)
(1,552 puan) tarafından
Eş ailesinin görevi o canım :D Sen can taşımıyormuşsun da, tek oğulları ve kendileri taşıyormuş gibi..
Senin bi ailen yokmuş, ailen seni özlemiyormuş da tek onlar oğullarını özlüyormuş gibi..
Tek onların evinde iş varmış, onların yardıma ihtiyacı varmış da senin ailenin işi gücü yokmuş gibi davranmak :) Ama sen de bi can taşıyorsun, bi de karnında candan öte bişey daha taşıyorsun, onlardan en az iki kat daha değerlisin <3 Onlar sadece kendi düşüncesiz canlarını taşıyorlar :-P
0 oy
tarafından
Eşine diceksin ki, ben o kedinin tüyü ya da her tarafa çişini yapması yüzünden bebeğimi kaybetmek istemiyorum,o yüzden gitmiyorum. Eşin sana ondan sonra ne laf edebilir ne de ısrar. Gerçekten hayvanların idrar ya da dışkılarındaki birşey insanlara zarar vermiyor ama anne alırsa eğer o bakteriyi bebeğe zarar veriyor. Aşıları olsa neyse ama hem aşısı yokmuş hem tuvalet alışkanlığı 
tarafından
Hiç bir konuda alışkanlığı yok sürekli üstlere zıplıyor ısırıyor evin tuvalet banyosuna bile girip çıkıyor daha nasıl diyeyim.
0 oy
(3,550 puan) tarafından
Bende kesi besliyorum ama temizliğine özen gosteriyorum kumundan başka bi yere asla yapmaz mutfağa girmez. Hamileysen senin için tehlikeli aşıları yok diyorsun toksoplazma testi yapılmalı kediye. Toksoplazma tasiyorsa hamileler için çok riskli 
tarafından
Kediye en ufak bişey yapılmıyor bu test çok mu pahalı ve eğer böyle bişey bana bulaştıysa bir şekilde belirti verir mi
(3,550 puan) tarafından
Cok pahali degil tabi ki ama yapılması şart. Siz bir dahaki doktor kontrolünde doktorunuza söyleyin bu durumu. Kedinin asisisz olduğunu söyleyin o sizd daha doğru bilgi verecektir
tarafından
Çok teşekkür ederim bilginiz için
0 oy
(241 puan) tarafından
Evimde 2 tane kedim var. Mutfak tezgahına asla çıkmazlar, kendi tuvaletlerinden başka yere asla tuvaletlerini yapmazlar, tüğleri dökülmüyor(en iyi mamalardan birini kullanıyorum çünkü), hiçbir yeri tırmalamazlar, yemek yerken biz masaya çııkmayı bırak yanımıza gelmezler. Ben böyle bir şey duymadım şoktayım şuan. Benim kedilerim böyle olsa eşim 1 dakika evde tutmaz eşimi geçtim ben istemem. Eğitim verilmemiş o kediye sanırım ve kullanılan mama da sanırım kötülerinden. Yani kusura bakmasın kayınvaliden ama böyle bakıcaksa hiç bakmasın. Onlar da çocuk gibiler bebekken nasıl eğitirseniz öyle gidiyorlar. Kayınvalideniz eğitim verememiş ve gitmek istememekte çok haklısınız
tarafından
craving gerçekten çok doğru konuştunuz teşekkür ederim
(241 puan) tarafından
Mira senin beyninde sorun mu var? Sen benim ne demek istediğimi algıladın mı acaba? Konu kediyi kapıya atmak değil. Konu eğer o hayvanı alıyorsan ona bebeğin gibi bakmak zorundasın. Kendi evladını nasıl eğitiyorsan onu da eğitmek zorundasın. Sen benim onlara nasıl baktığımı bilmeden böyle beyin*izce konuşamazsın tamam mı? Kim kimi kapıdan atıyor ya. Ben 37 haftalık hamileyim herkes 2 kedi fazla bebek geliyor gönder onları dedi diye herkesle kavga ettim be. Onlar da benim evlatlarım. Ama bu benim yediğim tatlıyı yalamalarını oraya buraya işeyip kaka yapmalarını her yeri tırmalamalarını gerektirmez okey? Eğer alıyorsan o hayvanı yetiştirmek de görevin. Eğer eğitim vermiyiceksen ****** pislik içinde büyüyücekse alma hiç. O beynin bunu basamıyor mu
(241 puan) tarafından
Eliffs o kedi eğitim görmemiş canım eğitimi de geçtim mama olarak aşıları olarak iyi bakılmıyor da keşke almasaydı. Ki tırmalamasın sizi çok dikkat edin. Aşılarını olmuyorsa sıkıntı çünkü
tarafından
Isırıyor üstümüze zıplıyor gerçekten çok sıfır hijyen
(241 puan) tarafından
Allah yardımcınız olsun canım
0 oy
(501 puan) tarafından
Kediler kum.harici yerlere Cis yapmazlar yani sağa sola çiş yapmaz ama erkek kediler kızgınlık dönemlerinde koku bırakabilir çiş dediğin o mu acaba.kayinvalidene anlatabilirsin ya da eşine bı de asilatmalari gerekiyor hamileyim kediler de toksoplazma olabiliyormuş o hamilelikte tehlikeliymis de bu kedi de mutfakta eşyaları de onu bahane et .iç dış parazit aşısı yaptirlmali en geç üç ayda bir
tarafından
Aşıları yapılmamış kısırlaştırma yapılmamış çiftleşme zamanı geçmiş ve eğitim almamış bir kediden bahsediyorum yukarı da da belirttim bazen nereye çiş yaptığını bilemiyorlar hiç bakmadan oturmaya devam ediyorlar dün terliklere çiş yapmıştı zaten dünden sonra iyice huylandim afedersiniz çorba içerken de tabagimin kkenarindan kıllarını görünce. Napayım söylemek istemiyorum ama yapamıyorum artık bugün söyleyeceğim sanırım
0 oy
tarafından
Kedi dışkısı hamile için tehlikeli içinde parazit olabiliyormuş ona dikkat edin canım aşılanması lazım gerekirse gitme öyle saçmalık mı olur hayvanla indisan bir değil hayvanlarda birsürü bakteri parazit hersey oluyo aşı gerekiyo zaten sen korkuyomuşsun iyice sıkıntı. Bende köpekten korkuyorum 
tarafından
Kediyide severim köpeğide ama köpekten korkmam kediden korkarım herkes farklı işte herkesin alışkanlıkları herşeyi farklı ben bina içinde iş yerinde çok kedi baktım ama evde hiç bakmadım ve alışkın olduğum bir durum değil köpekten korkmadığım halde onu da evime alıp besleyemem buda böyle bişey yani şu bakteri olayı da çok canımı sıktı
0 oy
(3,418 puan) tarafından
Yazdıklarını okurken midem bulandı valla canm bende hiç hoşlanmam evde ****** beslenmesini tabi severim ama uzaktan elimi bir hayvana dokunsam o gün yemek yiyemem o derece kötü olurum şimdi hamilesin heryerde kıl oluyor diyorsun yarın bebeğin dünyaya gelince o eve gideceksiniz Allah korusun kıl boğazına kaçar vs çok dikkat etmen lazım canm yada hiç gitme orays 
tarafından
Bende böyle düşünüyorum benim kaynanamın evine bir nebze rahat gitmem için gerçekten kediden arındırması gerekiyor ilk aylarda bu kadar çok rahatsız olmuyordum yine korkuyordum kaçıyordum ama şuan aşırı derecede oluyorum ve kim ne derse desin tiksiniyorum çok zorladım kendimi ama alışamadım giderek daha da soğudum
0 oy
(613 puan) tarafından
Canım bizim de kedimiz var. Ama bu kedi bakmak değil pis olmak. Ne yemeğim den tüy çıkar ne evim çiş kokar. Öğrendi asla mutfak tezgahına çıkmaz. Masaya çıkmaz, uzanmaz. Tüyünü de hergün tarıyorum, düzenli ev süpürüyorum. Hiç bi sorun yaşamadım. Kayınvaliden biraz başı boş bırakmış sanırım evi. Yani bana kalırsa kedi gitse de o kadının evi temiz olmaz bence. 
tarafından
Ya zaten yukarı da da belirttim üstün körü iş yapar birinin gelip yapmasını daha çok ister ama işin içine bu kedi durumu da eklenince insan gerçekten kaldıramıyor benim arkadaşımda besliyor hatta ablam bile besledi uzun bir süre daha yeni başkasına verdi ama inanın ikisinde de böyle bişey görmedim
(613 puan) tarafından
Evet canım anlıyorum ben seni. Elbette temiz olmayan insanla kedi bir felakete dönüşebilir. Aşıları da yoksa aslında senin için çok tehlikeli. Ben kedimizin aşıları olduğu halde kumunu temizlemeyi, taramayı filan eşime devretmiştim. Dikkat et kendine

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 331 göst.
26 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Memuranne& (1,796 puan) tarafından soruldu
+6 oy
8 cevap 206 göst.
10 Nisan 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Azra05 (252 puan) tarafından soruldu
+2 oy
11 cevap 248 göst.
25 Şubat 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Ftm1907 (618 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 137 göst.