+3 oy
142 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (36 puan) tarafından

Aronya meyvesi ( Aronia melanocarpa) , Doğu Kanada ve Doğu Amerika Birleşik Devletleri'ne özgü küçük Aronya ağacının meyvesidir. Meyve bazen chokeberry veya black chokeberry olarak da adlandırılır. Sağlığa faydalı olduğu için yiyecek ve içeceklerde tüketilmektedir. 

Aronya veya siyah chokeberry, ilkbaharın sonlarında küçük, bezelye büyüklüğünde, mor-siyah meyveleri olmak üzere, kremsi çiçeklerle açan yaprak döken bir çalıdır.

Aronya Cilt Dostudur

Aronia meyvelerinin iç sağlığı ve zindeliği nasıl iyileştirdiğine geçmeden önce, vücudun en büyük organı olan cildinizi unutamayız. Yüksek antioksidan seviyeleri nedeniyle, aronia meyveleri önemli bir yaşlanma karşıtı bileşendir. Cildinizi kirlilik, duman ve UV radyasyonu gibi kırışıklara ve yaşlı cilde sebep olabilecek dış etkenlerden korumaya yardımcı olurlar. Aronya meyveleri gençliği içten dışa doğru artırır!

Sağlık Faydalarını Sıralayalım

Genel zindeliği desteklemeye ek olarak, aronya meyvelerinin şunları yaptığı tespit edilmiştir:

Dolaşım, solunum ve sindirim sistemlerinde genel iyileştirme sağlar

Belirli kanserlerin büyümesiyle mücadeleye yardımcı olur..

Karaciğeri korur ve mide rahatsızlıklarının verdiği zararı azaltır.

Bağışıklık sistemini destekleyip, hastalıklar ve enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olur.

image

4 Cevaplar

0 oy
(47 puan) tarafından
Bizim oralarda bulunuyor ama bununla aynı meyve mi bilmiyorum.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bu mu bilmıom ama bız küçükken yemeyin yılan üzümü bu derlerdı bize 
(3,822 puan) tarafından
Bize de derlerdi yemeyin diye bizde toplar birbirimize atardık oyun olsun diye :))
0 oy
(785 puan) tarafından
Bizim burdaki dondurmacı bu meyvenin dondurmasını yapıyor harika oluyor valla
0 oy
(9,650 puan) tarafından
Bu meyveyi gördüm yada aynısı olmasada benzerini ormanda falan ama adını da faydalarını da yeni okudum. Teşekkürler.

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 409 göst.
0 oy
16 cevap 671 göst.
9 Temmuz 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde Nur8 (2,791 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 103 göst.
0 oy
4 cevap 199 göst.
22 Ağustos 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde ilaydarabioz (200 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,440,639 soru

23,682,592 cevap

310,372 kullanıcı

...