0 oy
364 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (36 puan) tarafından
Kızlar 23 aylik oğlum var. Göz teması kuruyor. Hay,van sesleri çıkarıyor . Parka gitmeyi çok seviyor. Parktaki merdivenlerden kendi çıkıyor. Hadi çikolata yiyelim diyince mutfağa koşuyor. Bici bici yapalım diyince banyoya koşuyor vs.. Herseyi anlıyor konusma kartları var evde ne sorsak gösteriyor. Ama konuşamıyor bazen adına bakmıyor bide sosyal cocuk değil dışarıdaki diğer çocuklar ilgisini cekmiyor. Otizm olabilir mi? Otizm anneleri bana karşılaştıkları belirtileri yazabilir mi?

9 Cevaplar

+1 oy
(1,064 puan) tarafından
Otizm de göz teması yoktur seslenince bakmaz sana tepki vermez takıntılı olurlar el çırpma gibi hareketler yaparlar dönen şeylere ilgi duyarlar. Seninki otizm gibi gelmedi bana. Benin oğlum 3 yaşında konuştu 
(888 puan) tarafından
Ya benim oglum cok sukur her seyi yapar ama camasir makinasina cok dikkat eder. Camasir makinasi dönüyor ya ilgisini cekiyor sanirim onunde oturuyir izliyir dondukce. Tabi arafa kalkip vuruyir bir iki tsne tırmanamaya çalışıyor falan
-Reklam-
0 oy
(9,701 puan) tarafından
Gayet normal  bence canım. Geç konusur arkadaşın ogluda 3 yaşına yakın konuştu  
0 oy
(1,691 puan) tarafından
ismini soylediginde bakmiyorsa bi belirtiymis 
0 oy
(6,347 puan) tarafından
Aklında en ufak soru işareti varsa mutlaka bi uzmana  git derim. Tamamen için ferahlayana kadar elinden geleni yap. Şahsi fikrimi sorarsan normal görünüyor ama tabi yine de kesin konuşamam.
0 oy
tarafından
Cnm bir doktora danış bence erken teşhis çok önemli. En azından okuluna yazdirirsin 
0 oy
(1,829 puan) tarafından
Naçizane tavsiyem uzmanına görünmeniz. Ben otizm annesi değilim ama otizm yengesiyim. Yeğenim var otizimli 8 yaşında ve benim çocuğum hasta değil düşüncesi ile geç kalınmış teşhiste bir çocuk. Sizin de ileride ah vah tüh dememeniz için erkenden uzmanı ile görüşmenizi öneririm
(36 puan) tarafından
Yeğeninizin davranışları nasıl mesela ne gibi farklılıkları var
(1,829 puan) tarafından
Belli başlı takıntıları var mesela çamaşır makinesinin başından ayrılmaz oturur saatlerce izler el çırpma hiç hareket etmeden saatlerce aynı şarkıyı dinler oturup sallanır ileri geri temas kurmaya yeni yeni başladı öncesinde hiç kimseyle temas kurmazdi gürültü duyduğu zaman çok ağlar ortamı terketmeye çalışırdı daha çok var yani benim dış göz olarak dikkatimi en çok çekenler bunlar dikkat çekmek için kusar mesela
(36 puan) tarafından
Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için ❤
0 oy
tarafından
Şüphen varsa git canım doktora 
0 oy
tarafından
Maşallah daha ne yapsın çocuk, lütfen diğer çocuklarla kıyaslayıp şunu neden yapmıyor bı sıkıntı mı var diyerek eziyet etmeyin kendinize. Otizm olsa eminim çok daha belirgin belirtiler olurdu. Ama kafanıza takiliyorsa aklınızda soru işaretiyle yaşayacağınıza doktora gösterin. Diğer çocuklarla oynamıyor olması belki bir belirtidir ama sizin çocuğunuz bireysel oyunları seviyor da olabilir. Ki bildiğim kadariyla o yaşlarda beraber oyun pek olmaz.
0 oy
(16,643 puan) tarafından
Sahsi dusuncem otimizle alakali bo sey yok temas kuruyo yani belirtiler pek yok gibi genede gotur istersen ama gec konusacaktir belkide 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 338 göst.
28 Haziran 2025 Diğer kategorisinde SL (1,790 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 188 göst.
25 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Annelikkkkk (958 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 181 göst.
17 Şubat 2025 Güzellik-Bakım kategorisinde Onlygirl (742 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 268 göst.
14 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sumeyra_._ (81 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,812 soru

24,611,338 cevap

364,092 kullanıcı

...