Merhaba hatunlar,
Çoktandır uğrayamadım buralara, doğuranlar olmuş merak ettiğim kişilerden. Allah herkese sağlıkla sihhatle bebişini büyütmeyi nasip eylesin. Burda kendi halinde takılan biriydim, o yüzden pek tanıyan olmayabilir. Bende doğum yaptım ve hikayemi sizlerle paylaşmak istedim. 30 haftalık hamileyken hipertansiyon başladı ben de ve sıcakların artması ile hamileliğim çok zor geçiyordu artık. Çok korkuyordum bebeğim erken doğacak diye ama Allaha şükür 36+3 haftalığa kadar dayanabildik bebişimle. 17 ağustosu 18 agustosa bağlayan gece, belime vuran sancılarla sabaha kadar uyuyamadım ama dayanamayacak kadar değildi. Sabaha kadar dolandım durdum, sabah eşimi uğurladım wc gittim nişan gelmişti. Dedim kendi kendime kesin bugün doğuracağım, hissediyordum çünkü. Eşimi aradım yoldan çevirdim eve geldi, hastaneye gittik emin olmak için 1 cm açıklık var dedi(10:20). Hamileliğim riskli olduğu için bulunduğum yerdeki hastanede doğum yapma şansım yoktu, Bursa şehir hastanesine gitmeliydik. Öğlen 4 gibi ordaydık, muayene oldum 5 cm açıklık dedi ve ben halâ çok iyiydim ara ara sancılar olsada. Odaya aldılar beni 17.30'da 20.39'da doğum yaptım. Bebişim 2250 gram doğdu ama küveze alınmadı sağlıklı doğmuştu yavrum. Devlet hastanesi deyip geçmeyin, gerçekten o kadar ilgilerdilerki. İlk doğumum olmasına rağmen, ne dikişim oldu ne yırtığım. Normal doğumu şiddetle tavsiye ediyorum, bu yüzden yazdım. Doğru şekilde nefes alımı ve sakinlik ile hiç korkmaya gerek yok. Gebe okuluna gitmenizi ve perine masajı yapmanızıda tavsiye ederim. Çok yardımcı oldu bana.
Hakkınızı helal edin uzun oldu biraz.
Bu arada kızım oldu adı Asena 16 günlüğüz bugün