0 oy
1,074 göst.
Diğer kategorisinde (2,479 puan) tarafından

İlk gebeliğimde de idrar yolu enfeksiyonum çıktı bebeğe bulaştı hem ondan hem de zor doğduğu için solunum yolları sıkıntılıydı ondan 8 gün kaldı bu hamileliğimde de enfeksiyonum  olduğunu ben anlayıp sağlık ocağı doktoruna yazdırdım bu arada sağlık ocağında hemşire görümcem hiç tahlil sonuçlarım hakkında bilgi vermedi şimdiye kadar bende sıkıntı yoktur bakmıştır diye hiç sormadım e nabızdan bakıyorum sistemde hiç görünmüyor sabah dedim ben tahlillerimi göremiyorum bir sıkıntı var mı diye kalkmış bana ekran resmî atmış tahlil sonuçlarını bişey demedim yeğenim de hemşirelik yapıyor ona idrar tahlili sonucumu yolladım enfeksiyon çıktı kanda galiba düşük emin değilim onu da sordum yeğenim görmedi daha neyse ben buna mesaj attım güya görümcem olacak kendisi yazdığına bak ben çıldırmayım da kim çıldırsın şimdi eşim gelsin ağzına tükürecem ben oraya gitmek istemiyorum dedikçe oraya götürüyor beni bacısı kazansın diye Allah için sizin ebeleriniz de mi böyle yapıyor sonuçlarınızı ertesi gün gidip alıyor musunuz nasıl yapıyorsunuz 

image

29 Cevaplar

0 oy
(1,326 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Ya tamam hemşire ilaç yazamaz edemez ama en azından sonuca göre bilgi verebilir sana ve der ki sonuc kötüyse canım Bi doktora git demek zor değil ne biçim uslup bu ya yabancı insan bile bu kadar sert çıkışmaz görümcen okumuş ama adam olamamış kusura bakma cnm
-Reklam-
+7 oy
(13,316 puan) tarafından
Evet sağlık ocağı önlem almıyor doktoruna gitmelisin sağlık bakanlığı sadece takip edeceksin diyor onlar da takip ediyorlar. Sen neden gitmedin sonuç göstermeye ki? Bir de hangi mahallede kayıtlıysan oranın ebesi bakar aynı mahallede isen mecbur oraya gideceksin. Sen gidince görümcen ekstra para kazanmıyor ilk bebeğinden dolayı madem bunda pimpiriklisin adam gibi kendi doktoruna git ebe tartar ölçer biçer sadece eşin bilmiyor ikinci gebeliğin sen de bilmiyorsun görümcen haklı
(2,479 puan) tarafından
1 km uzakta sadece sağlık ocağı onu da geçtim bu benim görümcem sonuçlarımı atmıyor e nabızda görülmüyor o söylemese ben nerden bilecem artı sağlık ocakları niye tahlil yapıp duruyor o zaman hastaneler yapsın
(9,625 puan) tarafından
Sonuçların e nabizda görünmemesi saglik ocağının sorunu değil laboratuvardan kaynaklı
(13,316 puan) tarafından
Sadece görümcen diye herşeyinle ilgilenmek zorunda mı? İşi yoğundur kafası dalgındır unutmuştur. Benim de uzak önceden de uzaktı taşındım yine uzak. Eşim araba ile taşırdı hep. Bir de aile hekimi uzman değil pratisyen hekim sonuçlarını istersin antibiyotik verecek olsa bile kadın doğumuna git der hekim de. Yani birinciyi doğurmuşsun tecrübeli olman lazım. Devlet doğurganlık takibi yapma görevini onlara vermiş mecbur yapacaklar
(2,479 puan) tarafından
İlgilenirim dedi canım ya başka yere gitme ben kazanım dedi diye gittim yoksa oraya kadar niye yürüyeyim ufacık çocukla gidip geliyorum altı üstü bir sonuca bakacak yani 10 küsür senelik hemşire karnımdaki de onun yeğeni benim için değil yeğeni için bakması lazım
+2 oy
(3,997 puan) tarafından
Ya sağlık ocağındaki ebe hiç benim tahlilini yorumlamadi , ben sonuçları kadın doğum Dr uma gösterdim . Enfeksiyonun varsa bile o sana ilaç yazamaz ki canım.  
+2 oy
(7,793 puan) tarafından
Hata sende test sonucu sağlık ocağı doktoruna veya kendi doktoruna göstermeliydin ebe hemşire sana enfeksiyon ilacı veremez hata sende yanii
+1 oy
(7,663 puan) tarafından
Senin testi alıp göstermen gerekiyor yoksa aylar geçse haberin olmaz kimse aramıyor ki gel sonucun  böyle çıkmış ilaç verelim diye ... 
(1,120 puan) tarafından
Her hastanın sonucuna bakıldığını mı düşünüyorsun
(2,479 puan) tarafından
Nüye yapıyorlar o zaman
(1,120 puan) tarafından
Ne demek niye yapıyorlar yaptırma sende o zaman Allah Allah
(2,479 puan) tarafından
Ceza yerim diyor hergün arıyor
(7,663 puan) tarafından
Kadın gayet makul soru sormuş ne demeye tesrliyorsun
0 oy
(1,863 puan) tarafından
En azından bilgi verebilirler yani sonucta bide görümcen orda calisiyo daha da yardımcı olabilir yani
(2,479 puan) tarafından
Benimde canımı sıkan o sıkıntı yok sanıyorum bende
(1,863 puan) tarafından
Gitme sendeel bidaha onun çalıştığı yere bide tersler gibi cevap veriyo
(2,479 puan) tarafından
Eşim kavga ediyor benimle git gel zor oluyor diyorum anlamıyor bir kere aldırdım kaydımı karşımdaki sağlık ocağına ağzımdan burnumdan getirdi
0 oy
(9,625 puan) tarafından
Canim onlarin pek bi bilgisi olmuyo ben saglik ocaginda tahlil yaptiriyosam sonucunu kadin doguma götürüyorum ilac verilicekse o veriyo
0 oy
(9,242 puan) tarafından
Bende orda idrar kan veriyorum ama sonuçlarını alıp doktoruma götürüyorum.
0 oy
tarafından
Sağlık ocağının testlerini kendi kadın doğum doktoruma yorumlatiyorum ama aile hekimimde yorumluyor 
(2,479 puan) tarafından
Gidip alıyor musun
tarafından
Yok almiyorum telefon ediyorum sağlık ocağına e nabızda göremiyorum diye doktor ya da ebe e nabıza düşürüyor
0 oy
(1,033 puan) tarafından
Kesinlikle ihmalsizlikten başka birşey değil bendede enfeksiyon ve protein çıktı hemsirem bildirdi ve taklilimde çıktığı andan sonra 2 güne Bir mesaj atıp napyn naslsn diyor ilgi kişilik meselesi insan işini severek yaparsa byle ilgi olur sevmeyince işini aman çokda umrumda diyorlar
(2,479 puan) tarafından
Gecikince arayıp duruyor ceza yerim gel diye gerçekten çok canım sıkıldı ya doğum olunca mutlaka geçer enfeksiyonum normal doğum bir de
0 oy
(72 puan) tarafından
Benim kadin doğumcum her gittiğimde idrar testi istiyordu 
(2,479 puan) tarafından
Benden istemediler kuzum hiç sadece sağlık ocağı doktoru istedi
0 oy
tarafından
Görümcenin üslubu çok çirkin çok pis sinir oldum.
(2,479 puan) tarafından
Çok düşüncesiz ya şimdiye kadar geçiştiriyordum boşver yüz yüze bakıyoruz akrabayız diyordum ama şu düşüncesizliği çok zoruma gitti
0 oy
(1,792 puan) tarafından
Valla canım normalde çok bakmıyorlar ama benim sağlık ocağı hemşiresi Allah razı olsun çok ilgili çağırır mesaj atar bilgi verir he ben yine kadın dogumcuma giderim o ayrı 

Senin birde görümcenmis bakıp söyleyebilir yani
0 oy
(5,946 puan) tarafından
Evet  hatalı olan sensin  canım  sonuçlarını  göstermen  lazımdı  ben  her seferinde  sorar  bilgi  alır giderdim  olmadı  hastaneye  gider  doktoruma  sorardım bunun peşine  kendin  düşmen  lazım  görümcen haklı 
(2,479 puan) tarafından
Bence benim hatam ona güvenmekte ne işim var oraya kadar gidiyorum karşımda sağlık ocağı var en azından bilgi vermese bile ben gider sorardım yada arardım sorardım
0 oy
(15,408 puan) tarafından
Canim sen gidip sonucunu alip doktora gostereceksin. Ben tahlil yaptirinca sonuca ilk ebe bakiyordu , doktorun görmesi gerekiyorsa beni sıra bekletmeden doktorla görüştürüyordu. Doktor soruyordu kadin doguma gitmeyeceksen ilacini ben yazayim diye ve gerekirse yaziyordu. 
(2,479 puan) tarafından
Kuzum işte o kazansın diye ona gidiyorum o biraz ilerde 1 km kadar git gel zor oluyor oda biliyor bende ne bilim bişey olursa söyler diye sesimi çıkarmıyorum bu sefer de tesadüfen oldu yani akıntımın rengi garip geldi bir bakim sonucuma dedim Mayıs 28’de yapıldı tahlilim
(15,408 puan) tarafından
Bence görümcene siteminde haklisin. Sonuçta sen onun yeğenini taşıyorsun. Insan olan merak edip sonucuna bakar sorun varsa sana yollar. Bence kaydini başka yere aldir. Ne kadar ilgisiz baksana.
(2,479 puan) tarafından
Bir kere aldırdım aramız bozuk diye ilk hamileliğim de eşimle birton kavga ettik
0 oy
(7,121 puan) tarafından
Görümcen senin yazma stiline karşılık böyle yazmış. Tahlil verdiysen doktor ile görusmen lazım. Görümcene kızmaya hakkin yok bilgi vermedi diye,  sonuçta bir salgın var ve ciddi anlamda yoğun oluyorlar. Unutmuş olabilir. 
(2,479 puan) tarafından
Hiracım benim ilk çocuğum idrar yolu enfeksiyonundan kuveze girdi onu da geçtim sürekli görüşüyoruz onu da geçtim ben sırf o kazansın diye oraya kadar yürüyorum karşımda da sağlık ocağı var şimdiye kadar sonuçlarım atmamasına değil en son yaptığı tahlil sonucunu en azından ataydı bana enfeksiyonun var doktoruna bildir diye benim ufacık çocukla gidip gelmem zor oluyor o yüzden zor bela ceza yemesin zorda kalmasın diye nefes nefese gittim onu da geçtim bu hafta 3 gün boyunca 3 çocuğuna ben baktım bu halimle orda kalmak zorunda kaldım sabaha kadar uykusuz kaldım hiç mi değeri yok bunların hayır e nabızdan baktım görünmedi de bende de enfeksiyon belirtisi yok bende diyorum ki olsa bana haber verir ilk hamileliğimin başlarında sonuçları gönderiyordu sorun olunca söylüyordu sonradan umursamamaya başladı karşıdaki sağlık ocağı olsa gidip gelmem çok kolay bide  yani bence tepki vermedim bile sonuçta onunda yeğeni bu kadar düşğncesizlik olmaz
(117 puan) tarafından
Anlamadığım bisey var siz o sağlık ocağına gidiyorsunuz diye görümceniz neden fazla kazansın bildiğimiz sağlık ocağı değil mi işte ekstra neden para veriyorlar?Ayrıca siz ve bebeğiniz görümcenizden daha kiymetlisinizdir herhalde sırf onun için oraya kadar gitmenize ne gerek var daha yakınınızda olan yere gitseydiniz ya.Evet gorumcenizin böyle bir zorunluluğu yok ama çok ayıp etmiş sizde sormamakla çok hata etmişsiniz gorumceniz söylese bile sormanız kendi doktorunuza yorumlatmaniz gerekirdi.
(7,441 puan) tarafından
Ben açıklayayım sağlık ocağı doktoru ve ebeleri kişi başına maaş alıyorlar ne kadar çok insan o kadar çok maaş canım o yüzden sürekli hasta toplamaya çalışıyorlar bu arkadasimiz da gorumcesi olduğu için onun olduğu yere kayıtlı kırmamak adına
(2,479 puan) tarafından
Kendisi söyledi canım bana gel prim mi alıyormuş ne hatta yardımcı olurum en azından yeğenime de ben bakarım dedi eşimi de kayıt ettirdi özellikle çağırdı da eşimde de var ben yardımcı olmaz önemsemez dedim yok olur ben söylerim diye sonucumu soruyorum göremiyorum enabızda diye insan bir yorumlar direk çekmiş atmış sürekli de görüşürüz
0 oy
tarafından
Tamam da tahlil sonuçlarını zaten sen gidip alman gerekir e nabız ds görülmez o sonuçları sağlık ocağı doktoru bakıp sana söyler şu var bu var diye o sonuçları alıp kadın doğuma da götürebilirsim
0 oy
(2,174 puan) tarafından
Pes bide görümce olacak yabancılar daha hoş valla daha çok ilgililer canm yerinde olsam kadın doğumdan başka yerde yaptırmam tahlil falan bende en son gittim sağlık ocağına mecbur bakıyor bende de enfeksiyon çıktı ama kadın doğuma yönlendirdi ordaki doktor gidince testlerini orda doktoruna göster dedi ona göre doktorun sana uygun görürse yazar ilaç dedi yolladı , ama genel olarak sağlık ocakları pek bakmıyor ama senin görümcen yani bakıp söyleyebilirdi çok zor değil
(2,479 puan) tarafından
Karşımdaki ebe bilgilendiriyordu kuzum keşke orada devam etseydim ben kazanim bana gel yardımcı olurum sana dedi diye gittim
0 oy
(7,441 puan) tarafından
Bizim de ebemiz görümcem ama ben sağlık ocağının kapısına sadece asi için giriyorum başka da birşeye gitmiyorum sen biraz sorumlu olmalıydın bence sağlık ocagindakilerin dediklerine ben hiç itibar etmem kendi kafalarına göre yorumlarlar herşeyi ve onlar bir kadın doğum uzmanı değil sen illa ki kadın doğum doktoruna sürekli kontrole gidiyorsundur orda herşeyi yapıyorlar ona göre ilacını yazarlar ve ilk gebeliği de sorun yasamissin şimdi de çocuk için bile sadece aşıya gidiyorum bende hemşireyim ama benim bildimlerimle gördüklerimle onların kendi kafalarında ki yorumladıkları çok farklı sinirlenmekte evet haklısın ama sadece görümcem değil genel sağlık ocaklarında bu işleyiş böyle canim 
(2,479 puan) tarafından
Kuzum ben o bakıyor sanıyorum dibimdeki sağlık ocağına gitmiyorum sırf o yardımcı olsun o kazansın diye bir de hastaneler yapmıyor ki hiç ilacı da tahlili de orada yaptırın diyorlar iki hamileliğimde de Farklı hastaneye gittim ikisi de öyleydi
(7,441 puan) tarafından
Hastanenin yaptığı çok saçmalık canım normalde sürekli takip etmesi gerekiyor tahlilleri özellikle son dönemlerde.
0 oy
(1,862 puan) tarafından
Görümcem doğru söylüyor, sonuçlarını alıp doktoruna götürmen gerekiyordu, kadın doğum ilgilenir bunlarla çünkü, sağlık ocağında sadece tahlil yaparlar sonucunu da gidip alman lazım yani sırf görümcen diye tabiki bilgi verebilirdi ama normalde bu şekilde oluyor

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 104 göst.
3 Ocak 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 44 göst.
18 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Minnoşun Annesi ❤️ (2,653 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 77 göst.
4 Aralık 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Kirazim (257 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 241 göst.

405,838 soru

12,162,921 cevap

36,612 kullanıcı

...