0 oy
1,347 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (129 puan) tarafından

Merhaba kizlar ben ust alt klasik pisirme ayarinda kullanyorm ama keklerimin ortasi bazen az pisiyor ve ortasinda çökme oluyor pogaca boreklermn de alti pismiyor bilginiz var mi?

image

3 Cevaplar

0 oy
(22,072 puan) tarafından
Keki 170 derecede pişir canim böreği 200 derecede pişir kapağını açma ilk 20 dk 
(129 puan) tarafından
Oyle yapyorm canm acaba kek icin sutun yunurtanin ilik mi olmasi gerekiyor?
(22,072 puan) tarafından
Alakasi yok canim ya ben dolaptan alır kullanırım direk
-Reklam-
0 oy
(1,690 puan) tarafından
Alt üst fanlı ayarda kullan canım.. Bazı fırın markalarında sadece alt üst çalıştırdığında keki pişirmiyor.. Bizim fırında öyle.. Fırını kurmaya geldikleri zaman bize keki alt üst ayarda fansız pişirin dediler, kaç kere denedik pişmedi.. Sonra biz kendimiz fanlıda denemeye karar verdik şimdi mükemmel pişiyor.. 155-160 derede pişir keki.. Kek düşük derecede ağır ağır pişmeyi sever.. Pişme derecesi konusunda bana güvenebilirsin bunun eğitimlerini alıyorum :) 
(1,690 puan) tarafından
İlk 25 dk hiç kapağını açma.. Sonra kontrollü olarak pişirmeye devam et.. Piştiğine emin olduğun zaman fırını kapat ve keki fırından çıkarma.. 15 dakika falan fırında kalsın.. Sonra çıkar..
(129 puan) tarafından
Alt ve ust isitici+fan yazan mi oluyor? Herseyi yanlis yapmisim ben pisince de hemen cikaryordum tesekkurler canim pogaca borek pizzalari da mi boyle pisiriyorsn onlarn da alti pismiyor
(1,690 puan) tarafından
Evet canım alt ve üst+fan yazanda çalıştır.. Görselde üstten 3.sıradaki.. Evet hepsini o ayarda çalıştırıyorum sadece dereceleri farklı.. Börek poğaça pizza gibi şeyleri biraz daha yüksek derecede pişirebilirsin 165-170 gibi.. Ama ilk birkaç pişirmende kontrollü olarak pişir.. Çünkü her fırının ısısı bir değildir.. Mesela poğaçayı falan 170 derecede yaptın diyelim.. İçi çiğ ama dışı piştiyse o zaman fırın ısını düşür 150 dereceye kadar.. Bu şekilde içi pişer ama dışı yanmaz ❤️
(129 puan) tarafından
Cok tesekkur ederm canm yardimin icin deneyecegim ;)
(1,690 puan) tarafından
Rica ederim canım benim inşallah işe yarar :)
0 oy
(5,727 puan) tarafından
Canım ben iki çizgi olanda pişiriyorum herseyimi
(129 puan) tarafından
Tesekkur ederm canm

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 154 göst.
22 Ocak 2022 Aile kategorisinde Rumeysahanim (156 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 178 göst.
10 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Yildizsumeyye (993 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 52 göst.
12 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Bol gunesli gunler (944 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 37 göst.
27 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Berf (6,399 puan) tarafından soruldu

405,844 soru

12,163,119 cevap

36,612 kullanıcı

...