Arkadaslar aranizda hoca bilgili biri varmi malum bu hamilelikten dolayi surekli idrara cikiyoruz ve surekli abdest alamiyoruz abdestsiz dua okuyabilirmiyiz ve ya netten acip dinliyebilirmiyiz tabi boylelikle cocugumuzada dinletmis oolcaz
Ben her gece dua okuyorum hic birindede abdest almiyorum, gusul abdestim var sonucta. okumamam icin bir engel yokki, regl değilim veya kuranı ellemiyorum tabiiki abdestli okusan daha iyi olur ama gece surekli lavaboya kalkiyorum o yuzden abdest almayada useniyorum acikcasi. Cunup-cenabet olmadığın surece ve kuranı ellemedigin surece sorun olmaz bence.
Okuyabilirsin canim zoraki durumlar da duadan uzak kalmamak icin okunuyor bizim gelin mesela adet oldugu zamanlar 7 gun suruyor kurandan uzak kalmamak icin dokunmadan gozuyle okuyor du cok arastirdik okunabilecegini ogrendik ALLAHin izniyle birsey olmaz
Evet canım tabiiki abdestsiz dua okuyabilir dinleyebilirsin kuranda aynı şekilde dinlenebilir abdestsizken.
geçen televizyonda hocanın biri anlatıyordu, bu konuyla alakalı, okumaya gelince okuyorsunuz da dokunmaya gelince mi sakınıyorsunuz, ozaman siz o değeri duaya değil kağıt parçasına veriyorsunuz diye, bence çok mantıklı, regl iken bile okunabilecek olanlar var okunamayacak olanlar var.
Dua yı istediğin her vakit her koşulda edebilirsin bunun için abdeste ihtiyaç yoktur.. cunup-cenabet olmadığın sürece abdest almadan Kur'an a daa dokunup okuyabilirsin.. abdest namaz için şart bir şeydir Kur'an okumak ya da dua etmet için şart değildir
Lohusayim okumuyorum ama dinliyorum surekli ve salavat çekiyorum bol bol
404,100 soru
12,105,970 cevap
36,423 kullanıcı