0 oy
806 göst.
Diğer kategorisinde (68 puan) tarafından

ben kürtçeyi anlarım amacım ırkçılık değil ....

abisi eşi 3 çocukla köyden geldiler 37 haftalik hamileyim yemek yapar mi aradı tabi yaparim dedim herşey yaptim severek aman yoldan geldiler 2,4,7 yaş çocuklariyla yoruldular bi geldiler tam 2 saat zazaca konuştular eşim abisi onun eşi bende sadece kürtçe anlarım 

ya ben anlamiyorum dedim kibarca yok degiştirmediler

yemek çay derken 2. defa 1 saat sonra valla ben anlamiyorum sizi eltim sohbet muhabette gülmece ben kaldim öylece

3. defa kaynıma abi arkadndan konuşmicam özel bir meseleniz varsa zazaca konuşun sorun değil ama bu gelim anlıyorsa duyuyorsa ben neden anlamim o gelinde ben degilmiyim dedim kaldılar 2 dk daha durdum zazacaya devam ettiler yavaşça yan odaya geçtim birşey demeden 

elti geldi gel oturak niye gittin eşim geldi bana gerek yokmuş siz konuşun giderkende ugurladim

eşim birde öğretmen bana dedigine bakın biz hep türkçe konuştuk sen beni mahçup ettin 1 kelime bile anlamadim

bi yere içimi dökmem lazım kusura bakmayin uzun oldu 

16 Cevaplar

+2 oy
(3,102 puan) tarafından
Ozmaan senn turkce ögretmeninn agzina edeyim sana zazacayi turkce diye kakalamis deseydin.cok.haklisin cok.
-Reklam-
0 oy
(1,091 puan) tarafından
Öğren sen de çaktırma ama bak ne diyorlar 
(68 puan) tarafından
yeni 1 yıllık gelinim öğrenmeye çalışıyorum ama çok zoruma gitti eşimden beklemezdim
(1,091 puan) tarafından
Ben de Kürtçe bilmem eşimin ailesi yanımda hep Kürtçe konuşur sinir olurum
(68 puan) tarafından
beni en iyi sen anlarsin ve benm ailem kürt degiliz ama dil olarak biliriz asla eşim aman yanliş anlar diye konuşmaz bile şimdi tembihledim tamamen kırtçe konuşcaksiniz beni anlasin diye
(561 puan) tarafından
BKT ayni olay bendede var sinir oluyorum
(1,091 puan) tarafından
Çok iğrenç bir durum kız inada yapıyorlar bir de
(68 puan) tarafından
kesinlikle inada yapıyor kaynımla eltim cok belli
0 oy
(3,464 puan) tarafından
Bende hoşlanmam öyle şeyden haklısın bence 
(68 puan) tarafından
abiaiyle konuşsa aldırma belki özel ailebi şey ama eltim konuşuyor 3 ü sohbet ederken afedersin öylece köşede kaldım kimse bilmedigi dildeki aileye gitmesin hiç kolay degil
0 oy
(3,504 puan) tarafından
Aşk olsun bende zazayım:) 
(932 puan) tarafından
Ya mesela seni cok ozledim felan seni cok sewiom seydi galiba eztorahezken mi oylemiydi ondan sonra ogluma hep esim hellukhlluklarini yerim diodu megerse o ayip  biseymis :) yani ozel cumler sewgi sozcukleri bacim. Okuz kocam seni cok ozledim nasil yaziliyor mesela agajss
(3,504 puan) tarafından
Ez to zahf heskena  denir zahf ben bazen kısaltıp zaw diorm:)
(3,504 puan) tarafından
Valla bizde pipi gun demek gunito bora diorz :)
(932 puan) tarafından
Ya cok ozur dilerim esim ogluma tassaklarini yesin baban diomus hellikhulluk omus yani bnde bilmiodum esime ceza ewinde radyodan istek atiom herkez dinlio esimde dinlio bende iyi bisey ki o ogluma dio die bnde esime dedim megerse o laf senin tassaklarini yerim demekmis cok ozur dilerim esim aradiginda agzima etmisti kari sen ne dion die pipi ne demek bilmiom :))
(3,504 puan) tarafından
Valla canim eşinin söyldğni duymadm pipiye "gun" dioz:)
0 oy
(639 puan) tarafından
Zazaca ne anlamadım ama sen evine gelen misafirlere uygun dille söylemişsin zaten konuştuklarından anlamadığını ama onlar yine devam etmişler. Sen dillerinden anlamıyorsan o ortamda ne yapasın ki. Valla bende kendimi kötü hissederdim.
(68 puan) tarafından
karnım burnumda iyilikle hep yaklaştim eşimde bende öğretmeniz belki dedim bu kurtarir yok ama anlayış gerekmiş
(639 puan) tarafından
Haklısın canım eşin anlayışlı olmalıydı uygun dille söyle ona bence bir dahakine daha ılımlı davransın. Sen hem hamilesin, hem evine geleni güzelce ağırlıyorsun ama onlar senin anladığın dilde konuşmuyor onların yaptığı ayıp bence
0 oy
tarafından
Iyi sabretmişsin genede ilk uyarıdan sonra kalkar giderdim ben senin yaptığında bir şey yok onların yaptığı hareket doğru değil sonuçta hepiniz Türkçe biliyorsunuz ortak konuşabilirdiniz 
0 oy
(932 puan) tarafından
Yaaa cok sacma olcak ama bnimde esim zaza zazaca seni sewiyorum demeyi ogrendim birde seni cok ozledim onu ogrenemedim nasil deniyor acaba esine sorsana cnm kocama mektup yazcamda sonuna yazayim kusura bkma postunla alakasiz oldu ama nette cewiremedim ya 
(3,504 puan) tarafından
Eşin adıyamanlı mı biraz değişebilio konşmalr ben diyarbakrlym
(932 puan) tarafından
Esim erzurum hınıs cnm ama tunceliden gelmisler
(3,504 puan) tarafından
Hım olabilir rabbim kavuştrsun tez zamanda:)
(932 puan) tarafından
Aminnn aminnn  aminn cok cok cok aminnn ❤
(3,504 puan) tarafından
:)))...
0 oy
tarafından
Bende sevmem bilmediğim bir dili yanımda konuşmalarını, bide karakter meselesi bu zaza dir odur değil bide zaza ca zor ya
(68 puan) tarafından
çok zor bir dil özellerine girmem yapım değil kurcalamak ama bari basit sohbetlerde karışım 2 saat tek kelime yok yani napim
0 oy
(136 puan) tarafından
zaza lar iyidir kız oyle deme :D
0 oy
(788 puan) tarafından
Eltini çağırıp mutfağa başka odaya falan gecseydin keşke onlar abi kardeş sohbet etsinler ben o dili bilmiyorum biz senle oturalım deseydin. Çok haklısın bu arada ayıp etmişler ama senin için diyorum en azından sıkılmazdın onlar konuşurken
0 oy
tarafından
Umarım eşin sana kırıcı konuşmamistir daha fazla.  Çünkü onların yaptığı hem ayıp hem çok kırıcı
(68 puan) tarafından
beni mahçup ettin dedi onlar haklıymiş ne diyeyim
0 oy
tarafından
Bende zazayim cok az anlarim ama bizim ailemizde bilmeyenlerin yaninda asla konuşmazlar ayıp yanlış anlar derler. Hatta konuşan olsa uyarilar özellikle gelinlerimiz bilmez onlarin yaninda hic konusmazlar. Yaptiklari ayip söylemişsin konuşmamalari lazim insan kendisi kötü hisseder ne konuşuyorlar neden konusuyorlar hep soru işareti
(68 puan) tarafından
ailenizi tebrik ediyorum belki özeliniz vardır aile için konuşursunuz ama başkada gerçeketn olmuyor bunu yaşamayan anlamaz
tarafından
Tesekkur ederim. Kesinliklee öylee insan anlamadigi bir dil ile konuşma olunca aklinda neler neler gecrr insallah yanlışlarının farkına varırlar
0 oy
(3,836 puan) tarafından
hic sevmiyorum böyle şeyleri ya. ne bileyim ben ne konuşuyorsunuz marifet sanki yaptıkları. guvensem de sevsem de böyle yapılan ortamda bende durmam 
(68 puan) tarafından
o ortamda basit şeyler konuşulurken öylece oturamıyor insan 1.30 saat sabrettim ama değmez dedim çıktım yan odaya o zaman anladilar
0 oy
(9,242 puan) tarafından
Babannem gürcü benim annemin yanında boylelerdi
(68 puan) tarafından
çok zor bi durum gerçekten tek tavsiye kimse bilmedigi bir dil ailesine girmesin hiç böyle söylicem aklıma gelmezdi ama doğruymuş dışlanıyorsun ama benm ailemim içine gelince sohbetler muhabbetler ohh damada ortam güzel bütün ailemi tembihledim ağzına tükürcekler Allahtan aile beni bilir sakinim boşuna kızmam yanımda duruyorlar
(9,242 puan) tarafından
Ewet sonradan ben gizli gizli öğrendim yıllar geçti tabi. Onlar gene konuşmaya devam ettiler annem hakkımda artık dayanamadım açtım ağzımı öğünden sonra sustular
(68 puan) tarafından
bende öyle yapim gizliden ögrenim netten bulim eşim öğretmiyo hayin anlamak yeterli konuşmaya gerek yok
(9,242 puan) tarafından
Bende konuşamam pek girtlaktan sesler gurcucede ama ne rezil etmiştim bak o gün geldi gözümün önüne ...
0 oy
(928 puan) tarafından
Benimkiler de hep Kürtce konuşur az biraz anlıyorum artık ama hızlı konuştular mı anlamıyorum eşimi uyarıyorum onlar gelmeden önümde anlicagim dilden konuşun diye onlar konuşuyor bu sefer eşime bakıyor gözümü dikip susuyorum o da bana tercüme ediyor böyle böyle olmuş diyor :))
(68 puan) tarafından
benimki 2,3 kelime tercüme eder daha da etmez sonrada biz hep türkçe konuştuk der ya sabır ne halleri varsa görsünler diyorum artıj

İlgili sorular

+1 oy
43 cevap 1,176 göst.
20 Ocak 2023 Diğer kategorisinde ahlas04 (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 261 göst.
18 Şubat 2024 Aile kategorisinde Gamzeli_1 (439 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 241 göst.
0 oy
40 cevap 1,561 göst.
18 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Gizemmm12 (394 puan) tarafından soruldu