0 oy
318 göst.
Diğer kategorisinde (66 puan) tarafından
Yada sert nerde  yanlış yapıyorum acaba tarif verir misiniz

21 Cevaplar

0 oy
(1,034 puan) tarafından
Pirinç sıcak suyla ıslatıyor musun 

Yapmıyorsanız ondandırr 

Pirinci bide kavurmuyorsaniz 

Suyunuda ben hiç ölçmem göz kararı yaparım tane tane çok güzel olur
tarafından
Sen kapatmissindir kiz burdan cevap verem bari kuzu pek resim paylasmiyom bi gecen arkadas cok istediydi profile koydum sonra hemnci kaldirdim valla :)
(1,034 puan) tarafından
Nasl açılıyor;)
tarafından
Profil duzenleye girip mesajlar bolumunu acican bebem
(1,034 puan) tarafından
Anam çok cahilm bulamadım ki ya
(1,034 puan) tarafından
Açtım galiba
-Reklam-
0 oy
(21 puan) tarafından
Iyce kavuruyormusun güzelce kavur şeker bir iki damla limon bunlar tane tane yapìyor
(66 puan) tarafından
Limon sıkıyorum sadece lapa oluyor genede
0 oy
(2,330 puan) tarafından
Bir bardak pirinci güzelce bol yağda kavuruyorum baya ama yarı pişecek gibi sonra kaynamış  1bicuk bardak sıcak suyu koyuyorum tuzunu atıp kısık ateşte pişiriyorum üzeri göz göz delik olaya başlayınca kaşıkla bakıyorum suyu bittiyse kapatıyorum tane tane oluyor
(66 puan) tarafından
Benim ki yapışıyor hep
(2,330 puan) tarafından
Nasıl tencerede yapıyorsun
(66 puan) tarafından
Celik
(2,330 puan) tarafından
Bende  çelikte yapamam granit tavada yada yapıştırmayan tencerede
0 oy
tarafından
Pirinci yikamadan kavur suyunuda bir oarmak gececek kadar koy orta ateste pişir 
(66 puan) tarafından
Öyle Yapt im sert ve yapışkan gibi oldu
(2,529 puan) tarafından
Pirinci yıkamazsa nişastadan yapış yapış olur canm
tarafından
Valla ben yillardir yapiyorum inan tane tane ve lezzetli kuruda degil lapada degil harika oluyor. Sirri yikamiosun ama iyice kavuruyorsun. Herkesin tarzi farkli bende yikayarak islayarak guzel yapamam
0 oy
tarafından
Scak suda 15 dk beklettikten sonra muslugun altında iyce yıkamak gerekiyor berrak suyu alana kadar. Nişastasi akmiş oluyo böylece 
(66 puan) tarafından
Öyle yapıyorum canım bende yapış yapış oluyor gene
tarafından
Yağını da biraz fazla koy. Bnm ark hiç kavurmadan ıslatmadan yapıyo cok güzel oluyo
(66 puan) tarafından
Benimki olmuyor bi türlü
tarafından
Bnde yapamazdım ilk zmnlar yaptıkça düzeldi
0 oy
(2,257 puan) tarafından
Kuzum pilavın tane tane olması için iyice kavurman lazım ve püf noktası pilav suyunu çekene kadar açma kapağını 
(66 puan) tarafından
Dibi niye tutuyor peki
(2,257 puan) tarafından
Nasil bir tencere veya tavada yapıyorsun ki,
(66 puan) tarafından
Celik canım
(2,257 puan) tarafından
Onlara yapışıyor ya, granit yapışmaz tavalarda yapıyorum sürekli
0 oy
(3,922 puan) tarafından
Pirincinden de kaynaklanabilir. 
0 oy
(2,920 puan) tarafından
Pirinci suda bekletiyorsan ilk önce muhtemelen kavurduktan sonra suyunu ayarlayamiyorsun,mesela suda bekletiyorsun ya o suyun sıcaklığına ve bekleme süresine göre,pirinci kavurduktan sonra ona göre su koy,ve pirinci kıtır kıtır olana kadar iyice kavur 
0 oy
(10,978 puan) tarafından
Bacım Ahmet sef pirinç pilavı bak YouTube den adam harika anlatıyor ve kıvamı tam
0 oy
(115 puan) tarafından
Belki pirinçtendir canım bazılarının içi zor pişiyor
0 oy
tarafından
Hangi marka pirinç kullanıyorsun asko bende belli bı sure BİM'in pirincinin oranını tutturana kadar canım çıktı bı yaptım çığ kaldı bı yaptım lapa oldu bı yaptım yarı pispis yarı çiğ oldu rezillikti şimdi bı oranını buldum maşallahı var tane tane tam pişmiş çıkıyor
(66 puan) tarafından
Nasıl yapıyorsun benimki bi türlü olmuyo
tarafından
Vallaha BİM'in kırık pirincni bizim evdekiler çok seviyor ilk önce iyi gene şehriyeyi kavuruyorum sonrasında altı kısık halde 3 4 dakikaya yakın pirincle şehriyeyi yağda kavuruyorum yağını az bol tutuyorum tane tane olsun diye sorması da suyu üstünü geçiyor bir tık daha fazla koyuyorum pirinçten aşağı yukarı iki parmak yukarıda su oluyor ilk bı kaynama geldikten sonra altni kisiyorum suyunu komple çekmesine yakın bakıyorum ciglik varmı diye varsa ilave şu koyuyoum sonrasında kısık halde tekrar pişiriyorum sonrasında kenara alıp 10 dakika dinlendirip peşi sıra margarinle üstüne tane tane kesip bir güzel karıştırıyorum 15 20 dakika sonra da servise hazır hale geliyor benimkisi
0 oy
(7,935 puan) tarafından
yağı tencereye koy biraz ısınınca şehriyeyi koy şehriyeler pembeleşince ıslattığın pirinci ilave et 1-2dakika karıştır .Üstü bastırım su dök üstünü bastırsın çok dökme kısık ateşte pişir .Suyunu çekince söndür

Sen nasıl yapıyorsun bilmiyorum ben böyle yapıyorum
(66 puan) tarafından
Ben böyle yapıyorum lapa oluyor
(7,935 puan) tarafından
ya çok su döküyorsun yada yüksek ateşte pişiriyorsundur ben ocağı tam kısıyorum
0 oy
(3,695 puan) tarafından
Pirinci 30 dk ıslatıyorum. Sonra Suyu berraklaşana kadar yıkıyorum granit ya da teflon tencerede iyice kavuruyorum kavurdukca tek tek ayrılıyo zaten. Suyunu da 1 e 1.5 koyuyorum ben tane tane oluyor 
0 oy
(22,070 puan) tarafından
Princinle alakalı olabilir canim
0 oy
(3,836 puan) tarafından
ben ilk önce yıkıyorum. sonra 30 40 dakika suda bekletiyorum ama soğuk suda bembeyaz oluyor o zaman yıkayıp kavuruyorum. 
0 oy
tarafından

Yarim saat onceden soğuk suda beklet iyice nisastasi ciksin sonra yıka bi güzel 

Şehriye ni kavur pirinci ekle onuda kavur biraz sonra tere yağ ekle birazda ha cevir tuzu ekle sonra su 
1bardak pirince 1 bucuk bardak su sürekli açıp kariştirma kısik ateşde demle suyu ekleyince ateşi kısa bildigin kadar kıs sonra istersen altini kapattıktan sonra temiz bi bez fln da kapağın altina koyabilirsin ben peçete koyyom bazen enfes oluyo 
0 oy
(2,529 puan) tarafından

Canım pirinci yarım saate yakın içine bı fiske tuz atarak sıcak suda beklet daha sonra beyazlayana kadar yıka yani o beyaz su bitene kadar nişastası iyice arınana kadar. Ben hep 7 kere yıkarım :) Daha sonra pirinci çok ama çok iyi kavur pirinç zaten kavrulurken tıkır tıkır olmaya başlıyor sertleşiyor ama baya iyi kavur sonra da 1 e 1 ölçüler de yaparım ben 1 bardak pirinc 1 bardak su yani. Kaynamış Suyunu eklerim tuzunu atarım kapağını kapatırım 1 dakika yüksek ateşte kaynasın sonra en kısık ocağa al ve kapağını hiç açma karıştırma suyunu çekince bak altını kapat ve yarım saat demlesin tane tane pilav olur :) 

0 oy
(2,358 puan) tarafından
1 su bardağı ile tarig veriyim 

Önce 1 bardak pirinci ılık suyla islat icine de karbonatini almasi icin biraz tuz ekle 15 dk falan beklese yeterli 

Sonra şehriyeyi sıvıyağda kavur ama sıvı yağı yakmayi beklme direk sehriyeyle koy. Kızarmaya yakın tereyağını da ekle erisin kızarana kadar. Sonra sehriyeyi öncesinde yıkamış ve süzmüş ol hemen aktar tavaya. Guzelce bi kac dk kavur sonra iki su bardağı su ekle ve tuzunu de akle bi kere üstünden karıştır kapagini kapat kaynadiktan sonra da kısık ateste suyunu cekene kadar pissin yarim saat kadar dinlenince daha güzel olur ben böyle yapıyorum.  Hep kararinda oluyor.
0 oy
(5,949 puan) tarafından
Canım  benim de  lapa oluyordu önce 

Ben ilk önce  güzel bir şekilde yıkıyorum  nişastasini  akıtıyorum baya  sonra  güzel  bir  şekilde  kavuruyorum  ben  sıcak  suda bekletmiyorum  pirinci  

3 bardaklık  yapıyorum  

3 bardağa 4 buçuk  az  sıcak  su koyuyorum suyu  çekince  ocak  alıp  başka  yere  koyup üzerine  kağıt  havlu  örtüp  demlenmesini  bekliyorum  sonra  güzel bir şekilde  karıştırıyorum 
0 oy
tarafından
Yorumları da okudum . Canım suyunu ayarlıyamıyorsun öyleyse, 15 dk filan sıcaksuda beklettikten sonra şu berraklaşana kadar yıka. Ocağa koyup biraz kavurduktan sonra 1 su pardak pirinç koyduysan eğer 1.5 su bardağı şu koyacaksın, 1'e 1.5 ayarlayacaksın pişirdikten sonra nemini alacak bir bez koy kapağı kapat biraz bekle . Ben böyle yapıyorum çok güzel oluyor 

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 424 göst.
7 Ocak 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Docentpapagan (488 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 154 göst.
21 Ağustos 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Mina gozde (2,671 puan) tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 266 göst.
12 Mayıs 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 328 göst.
25 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Kuzucuklarin annesi (2,623 puan) tarafından soruldu

381,423 soru

11,419,172 cevap

34,975 kullanıcı

...