0 oy
316 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar içimi dökmek istiyorum...çok  uzun olur.

İsteyen hikaye gibi okusun.isteyen hiç girmesin.

Sadece buraya yazmak bile içimi rahatlatır.

Hep sıkıntı stresle hamilelik geçirdim.

Bebeğim için hep iyi sağlıklı normal doğum dediler.hem devlete hem özele gittim.

Özel de biraz daha iyi olur dedim ama mahvettiler.

Günüm olmasına rağmen zorla açıklık yapmaya çalıştılar.sezeryan önerdiler.sonra kendi sancılarım geldi.3 dakikada bire düştü.

Biz tabi eşimle dargindik barıştık nasıl heyecanlıyız.

Gittik hastaneye nst ye bağladılar.bir süre sonra bebek çok kasılıyor kalp atışları çok hızlı dediler.saat 11 falan gece...

Serum verdiler ama durmadı.

Daha da arttı.bebek sanki karnimda ayağı kalkıyordu o derece kasılmaya başladı.

Ama hiç ne ultrasonla baktılar ne de alttan muayene ettiler.nstde tuttular.

Ben artık en sonunda bı sıkıntı var bu normal değil demeye başladım.hem ağlıyorum bir yandan eşim beni tutuyor onun kollarını sikiyorum.bi yandan kasılmalar la uğraşıyorum.sonra kanamam oldu.

Telaş yaptılar.ama yine sadece nst.

Sonra dedik ki sezeryan olsun.1 saate alırız dediler.ben tabi kıvranıyorum.

Sonra neyse doktor geldi ekip toplandı çıktım ettim.

Ben bebeği beklerken eşim geldi gözleri dolu dolu.once dedi oksijen veriyorlar bişey yok.

Sonra film çekilecek dedi.en son da ameliyat olacak dedi.

Meğer diyafram hernisi imiş.

Zar yırtık ve bebek baş aşağı olduğu için karaciğer mide ve bağırsak göğüs boşluğuna dolmuş kalbi sağa itmiş.

Ne detaylı ultrasonda ne fetal ekoda ne kontrollerde hiç demediler.

Zaten ben doğuma girdim bebeği hiç görmedim.hemen çıkartıp yoğun bakıma koşarken birisi koşun koşun bebek kötü çıktı demiş.

Eşim bunu duyunca tabi delirmiş ne demek bebek kötü çıktı diye.

Kapıları yumruklamis bı şekil ikna etmiş bebeği görmüş.bebek te parmağını tutunca içi rahat etmiş ama sonrası böyle.

20 gündür hastanede bebek.eşim hep koşturdu perişan oldu ağla ağla.yemek yemez etmez.

Tek ameliyat bile 18 milyar dediler.gunune 480 lira dediler.bi yandan ise bı bebeğe bı bana mahvoldu.

Bı yandan onunla sorunlarımız vardı.

Bı yandan kaynanam ta hastanede başladı yok su icmiyosun yok onu yapmiyosun yok bunu yapmiyosun.

Sütün gelmeyecek bilmem ne.

Eve geldik.kac sefer söylememe rağmen önceden ben düzenime karisilmasini sevmiyorum diye.her şeyin yerini değiştirdi.mutfaktaki bardak canaklari bile.yatak odama izinsiz girdi kıyafetlerimi kurcaladi.ya düşünün eşimle uyuyoruz sabah daha saat 8 mi ne pat diye kapıyı açıp hadi uyanın dedi.belki ben kocama sarılıyorum.

Ya da üstümü degisiyorum yani.

Gidip gelip bana laf soktu.ki kadın hasta sonradan anladım.kim tuvalete gitse gidip şişeyle tekrar su döküyor.afedersiniz tuvalete girerken kapının önünde kıyafetlerini çıkarıp giriyor falan.

Ya düşünün ağrım var koltuğa zor oturuyorum.ben orayı temizleyecektim diğer koltuğa geç diyor.yok o öyle olmaz yok bu böyle olmaz.

Ya ağrım sizimla mi ugrasayim bebeğim hastanede onunla mi yoksa bu karıyla mi.

Eşim bı iki kere ona güzelce dedi ama hep devam etti.bi iki kere de bağırdı biraz bırak karışma biri senin evini kurcalasa iyi mi dedi.tamam diyor ertesi güne yine aynı.hatta bı kere eşimle kavga ettik.o suratı asık kadın bı baktım mutfakta hareketli şarkı açmış neselenmis.

En sonunda patladım. Megersem kadın beni baştan istemezmis kendi dedi.ben gidecem dedim diye bana analigi hak etmedigimi söyledi.ben de baştan beri sustugum herşeyi söyledim ama saygılı şekilde.kocasi geldi aldı götürdü bu sefer eşimle birbirimize girdik.sen de haklısın ama kadın hasta biraz abartıyor olamaz misin diyor bana.ya dedim ben lohusayim lohusa bu kadar işkence olur mu falan.baya kavga ettik sonra toparladı.

O sıra kavgada bana dedi ki hiç bir hakim hiç bir savcı sana çocuk vermez dedi.zoeuma gitti.

Annesi de analigi hak etmedigimi dedi ya.bir de sorunlarımız vardı eşimle eskiden şimdi aramız iyi sinirden dedim diyor ama baştan beri zaten ben çok bağ kuramamistim bebekle.

Tam başlamıştım ki bunlar benim psikolojimi alt üst etti.hic kendime guvenemiyorum nasıl bakacam diyorum.bazen sevgi hissediyorum bazen hissetmiyorum bebeğe karşı.diyorum belki kucağıma alırım bana bir güler her şey düzelir.

Ama sanki hissizlestim.ve sürekli saçma sapan şeyleri kafama takıyorum.

Bir de üstüne sezeryan yerim iltihap kaptı hergun iğne oluyorum bastıra bastıra temizliyor.

Şimdi bu kadın gelince yine başlayacak.

Hele bebekle arama karışırsa delirecem ipler kopacak biliyorum.bebek olduktan sonra eşim bana ben eşime çok daha bağlandık.eskiden gitmeye yer ararken şimdi adamı görmeden edemiyorum.aramiz bozulsun istemiyorum.bu kadına nasıl cevap vereyim mesela bebek öyle tutulmaz yok öyle yapma yok böyle yapma dese.iyice psikolojim bozuldu.sütüm azaldı.tam da bebek iyiye giderken sütle ağızdan beslemeye gecilmisken.sacma sapan en ufak şeyleri bile takıyorum.gecen mesela yaram ne durumda diye bakayım dedim annemle açtık.

Yeni gazlı bez koyup kapattık.

Başladım ya bunu doktor anlarsa ne olacak demeye.ay kafamdan çıkmıyor.esimle annem diyor ya anlasın bişey olmaz istersen söyleriz ne var diyorlar.surekli onu düşünüyorum.o bitiyor bu sefer diyorum ki acaba yaraya yakın bir yerden bandı tutmussak yine mikrop kapar mi bu diyorum.

Annem diyor yok kızım yakın yerden tutmadık taa ucundan tuttuk bişey olmaz diyor ama kafayı takıyorum boş boş.delirecem sanki ya .

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
canim senin yasadiklarinin aynisini ve zorla normal dogum yaptim ve ogkumq alisamadim oglumu istemedim kaynanam ayri bi dertti losaligim berbatti artik aglamaktan bayiliyodum ama suna emin ol ki hepsi geciyo ve sonra guluyosun suan oglum 2 yasinda annesi kurban olsun bal kaymak ve oglum 6 aylikken kizima gene kaldim dusun o ladar zorlu bi losaliktan sonra hersey geciyo bol bol okuycaksin gerekirse kaynanan gelmesin ama hepsi gececek buna emin ol 
tarafından
Allah mutluluğunuzu daim etsin.vallahi böyle okuyunca umutlaniyirum.ya kendime kızıyorum bebeğim ne halde ben nasıl kendimi tutabiliyorum.ki küçük lugumden beri tek hayalim evlenip anne olmaktı.cok anaç ruhlu bebeklere deli olan biriydim.ay düşün hastanede asi olan bebeğin ağlamasını duydum bı gün kontrolde gözlerim doldu zor tuttum kendimi ağlamamak için.sonra da kendime kızdım elin bebeğine bile gözyaşı dökerken kendi yavruna ne bu hissizlik diyorum.
Hala inanamıyorum o benim karnimda mıydı ben mi dogurdum diye.
Kadının gelmemesi mümkün değil bacım ya.tek tesellim kalıcı olmaması.o günden beri konuşmuyoruz.anneme de utanmadan demiş ki siz birlik olup bana oyun oynadınız.iftira atmış yani bildiğin.
İnşallah karışmaz etmez de biz de toparlariz çekilecek gibi değil ya
tarafından
sana cok hak veriyorum ayni şeyleri yasadim inanki ama geciyo buna inan bi bebegini al kucagina ozaman gorcem seni suan losasin ondan bunlar yari kirkin gecsin hersey duzelcek o senin yavrun sana muhtac senden baskasi onu iyi edemez ilk gene kaldiginda ilk test yaptiginda ki heycanini dusun
tarafından
İnşallah bacım.zaten hele bı gelsin o kaynana da bı gitsin.yine paylasacam inşallah  Allah hepimizin yardımcısı olsun vallah türlu türlü dert var.Allah sana ve sevdiklerine çocuklarına dert bela kaza vermesin.Amin
tarafından
sanada canim benim en kisa zamanda iyi olursun dualarim seninle insallah gule gule buyut bebisini
tarafından
Amin inşallah bacım çok sağol
-Reklam-
0 oy
(12 puan) tarafından
Sen birşeyleri kafaya takıp stres yapmaya devam ettiğin surece olan sütünde gider. Evet sorunların var haklısın ama şuan öncelik ne kayınvalide ne eşin. Bebeğini düşünmelisin. Onu düşünüp kendine dikkat ettiğin sürece otomatikman guclu duruş sergilemiş olacaksın ve bu da sana karşı çıkan herkesin zoruna zaten gidecektir. Sen dirayetli ol, bebeğin şuan en onemli şey. Emzirirken kahır yapma der buyuklerimiz, kahır içime cocuga derler. Bırak kim ne hali varsa görsün. Herkese yetişmeye çalışma, bebeğine yetiş kafi. Bu dönemde eşin sana destek olması lazım senin kimseye dğl. Sen lohusasın kaldı ki şuan sinir ve duygularımız oldugundan bin kat daha fazla git gel oluyor. Toparlanacaksın merak etme.. Herşey gececek. Allah sanada bebeğine de şifa versin. 
tarafından
Eşim de destek oluyor o da diyor ikimiz de tedavi alalım çok yıprandık diye.ama sorunlar devam ederken ne ise yaracak ki.ben de istiyorum sadece bebeğime odaklanayim kendimi zorluyorum ama elimde değil.insallah diyorum kucağıma alınca düzelir de o zaman hepsine gösteririm analık nasıl oluyor.
Amin.Rabbim size ve sevdiklerinize sıkıntı dert hastalık vermesin.Amin
0 oy
tarafından
Oha zorla açılma nasıl yapyorlar ya acımasızlar kıyamam ya Vala ne desem bilemedim nereden başlasam kayanananı evinden hayatından def et huzuru bozan herkesı cıkar hayatından görüşmeyin evine giremesin ne demek benım özelime müdehale etmek ya özel hastanede fırsatını bulmuş soyguncu gibi adam soyuyor 
tarafından
Aynen bacım.bebis 20 günlük hastanede bacım kontrol altında baya kötü iyi şimdi maşallah baya toparladı.tahminen sanki 1 hafta sonra ya da birinci ayında çıkaracaklar gibi inşallah.
tarafından
İnşallah canım Rabbım acıl şifalar versın biran önce kavuşursunuz inşallah bebegıne sahip çık onu kimseye ezdirme onu hep koru şuan lohusa sın duygusallığın normal 40ın cıksın hepsi gecıcek inşallah sen bebegıni benımde çok sahıp çık ona
tarafından
Amin bacim.insallah.sabrediyorum ben de inşallah herşey düzelir onu Allah'ın izniyle ölene kadar koruyup sahip çıkacağım.
Çok teşekkür ederim sana çok sağol
tarafından
Sende çok sağol canım hep iyi mutlu huzurlu ol inşallah sen herşeyin en iyisini en güzelini hakediyorsun Rabbım yar ve yardımcın olsun ınşallah
tarafından
Allahümme amin bacim ❤️
0 oy
(1,090 puan) tarafından
Lohusalık psikolojisi bu. Önce kaynananı takmayacaksın yara yerin düzelmesi zaman alır ona alışacaksın kendini üzüp kasmayacaksın. Bebeğine olan hislerine gelince zamanla alışacaksın bir gülse dünya senin olacak. Diyeceğim o ki hepsi geçecek biraz sabret 
tarafından
Ben de dedim hem yaşadıklarım hem lohusalık.ya bazen videosuna bakıyorum kameraya doğru bakıyor.ya diyorum bana böyle baksa benim kalbim erir diyorum.ama hala da bu bebek benim mi benim karnimda mıydı ben mi dogurdum diyorum.bi yandan acaba bakabilecek miyim yetebilecek miyim diyorum.cok psikolojim bozuldu
0 oy
(1,106 puan) tarafından
Oooo sen böyle yaparsan cok yıpranırsın bacım. Kayınvalideni takma söylensin yatsın madem temiz bir kadın gelsin işini yapsın sen çocuğuna ilgilen daha ne istiyorsun ki ohhhh missss. Bebeği sevme konusuna gelince dua edelim evine senin kucağına Bi gelsin o kendini sevdirir sana merak etme annesi kendine de bir baktırır ki sende öyle bir anne olursun ki
tarafından
İnşallah bacım ben de öyle umid ediyorum.ya kadını takmamak mümkün değil ki gidip gelip laf sokuyor ister istemez geriliyorum.evi yalan etsin umrumda değil ama o laf sokmalari yok mu.bebekle iliskime yapar da sinirlerim bozulur diye korkuyorum başka şey umrumda degil

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 453 göst.
0 oy
12 cevap 594 göst.
+1 oy
8 cevap 377 göst.
21 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Fatmacelik01 (349 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 416 göst.
7 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

411,677 soru