0 oy
8,671 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (199 puan) tarafından
Kızlar sarma sardim çok tuzlu olmuş ya bide dolaba attım fazla sardim fark etmiştim ama bu kadar olduğunu anlamadım, bende yemek istiyorum ama ışte korkuyorum normal bi insana göre bile tuzlu daha pisirmedim pisirirken tuzunu azaltmak için içine atabilecegim bir şey var mi acaba ya 

10 Cevaplar

0 oy
tarafından
Normalde tuzlu yemegin içine patates atar kaynatırsan tuzunu alır ama sarmaya da olur mu bilemedim "/
(410 puan) tarafından
Yaprağı tuzluysa patateslerı küçük halka şeklinde dılımle sarmayı tencere dızerken her kata ıkı üç tane koy bnce tuzunu alır hepsını almasa bıle hafifletir en azından
tarafından
Evet ümran in fikri bence olur çeker tuzunu pisirirkende bulyon vs koymazsan bir şey olmaz bencede patates çeker tuzunu
(199 puan) tarafından
İçi de tuzlu yapmışım yaprak da tuzlu maşallah çok hamaratim :) Allah razı olsun kızlar denicem
(410 puan) tarafından
Canım yapragı cekerse ıcı o kadar etkılemez bence  dene bakalım belki ıyı sonuç alırsın
(199 puan) tarafından
İnşallah sagolasin :)
-Reklam-
0 oy
(3,562 puan) tarafından
Bende bir kere düştüm o hataya pişirmeden tencerenin içine tabak koydum ağzına kadar da soğuk suyla doldurdum döktüm  5/6 kez tuzu gitti dene istersen
(199 puan) tarafından
Aaa buda iyi fikir canım sagolasin
0 oy
(2,590 puan) tarafından
Patatesi dilimle pisirirken ustune ve aralara koy alir tuzunu
(199 puan) tarafından
Sağol canım denicem
0 oy
(1,499 puan) tarafından
Pişirirken suyuna hiç tuz koyma bide tencereye dizerken aralarına patatesi kalın kalın dilimle koy o tuzunu alır 
(199 puan) tarafından
Tuz koymadan pisirdigim halde tuzlu oldu canım patatesi denicem sağol
(1,499 puan) tarafından
Bide sadece soğuk su koyup bi kere kaynasın o suyu dök ondan sonra normal tuzsuz pişir bide öyle dene annem tuzlu olunca öyle yapar
(199 puan) tarafından
Sağolun inşallah faydalı olur sardiklarim başa gitmez ya
0 oy
(80 puan) tarafından
Piserken patates dilimle aralara koy bide yemek kaşığı  koy ıçine  canim pisirirken
(199 puan) tarafından
Kasığında mi etkisi var canim
(80 puan) tarafından
Evet canim alıyor  tuzu
0 oy
(887 puan) tarafından
Saemalari dizerken aralarina patats koy pisirme suyuna tuz atma bide sarmalari once baska bir tencereye koy uzerine su doldul suz bir iki defa pisirecegin tenceredede yag salca sarimsak sa bisiyde baharat kavur uzerine sarmalarla patatesi diz yikamadan kaynakli kezzeti azalmasin
(199 puan) tarafından
Sağol canım güzel tavsiyeler için  yapicam
0 oy
(1,204 puan) tarafından
Patates at cnm tuzunu çeker 
(199 puan) tarafından
Sağol canım hep öyle önerildi sarma ya acaba çeker mi emin olamamistim denicem
0 oy
(795 puan) tarafından
Canım i suyuna çıkar suyuna tuz atma patates fon köy o ceker
(199 puan) tarafından
Çok sağol canım
0 oy
(2,423 puan) tarafından
Kesme şeker  atabilirsin  canım 
(199 puan) tarafından
Sağol canım önerin için sarma olmasa bu kadar dert etmicem de hamile halimle sardim belim agriyarak ona üzülüyorum israf olmasin
0 oy
(1,865 puan) tarafından
Bol limon dilimi ve patates dilimi kullan..eğer suyunu dökerek yapacak olursanda pişirirken içine yağ koyarsın biraz çünkü suyla beraber yağ ve baharatıda dökmüş.olursun. yine tuzlu olursada yoğurtla tüketirsin sarmaları.
(199 puan) tarafından
Ya baharat yağ gidebilir demi haklısın canim

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 196 göst.
6 Ocak 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 335 göst.
0 oy
6 cevap 160 göst.
22 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde 1Anne1Melek (252 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 189 göst.
28 Mart 2022 Diğer kategorisinde Anneliff (63 puan) tarafından soruldu

407,241 soru

12,224,078 cevap

36,825 kullanıcı

...