0 oy
274 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (5 puan) tarafından
Merhabalar ,oğlum 33 aylık ve 27 haftalık gebeyim. Hem gebelikten önce hem de yaz mevsiminde alışsın diye tuvalet eğitimine başladım bir ay önce ancak r ddetti,klozetten çok korktu. Sonra lazimlik ile tekrar başladım şimdi ama şiddetle onu da klozeti de reddediyor. Alaturka tuvaletimiz ise yok. Bugün iki kez bilerek altına yaptı,ama çişe oturmuyor. Sevdiği oyunları indirdim, ama söz konusu çiş olunca onları da reddediyor. 3 yaştan sonraya kalmayın diyorlar, kuzumu şimdi zorlarsam da kalıcı bir psikolojik hasar bırakmaktan korkuyorum... Doğuma kaldı üç ay inşallah... Ne yapacağımı şaşırdım... Var mı başına böyle bir şey gelen? Tecrübesi olan , destek olacak olan ..? 

6 Cevaplar

0 oy
tarafından
Valla canım benim oğlumla aynilar ben iki ay önce alistirdim gayet iyi korktu önce ama.lazimlikta alıştı sonra tuvalete sen sabırlı ol öğrenir o
(7,228 puan) tarafından
Kaç aylıkken başladınız siz?
(5 puan) tarafından
İnşallah
tarafından
30 falandi
-Reklam-
0 oy
(2,933 puan) tarafından
Valla kızımda korkuyordu 26 aylık ilk önce oyunlarla alıştırdım klozet aparatı aldım bebekli felan bak dedım çişini yaparsan sifonu basıp kakalara bay bay deriz hep dedım şarkılarla oyunlarla alıştı şükür sabır işi kuzum. İşk haftalar üzerine vs yapiyo sabır etmek gerek
(5 puan) tarafından
Klozet aparatı da işe yaramadı ,onu da aldık. Aynen sabır işi  iş işi kesinlikle... sağ olun
0 oy
tarafından
Yigenim 3 yasinda hâlâ  bezli bitane yigenimde 4 yasinda birakti 
(5 puan) tarafından
Onlar da mı bu şekilde korku falan yaşadılar? Neden o kadar sürdü,bilginiz var mı?
tarafından
Söylmedi canım bilerek  soylemedi
tarafından
Suan 4 bucuk yasinda hâlâ  lazimliga  yapiyor
(5 puan) tarafından
Allah yardımcınız olsun... Her çocuk kendine özel... Bir kez daha anladım.
0 oy
(1,792 puan) tarafından
Klozet üzerine etrafına onun sevdiği cikartmalardan yapıştır bir tane balık al fanusla banyoya koy hadi balığa bakmaya gidelim de 

Ona orayı sevdirmeye çalış yani canım 
(5 puan) tarafından
Çok iyi fikir  teşekkür ederim
0 oy
(7,228 puan) tarafından

2 haftadır ağlaya ağlaya lazımlığa zorla oturuyoruz:ermm: küçüğünü zor denk getirip yaptırabiliyom büyüğünü hep tutup kabız oldu 2 gün  bezede yapmadı korktu. Dua ediyorum hep alışması için kuzum. 

Bu durumda olanlara da kolay gelsin canım. Bu arada oğlum 25 aylık. 

(5 puan) tarafından
Aaamin... Allah hepimizin yardımcısı olsun... Ben de ediyorum dua. Rabbim kolaylık versin.
0 oy
(3,896 puan) tarafından

Bende kızım 33 aylikken tuvalet egitimine başlamiştim.7 aylik hamileydim bizde de klozet yok.Alaturkadan korktu.Lazimlik aldik şükür onu sevdi başta oyun olsun diye oturuyordu.Yapmiyordu.İlk hafta sürekli altina kacirdi.Sürekli yaptığı yeri temizledim.7 aylik hamile halimle koltuk ve parke sildim.Halıyla ugraşmayim diye halıyı kaldırmıştım.İkinci hafta tuvaletini söylemeye başladi.1 ay ben götürdüm bu şekilde arada unutup kaçırdığı oluyordu.Şükür 1 ayin sonunda kendi gitmeye başladi su an 3 yasinda bn git diye soylemiyorum kendi gidiyor.Ama şimdi de bir misafirlige gitsek orada yapmiyor alaturka ve klozetten korktugu için :( ne yapicam bilmiyorum.

(3,896 puan) tarafından
Bnde cok zorlandım ama şükür karşılığını aldim inşallah sende karşılığını alirsin.
(5 puan) tarafından
Ayy ,durumumuz çok benzer,ben de sabırla bekliyorum... İnşallah,amin , teşekkürler... Size de kolaylıklar. Bir korkmadan otursa gerisi gelecek galiba inşallah...
(3,896 puan) tarafından
Suan sadece lazimliga yapiyor cevremdeki yaşitlari klozete yada alaturkaya yapiyorlar bnm kız yapmadigi için üzülüyorum ama ogrenecek inşallah ..
(5 puan) tarafından
İnşallah yaa... O da zor bir durum.. korkuyor mu acaba sizinki de benimki gibi

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 145 göst.
0 oy
3 cevap 191 göst.
18 Ekim 2022 Diğer kategorisinde bglm_ftma (6,834 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 134 göst.
14 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Istanbullu 34 (5,273 puan) tarafından soruldu
0 oy