Ben de ASM de hemsireyim. Sizi bilgilendiren aile sağlığı ebeniz ya da hemsireniz çok yanlış bilgilendirmis. Kendi kişisel görüşlerini paylaşmış. Bizim görevimiz anlatmak, tarafsizca anlatırız yaptırıp yaptirmamak hastanın kendi tercihidir. Ne demek gebesin yaptıramazsin, emzirirken sütun zehirler vs. Bunlar eğitimli bir insanın ağzına yakışmayan cümleler. Gebeler için covid aşısı ilk 3 ay önerilmiyor. 3 aydan sonra anne isterse yaptırabilir. Emzirme döneminde de aynı şekilde. Hamileyken covid aşısı olan birçok gebe mevcut. Kadın doğum uzmanları olmayı öneren de var onermeyen de var. Onerilmemesinin sebebi yeni bir asi olduğu için çok fazla kişi üzerinde denenmedi bu yüzden. Ama bu zamana kadar gebeyken ya da emzirirken covid aşısı olup ciddi bir reaksiyon gösteren de olmadı. Ben gebeyim ve saglikciyim, yaptırmadım. Bu benim kişisel tercihim. Gebe bir doktor hanım yaptırdı mesela. Şu insanlar neden doğru düzgün bilgilendirmiyir anlayamıyorum. Ebe hanımdan bilgilendirme isterseniz bilgilendirmek görevi. Ama siz covid aşısı için kuruma basvurmusken gebelere yapılmıyor, emzirirken süt zehirliyor vb. Konuşma yapamaz. Kurumlarımıza başvuran ve asi sırası gelen 18 yaş üzeri herkese yapmak zorundayız. Aile sağlığı ebenizin bilgilendirmeler konusunda yeterli donanıma sahip olmadığını düşünüyorum. İleride daha verimli sağlık danışmanligi almak istiyorsanız e devlet üzerinden aile sağlığı birimimiz degistirebilirsiniz. Meslektaşım hakkında olumsuz konuşmak istemem ama sağlık her şeyden önemli.