0 oy
1,053 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (415 puan) tarafından
Ben evlenirken imam geldi kayinbabaya 1 tek bilezik yazyiorum dedi normalde öyle olmazda siz yabancı değilsiniz dedi ama biz eşimle daha önce konuştuk ben mehir olarak ev istedim eşimden evlenmeden de eşime 150 bin para verdim borcunu kapatsın diye eşim bizim buralarda ev isteyen yok ayıp olur bu ikimiz arasında dedi helal olan herşey istenir ki aradan zaman geçti eşim diyor ki bizim burda kayınbaba yapar mehri senin mehrin 1 bilezikti bende bileziği de herşeyi sizin olsun dedim Allah biliyor istediğimi dedim niye babalar yapar mis ki imamın bana sorması lazım değil mi mehir olarak şimdi bana soran yok diye benim mehrim olmadu mi bizim orda eş yapar mehri benj akillandirin mehir de 

32 Cevaplar

0 oy
(1,896 puan) tarafından
İmam kocaya sorar eşe sorar iki tarafın babaları da ve şahitler de şahitlik yapar

Benimki yarım kilo altını orda zaten bana sordu imam odaya geldi eşim de altınları getirdi öyle üstüne kiydik bri bileziğin üstüne kimse nikah yapmaz nesne izin verdin ki 

Yani bigun Allah muhafaza boşanma olsa dinen sana verilecek şey o bir bilezik sadece 
-Reklam-
0 oy
(849 puan) tarafından
Mehiri eşin yapar canım
0 oy
tarafından
Nikahı kıyan kişi sana sorması lazımdı hakkıyla yapmamış benime eşim yaptı zaten oda görümceme yaradı eş öder bunu kayınpeder kaynana ödemez 
0 oy
(679 puan) tarafından
Mehir eger ki ayrilirsaniz kadininin zorda kalmamasi icin yapilir bunun amaci bu yani evliyken mehir falan yapilmaz bizim burda
0 oy
(6,973 puan) tarafından
Kayinbabanla kiyilmiyor nikah, kocani ilgilendirir, bosuna kivirmasin, Allah niyetleri bilir, ne dediysebiz odur
(415 puan) tarafından
Bu eşim olcak diyor ki senin ki 1 bilezikti bende nabim ben 1 bileziği dedim o zaman ben seni almışım para vermişim dedim üstüne yatmaya çalışıyor
(6,973 puan) tarafından
Hakkimi helal etmiyorum de, kendisi dusunsun bujdan sonrasini.
0 oy
tarafından
Mehir karı koca arasında olan nikah aktidir ev araba gibi şeyler mehir yerine geçmez ya altın olucak ya para altında da en azı 30 gram diye biliyorum emin değilm . Benm nikah kıyılırken ben 200 gram istedim kayınpeder çok fslsn dedi eşim de allahn izniyle zamanla yaparım dedi öyle bu eşine düşer kayınpedere değil .
0 oy
(848 puan) tarafından
İslam hukukunu kafasına göre değiştiren insanlardan ne bekliyorsunuz ki? 
0 oy
(152 puan) tarafından

İlk kez duydum bizde kendi aramizda anlaştık daha doğrusu ben takilirdim mehir olarak ne verecen diye şuan oturduğumuz evden için tabu ikimizin üstüne olacak derdi 

İstemezdim halende istemem çünkü bu evi ben yokken kendileri inşa ettikleri zaman yapmışlar babasından kalma 
İmam nikahinda ise mecbur birşey söylemek zorunda kalınca 1 adana burma dedim (hoca bilezik deyince ye kadar öyle kabullendirdi)
Ama alsın diye de zorlamadim zorlamamda 
Sonuçta artık eve ne giriyorsa ikimizn zaten yakında bebisimiz de olacak yapsa bile bebiş için saklarım

Ama onların yaptığı yanlış bence
0 oy
tarafından
Herkes işine geldiği gibi dini evirip çevirip bir kalıba sokuyor ne alaka kayınbaba nikah kiyilirke  hoca bütün bilgileri sorar kiza rızası olup olmadığını sorar ve mehir isteyip istemediğini sorar şahitlerin huzurunda gelin de istedigini dile getirir eğer erkeğin gücü varsa kabul eder yasir maddi gücü yoksa da zaten yapacak bir şey yok bana bu şekilde yapıldı bende eşim bana ne yaparsa kabulum yakılan altinlar mehrim olsun dedim oylelikle kıyıldı nikâhım 
(415 puan) tarafından
Bana soran olmadı görümceme de kayinbabasi yapmış
tarafından
Kayınbaba ile alakası yok eşinin görevi bu canım
0 oy
(1,355 puan) tarafından
Bence kari koca arasinda olurr  diye biliyorum cnm
0 oy
(1,035 puan) tarafından
 mehir boşaninca zaten kadin garantisi  hayatini surdursun diye muge anlida oldugu gibi saptiriliyor su anda degil bosaninca 
0 oy
(266 puan) tarafından
Bizim nikahimizi kıyan hoca bana sordu ne istersin diye. Sonra da eşime sordu kabul ediyor musun diye. Kayınbaba çok alakasız bence

İlgili sorular

0 oy
62 cevap 1,263 göst.
20 Eylül 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 318 göst.
7 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Nezire5816 (709 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 186 göst.
13 Ağustos 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde mehlikam (42 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 184 göst.
23 Şubat 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

413,030 soru

12,434,899 cevap

45,782 kullanıcı

Kategoriler

...