0 oy
197 göst.
Diğer kategorisinde (91 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Kızlar bana doktor suyun fazla demişti şeker testi yaptırmak istermisin diye sormuştu bir kaç kez önce hayır dedim taki geçtiğimiz hafta cumartesi günü %100 şekerin var diyene kadar istemedim bugünde gittim yarın için randevu aldım şeker testi yaptırmak için şimdi nasıl yapıyorlar ac karnıma gidicem 50 lik birşey söyledi şeker yüklemesi yaptırmıycam testi yaptırıcam yüksek cıkarsamı yükleme yapıyorlar yaptıranlar bilenler bi aydınlatsın lütfen beni 1 hafta öncede de sağlık ocağında kan şekerime bakdırmıştım 105 cıkmıştı doktor gayet güzel demişti kan şekeri ve gebelik şekeri farklı oluyormuş galiba gebelik şekeri kaç cıkmalı 

7 Cevaplar

0 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Ilk hastaneye gittiginde kan aliyorlar sonuca göre kutu cola gibi bir icecek meyveli canım ama aşırı şekerli onu iciyorsun sonra 1 saat bekliyorsun kan veriyorsun. Yine 1 saat bekliyorsun kan veriyorsun. Benimde suyum fazlaydi seker testi yaptirdim sinirda cikti dikkat etmemi söyledi beyaz ekmek hamur is felan tüketmedim. Sen meyve cok mu yiyorsun ben onceden cok yiyordum simdi azaltim. Gecen gittigimde suyum normaldi. Yediklerine ictiklerine dikkat et canim
(91 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Sonuça göre dimi yüksekse şekerli birşey içiriyorlar diye biliyorum bebde ama herkez içiriliyor tekrar bidaha bakılıyo falan yazmış benimde suyum fazla doktorum %100 sende şeker var diyince korktum bende bakdırayım dedim çünkü kan şekerim güzelmiş gebelik şekeri nasıl yüksek oluyo meyve falanda yemiyorum cok dikkat ettim hamileliğim boyunca saah akşam yedim tam buğday ekmeği ara öğünlerde süt ceviz fındık falan tükettim sayılı olarak 6. Ayıma girdim suyun fazla demeye başladı gene düzenli beslendim baba diyet verdi ama o diyettede kavun karpuz nerde şekerli meyve varsa vermiş bana bende yemedim diyete uymadım bakalım yarın gidicem inşallah yüksek cıkmaz doktor yanılmıştır diyim ne diyim dua edin yüksek cıkmasın lütfen
tarafından
Evet sonuca göre şöyle diyim sana bende ilk kan aldilar aletle ilk baktilar sonuc yuksek cikti sonra kani incelledileri düşük o yüzden sekerli suyu icirdiler. Eger kanın yüksek cikarsa icirmiyorlar canım.  Cok az meyve benimde yüksekti detaylida doktor kontrolunde ben ara verdim meyveye simdi iyi. Benimde sekerim cikti sadece sinirda cikti
-Reklam-
0 oy
tarafından
Kutu kola gibi bir içecek aşırı şekerli  onu iciriyorlar sonra test yapıyorlar canım
(91 puan) tarafından
Ama ben yükleme yaptırmıycam önce kan alıyorlar sonra sonuca göre veriyolar dimi kutu kola gibi olan şekerli suyu diyim dua edin yüksek cıkmasın
0 oy
(3,822 puan) tarafından
Aç karnına git canım su bile içme sana şekerli bir su veriyorlar ama çok tatlı o bir onu içmeden önce kan veriyorsun bide onu içtikten sonra kusabilirim dikkat et 
(91 puan) tarafından
Eyvah eyvah desene kusmakmı of bu sıcakda ayılıp bayılmak istemiyorum zaten tansiyonum sürekli düşüp duruyo dua edin yüksek cıkmasın lütfen
0 oy
tarafından
Gazsız sade gazoz gibi bir kutu gazoz alıyorsun eczaneden onu içmeden önce kan ve idrar tahlili veriyorsun onu içip 1saat sonra tahlil veriyorsun hiç birşey yiyip içmeden 1 saat sonra bir daha kan tahlili veriyorsun
(91 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
1 kere veriliyor diye biliyordum bebde demekki doğrusu sizin dediğiniz ama ben yükleme yaptırmıycam sadece yüksekmi değilmi onu öğrenmek istiyorum dua edin yüksek cıkmasın lütfen
tarafından
Ozaman açlık ve tokluk için kan alırlar sadece aç gitmeniz gerekiyor sonra birşeyler yiyip 1 saat sonra tekrar kan vermenizi isteyebilirler
(91 puan) tarafından
Yarın olsun hayrolsun inşallah dua edinde yüksek cıkmasın lütfen
tarafından
Amin inşallah hayırlısı olsun hakkınızda herşey icin
(91 puan) tarafından
Sağol cnm :)
0 oy
(8,028 puan) tarafından
Önce açlık şekerine bakacaklar canım. Daha sonra şekerli suyu içeceksin eczaneden alıp. Ondan sonra birinci saat ikinci saat gibi tekrar tekrar kan alıp bakacaklar
(8,028 puan) tarafından
Canım onun şekerli şeyler yemekle bir alakası yok. Ben tatlı gram sevmem ve yemem de ama çıktı işte bende. Çocuğunu riske atma derim
(91 puan) tarafından
Cocuğu riske atmakla bir alakası yokmuş sordum doktorun yanındaki calışana yaptırmazsam cocuğa bir sıkıntımolurmu diye  hayır dedi ben olur veya olmaz diyemem dedi sonrada kimisi yaptırıyo kimisi yaptırmıyo dedi şeker yüklemekle  ne gibi cocuğa zararı olsunki riske atma dmeişsin cnm
(8,028 puan) tarafından
Doktorun yanındaki çalışana sormak yerine doktoruna birebir sorup konuşsaydın anlardın neler olacağını.
 Eğer yüksek çıkarsa şekerin bebeğinde de kan şekeri yüksek çıkabilir. Tansiyonunda problemler olabilir. Gebelik zehirlenmelerinin nedenlerinden bir tanesi. Ayrıca kilolu bir bebek demek. Yani iyi değil bu. Normal doğum olayını azaltıyor. Ayrıca bebeğinin omuz ve kollarında daha fazla kiloya sebep oluyor, anlayacağın orantısız kilo alımı demek. Bebeğin suyu fazla olur, bu da normal doğum şansını azaltır
(91 puan) tarafından
Öyle birşey doktorumda söylemedi işte cnm  ben gititğimdede bu sabah doktorum daha gelmemişti beb bide doktorlarada güvenmiyorum bir coğuna çünkü başımdan cok büyük olaylar geçti belki bunu herkez yanlış anlar ama öyle özele gittim para almak icin kesip bicicektiler beni acık acık söyledi detaya girmiyorum herkezin kendi düşüncesi teşekkürler genede
(8,028 puan) tarafından
Rica ederim ama biraz araştırırsan onun da yararını zararını görürsün
0 oy
(4,689 puan) tarafından
Hatırladığım kadarıyla aç gidiyorsun kanını alıyorlar sonra gazoz gibi şekerli meyveli bir içecek içiyorsun ve tam hatırlamıyorum ama bir süre bekliyorsun ve tekrar kan veriyorsun
(91 puan) tarafından
Dediğiniz gibiymiş ama ben şekerli şeyi içmek istemiyorum cünkü yükleme yaptırmıycam test yaptırıcam inşallah yüksek cıkmaz yükleme yaptırmak zorunda kalmam dua edin benim icin lütfen
0 oy
(1,850 puan) tarafından
Hala niye bu ısrar Dr yüzde yüz şeker var iceceginiz bir şişe içecek bi iki saat aç kalmak

Eğer açlık sekeriniz 105 ise yüksek
(91 puan) tarafından
Allah aşkına şöyle yazıcaksanız yazmayın daha ne kadar bencil bir insansın sen ya ben doktora birşeymi diyorum insanlık hali korkuyoruz ve o kadar yanlışlık yapan doktorlar varki hangisine güvenelim ve içeçeğim bir şişe içeçek diyorsunda iyi birşey değil diye çoğu insan söylüyor ne kadar basidine geliyor senin ya Allah aşkına işine gücüne bak sen cevap bile verme gereği duyma ok bay

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 145 göst.
5 Mayıs 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Bicirik1 (124 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 480 göst.
0 oy
11 cevap 231 göst.
0 oy
1 cevap 73 göst.
27 Aralık 2023 Diğer kategorisinde 2516 (1,111 puan) tarafından soruldu

405,941 soru

12,167,827 cevap

36,631 kullanıcı

...