0 oy
351 göst.
Diğer kategorisinde (148 puan) tarafından
Kızlar beyaz çamaşırları atlet falan tişört kaç derece de yikarsiniz ve çamaşır suyu kullanır mısınız 

6 Cevaplar

0 oy
(3,102 puan) tarafından
Pamukluda calistiririm çekecek bişey varsa 60 derece yoksa 90 derece yerine göre çok az damlatabiliyorum çamaşır suyu
-Reklam-
0 oy
(2,252 puan) tarafından
60 veya 90 derece kuzum çamaşır suyu kullanmam 
0 oy
tarafından
Pamuklu 90 da yıkarım çamaşır suyu koymam
0 oy
(1,364 puan) tarafından

Herşeyi ayri ayri yikarim. Elimizi yuzumuzu sildigimiz havlular 90 derecede en az 3 saatlik programda, ic camasirlarimiz esiminkiler ve benimkiler ayri olmak kaydiyla onlarda 90 drc. 3 saat, nevresimler sadece 60 derece, tisortler ve kazaklar trikolar 60 derecede bozuluyorlar diye once 30 dk/30 drc kisa programa ve makinadan cikarmadan 40 drc 1.30 saat devam ettiririm. Bornozlar atletlerle 90 drc. Şu siralar evden cok cikmadigimiz icin 7 yaş oglumunkiler ve benim evde giydigim tisortleri hani ter kokusu yemek kokusu ciksin oyle bi sudan gecsin diye 30 dk kisa programa bazen.Perdelerde 40 drc.1.30 dk. Beyaz tisortler 3 tane olsa bile ayri acarim asla karistirmam. Mesela havlulara, ic camasirlara, perde yani ağarmayacak seylere tambura mutlaka beyaz sabun atarim ve deterjan olarak sivi+toz beraber kullaniyoru her seferinde.  Camasir suyu belli bir yerden sonra sarartiyor ve ic camasirlarinin lastiklerini bozuyor ama yinede koyuyorum :) tisortlere koymuyorum camasir suyunu ama. Sadece ic caasirlarina. 

(1,795 puan) tarafından
Elektrik faturası kaç geliyor acaba :)
(8,600 puan) tarafından
3 tane tişört için makine açmak israftır ne olursa olsun ... Yazık günah hem o suya hemde elektriğe...
(1,364 puan) tarafından
Kizzalarrr genel olarak hepinize cevap olsun, elimde yikamiyorum niye yorulalim. Çamasirida ayiklayamiyacaksam rengine turune gore ayiramayacaksam tuuhh bana. Elektrige gelince 250.den asagi gelmez klima eklendi simdi bayagi olur. Su ft. 120-150 arasi geliyor. 3 tisort icin evet gercekten acarim benim icin israf degil. Temiz titiz bir insanim ben. Disaridan gelince banyo yapmadan oturamaz kimse, mesela ablalarim evde yikanir gelir, burda kiyafet degisirler ki ozel arabayla geldikleri halde. Ayrica  bu yikananlarin hepsini de utulerim. Sadece ic camasirlarimiz haric. Donla beraber yikanan bir havluya mesela yuzunuzu nasil silebilirsiniz ki benim aklima geldikce tiksinirim ve cok sukur oyle biri degilim.
(8,600 puan) tarafından
Bacım özür dileyerek söylüyorum ama bu anlattıkların hiç normal değil kendin yorulmuyor olabilirsin ama çevren için külfet aslına bakarsan tedavi edilebilir bir rahatsızlık bu  .. Allah yardımcın olsun
(1,364 puan) tarafından
Evet, farkindayim ama ben boyle cok mutluyum. Mesela eve bir yardimci alabilirim ama onun evde dolanmasi bana rahatsizlik verecek, elledigi heryerin ustunden ben yine geçicem... Ilk hamileligimde 9 ay 1 gun aksatmadan yaptim her isimi, simdi 2.ye hamileyim 7 yas oglum var hem onunla ilgilenip hem herseyimi yine yapiyorum. Mesela eve bu covidden once yatili misafir geldiginde halilari yikamaya gonderirdim kii ben halilari 2-3 ayda yikatirim. Sanki boyle baska ayaklar basinca halilarda pislikler yuruyor. Baska yerden gelince coraplar eşikte cikartilir bizde. Ama temiz utulenmiş carsafin, jilet gibii ütülu pijama takiminin verdigi hazzı hic bir dinlenme veremez bana... nevresimlerde en fazla 3 gece yatarim, nevresimler degisince pijamalarda degisecek falan. Hersey döngü ve sistematik aslinda ve mükemmel :) ;)
0 oy
tarafından

90 ︎︎︎︎︎︎︎︎ ︎︎︎︎︎︎︎︎︎ᗪ乇尺乇匚乇ᗪ乇 ㄚ|Ҝ|ㄚㄖ尺ㄩ爪 

0 oy
tarafından
90 derece canim ayrics ön yikama dügmesinede basiyorum bembeyaz cikiyor camasirlar. On yikama gözüne de az deterjan koyuyorum

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 365 göst.
0 oy
2 cevap 217 göst.
21 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Nurgull (28 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 252 göst.
0 oy
2 cevap 193 göst.

Kategoriler

1,502,255 soru