Merhaba hanımlar, 27 yasındayım 2yasına girmesine az kalmış baya hareketli bir oglum var cocuktan once de boyleydım ama bu kadar degıldı.. Her gun aynı seylerı saatı saatine yapmak zorunda hissediyorum ve yapmazsam duvarlar ustume gelıyo resmen yaptıgmda ıyı hissediyorum bu sefer de cok yorgun dusuyorum gun ıcınde tek oturdugum vakit yataga gırdıgım vakit 12 1 gıbı o da.. Sabah esım ıcın 7de kalkıyorum kahvaltısını veriyorum onu yolluyorum bı gun kalkmasam kendımı bı ise yaramayan kocasını eksik eden kadın olarak hissediyorum ac gıttı kocam diye...ısı de agır tersanede calısıyo.. Sonra cocuk uyanana kadar ısık hızıyla mutfagı topla dolapları sil ocagı telle halıları kaldır sılkele makınaya camasır at dıgerlerını topla kaldır banyoya gir.. cocuk kalkıyor yedir ıcır ustunı degıstır cocugun aglamaları eslıgınde evı supur cunku supurgeyı cok seviyor ve ille o da kullanmak istiyor balkonu yıka camasır as evı sol halıları ser toz al yemek yap cocugu yedir oglen uykusunu yap banyoyu yıka bu sırada ısım bitiyor bu sefer de oglum sıkılmasın diye parka gidiyoruz bı saat kadar sonra eve gel cocugu banyoya at yedir babası gelir yemek mutfak topla cayını yap cocugu uyut esine az vakit ayır ve yatak.. Her gun boyle ve cok yorgun dustum artık esım de benm yapımda bırı bundan bıkac ay evvel psıkıyatrıye gittik es terapisi aldık esım de hem plansız hareket edemez hem de cok evhaml7dır evden cıkarken her seye on kere bakar.. Neyse ikı obsesıf birbirinizi bulöussunz dedı doktor ve ikimize de ılac verdi ama ılac cokkk asırı derecede unutkanlık yaptı ben de gecen telefonun TUS kilidini unuttum o derecede aglıycaktm neredeyse kafayı yedim diye esım de uykulu oluyorm ılacla ve iste tehlike oluyor bu durum dedı ve bıraktık ilacı.. Tatil VS git kafa dagıt diyen oluyor esım ıs manyagı evlendgmz gunden berı hıc tatil imkanımız olmadı aksamları gezer tozarız mahallede gider bısey ler ıcerız o da yetıyo hamdolsun esım kırıcı degoldır cana yakındır sever hissettirir bunlarla yetınırım mutlu olurum ama bu maraton ben ölmeden bıtmycek herlde
Okurken o işleri ben yapmış gibi yoruldum yaşadım resmen Allah kolaylık versin
Bende biraz öyleyim Haftaya tayin oluyoruz kızımın odasına kutuları koyduk hurclari ruhumu sıkıyor hala yerleri siliyorum dolapları siliyorum halıları siliyorum Havalar sıcak cam aciyoruz sanki bana geliyor ki ev toz içinde 3 günde bir halıyı silmezsem pis hissediyorum kızıma beyaz Çorap giydiyorum temiz olduğunu göreyim rahatlayayim diye ama yok Bazen yemek yemiyorum ev temiz olsun diye Halbuki eşim.asker gelen giden de yok 1 ark var sadece Evi süpürmek en geç saat 11 de bitmeli öğlene kalırsa bütün günümü sıkıntılı geçiyor
Offf bende oyleyim ve bu durum beni öldürecek ama yalniz degilmisim. Esimde cok rahattir. Benim iki cocuktan sonra koptum ben sinirden agliyorum bazen. Cunku iki cocukla yetismiyor hic birsey ve ev temiz ve duzensizse kendimi guvende hissetmiyorum huzursuz oluyorum. Nasil bas edecem bilmiyorum. Dogal bir afet olsa ben herhalde o esnada ev düzenlerim.
Durumum aynen şöyle önüm arkam bez içinde evin hali kir pas içinde kaşım gözüm kıl içinde siz benim neler çektiğimi nereden bileceksiniz ah ulen ahhhh
Öncelikle benim oğlum 2 yaşında. 2 yıldır hep o beni uyandırır, çünkü maksimum 6 da kalkar. Çocuktan önce dünya iş saydın. Bu konuda şanslısın
İş konusunda çok abartıyorsun bence. Ben hep "eşyalar bize hizmet etmek için var, biz onlara hizmet etmek için var değiliz" derim. Temiz olacaksın o başka, imandandır sonuçta. Ama her gün halı silkelemek, mutfak dolabı silmek falan... O enerjini çocuğunla oynamaya harca bence. Muhakkak oynuyorsundur ama daha çok oynamış olursun. Ya da bir hobi edin onla uğraş, kitap oku, Kuran oku ne bileyim ilgi alanın çerçevesinde bir şeyler yap. Hem boş kalmamış olursun hem de zaten temiz olan halıyı çırpmak gibi boş işlerle boşuna yorulmamış olursun.
1,486,310 soru
24,299,523 cevap
343,967 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın