0 oy
135 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (44 puan) tarafından
Bir tanidigimin esi vefat etmiş calisiyoken sgkli asgarî ücretten gösterilmiş sgk bir bebegi var ama vefar eden kişinin eski eşinden cocugu 2 cocugu var evliler ne kadar bağlanır birde ikramiye yada emekliliktw topu para veriliyormu bilgisi olan varmi

4 Cevaplar

0 oy
(7,620 puan) tarafından

Adamin maasina göre  kadın 4/1  alır bayramda alinan paradan da eksik alıyor 

Allah yardım etsin 
(44 puan) tarafından
Anlamadim desem canim yani ne kadar maas bağlanıyor meselâ cocugu var 1 tane
(7,620 puan) tarafından
4 te 1 ni yani cüzi  bir miktar alir cocuklara da bölünüyo çünkü  400 tl felan
Bayramlarda da ikramiye den eksik faydalanacak
Sosyal güvenlik kurumundan daha doğru bilgiyi alabilir
-Reklam-
0 oy
(2,310 puan) tarafından
Benim kayinbabam öldükten sonra kaynima bağlandı bekar kaynım bide gorumceme o da bekar maaş yarı yarıya bölünüyo ama bildiğim kadarıyla ewli yse maaşı almaiyo ikramiye falan da eşit sekilde devlet yarı yariya paylastiriyo 
(2,310 puan) tarafından
Sormak istediğin soru varsa sor canım elimden geldigince bildiğim kadarıyla yardımcı olurum
(44 puan) tarafından
Ne kadar aliyor kisi emekli degil ama günleri dolmuş yasi bekliyormuş calisirken vefat etmiş bir çocuğu var ama olen kisinin eski esinden 2 cocugu var ama evliler ne kadar bağlanır asgari ücretten yatiyormus maasi
(2,310 puan) tarafından
Asgari ücretse mesela diyelim ki 3 bin aliyodu ölen kişi bu arda mekanı cennet olsun ölen kişinin de 3 bin yariya yariya bölünüyo 1 buçuk bir buçuk şimdi ewli oldu eşi alır zaten yarısını diğer eski eşine maaş düşmez çocuklarına düşer bir bucugu iki çocuğa bolerler ama yaşları dolunca çocukların alir diye biliyorum yani ergenlik caginami miydi öle birşey di girmiş oldugunda aliyolar maaşı ama eğer eski eşi SGK'dan çocukların yaşı doluncaya kadar ben alırım diye basvurursa çocukların hesabindan o alabiliyo maaşıni ben öle biliyorum canım
(44 puan) tarafından
Yok cnm eski esinden olan cocuklar büyük ve evli ikiside simdiki esinden küçük cocugu var birde tehlikeli işte çalışıyormuş asgari ucretten gözüküyor muş bilmiyorum benim annem babamdan su an ssk gun sayisi bile olmadan is kazasi sonucu öldü o bile su an 1800 tl aliyor
0 oy
(418 puan) tarafından
Çanım şimdiki emekli maaşları malesef düşük ama vefat sonradı miktar artarmı bilmiyorum.

Eş masın 3 te 1 ni alır. Kalan 3 te 2 si çocuklar arasında eşit pay edilir. Erkek çocukları eğitimini devam ettirmiyorsa 18 yaşına kadar yetim aylığı alır.

Kız çocukları evli değilse hayat boyu alır.
0 oy
(3,097 puan) tarafından
Anladığım kadarıyla vefat eden eşden maaş kalacak. Eski eşinden olan çocuklar evli oldukları için maaşdan hak almayacak. Tüm çocuklar evliyse kadın kocasından kalan maaşın % 75 ini alır dul aylığı diye geçiyor. 
(3,097 puan) tarafından
Ben babamı 17 yaşındayken kaybettim bize de maaş kaldı. İstediğini sorabilirsin.
(44 puan) tarafından
Ne kadar maas aliyorsun su an mesela
(3,097 puan) tarafından
Ben evlendiğim için alamıyorum canım. Annem alıyor 1500 küsur
(44 puan) tarafından
Tamamdir cnm tesekkur ederim

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 72 göst.
26 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Mucizemm233 (926 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 34 göst.