0 oy
516 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızım 1 buçuk yaşında eşim iki gündür yine başladı bebek yapalım diye .başımın. etini.yiyo.sanki kendi doguruyo. bas edebilirmym bilmiyom ya erken mi sizce zorlanirmiyim 

23 Cevaplar

+2 oy
tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap
Erken tabiki canım yine sen bilirsin
tarafından
Bende eşime diyom .3.4 yaşında olsun kendini ifade edebilsin bezden kesilsin hele sonra yapamayız diyo zor olur diyo
(6,687 puan) tarafından
3 4 yas araliği iyi deyil ya 1 yas yada 6 yas fark olmali..bizimkiler arasinda tam 3 yas var cok zor oldu...oğlum buyumuş bezden falan cikmiş uykulari duzelmiş rahata ermişdimki kardesi olunca sirf kiskancliktan yine beze gecti emzik takdi biberonda su icmeye basladi ayakta sallanmak istedi surekli kardesini oldurmeye calisiyordu ve bi suru sey..ama aralirinda 1yas falan olsaydi boyle olmuyacakti diye dusunuyorum birlikde buyuyecekdiler...
Yada bi 6 yas fark olmaliki diger çocuk hic değilse laftan anlasin..ama bana gore hic ara vermemek daha iyi mesela 6yas fark cok kardesler bir biriyle oyun falan oynuyamacaklar 2sininde çocuklugu yanliz gececek..
Benimkiler simdi biraz buyuduler biri 2 yasinda biri 5simdi oyun oynamaya falan basladilar
-Reklam-
+1 oy
(391 puan) tarafından
Onu sen bileceksin canım ama bence zor 
0 oy
(25,224 puan) tarafından
Size bağlı bişey biz ne desek boş:) 
tarafından
Ya bakmasına bakarım da doğurmak zor cesaretim yok korku var
(25,224 puan) tarafından
Bence dogurmak en kolayı bakmanın yanında. Bakmak var bakmak var şimdi, nasıl bakıldığı önemli genel olarak :)
tarafından
Doğru diyon da cnm ben o korkuyu yenemedim henüz ya bebek dedilermi doğum korkusu geliyo aklıma
0 oy
(3,024 puan) tarafından

:woot: aralarinda 19 ay var şuan kizjm 11 aylık oğlum 30 aylık kafayı sıyırmak üzereyim kızımda hareketlendi of of 

tarafından
O kadar zormu kız birlikte oynamiyolarmi
(3,024 puan) tarafından
Oynasalarda oğlum surekli kızın elindeki oyuncakları alıp ağlatıyor elini ısırıyor kollarını tirnakliyor surekli onların etrafındayim zor süreçler
tarafından
Ay sorma 4 aylık kızım 3 yaşında oğlum sürekli kizin cingiragini aliyo sakliyo..arkadaşlarıyla paylaşıyor oyuncaklarını hiç sakınmaz..delirtiyo beni .kiskanmaya yok ..alma diyorum o bebek oynayamaz.diyo. Ağzına aliyo diyo.
0 oy
(1,196 puan) tarafından
Esini degil kendini dinlemelisin kaldırabilir misin sorumluluk alabilir misin tekrar hazır misin bu önemli dedigin gibi onlar bakmıyorlar bir sekilde büyüyorlar ama ne sekilde o önemli yıpranarak olmamalı 
tarafından
Evet cnm vücudum psikojim kafam musait değil  henüz o korkuyu yenemedim doğum bebek dedimi doğum korkudu gözümün önüne geliyo hep halen yenemedim bu korkuyu yapmak istesem de bu korku yüzünden yapamam
0 oy
(3,073 puan) tarafından
Tamamen sana kalmış eğer sakin ve sabırlı bir yapın varsa aralarının az olması ileride avantaj olur. Ama tam tersi kolay sinirlenen bir yapın varsa kendine de bebeklere de zor olur
tarafından
Ya çabuk sinirlenen bir yapıya sahibim malesef sürekli yapma etme diye sinirlendiriyo kızım bagirtiyo beni hazır his etmiyom kendimi ayrıca doğum korkusu halen var
0 oy
(1,690 puan) tarafından
Oğlum 2 buçuk yaşında.. Ben evli değilim ama evli olsaydım bile şuan için hiçbir kuvvet bana 2.çocuğu yaptıramazdı.. Oğlum aşırı aşırı aşırı yaramaz çünkü baş edemezdim iki çocukla.. Senin ve çocuğunun durumuna göre değişir bu.. Hazır hissediyor musun, ikisine de yetebilecek misin.. 
tarafından
Hayır ben bu kızıma tam anlamıyla yettiğimi dusunmuyom çocuk yaparsam ona nasıl yeterim buna yetemezken . Ayrıca doğum korkusu da var
(1,690 puan) tarafından
O zaman biraz daha bekle derim canım.. Çünkü çocuk gerçekten büyük sorumluluk sen de biliyorsun.. Hele hele iki çocuk çok daha büyük sorumluluk.. Biraz daha bekle, kızın az daha büyüsün kendini ifade etmeye başlasın.. Bu süre içinde sen de kendini hazırlarsın hem bedenen, hem de ruhen.. Daha sağlıklı büyütürsün iki yavrunu da..
tarafından
Evet canım çok  doğru dedin kendimi hazır his edince artık kısmet bakalım . Saol canım benim
0 oy
(14,408 puan) tarafından
Benim eşimde diyor kızım parkata sürekli çocuklarla oynamak istiyor eşim de diyor kardeş istiyor:) 

Istesin diyorum:) 16 wylik kızım 2. Zorlanırim kızımı ihmal etmekten de korkuyorum 
tarafından
Ha evet bende ihmal etmek den korkuyom bu yaşlar Sevgi şevkat ister.
0 oy
(51,016 puan) tarafından
eslere yapmak kolay nasilsa bakmiyorlar. bebegine bagli uslu bebekse istiyorsan yap. 
tarafından
Evet zorlamiyo beni kızım sakin sakin oynar çok yaramazlıgi olmaz zorluğu yok da benim sorunum doğum korkusu
0 oy
(1,286 puan) tarafından
Valla bnce aradaki yas farki ne kadr olursa olsn cok cok zor rabbim isteyen3 versin kucukken daha zor olur ama esin iyiyse yardmci oluyosa olur bnm esim bana destk olsa bn 4 tane yapardm ama onda o adamlik nerdeee allah etmesin hamilemiyim diye korkuyom her iliskidn snra
0 oy
(5,139 puan) tarafından
Sana bağlı canım kendine güveniyorsan yap 
tarafından
Yok valla guvenemiyom kendime doğum korkusu var halen
0 oy
tarafından
Kızın henüz çok küçük sırf eşin istiyor diye sakın çocuk yapma bu karar ortak verilir eşinle aranı açmadan güzelce konuş 
tarafından
Konusuyom CNm ilerde zorlanırız diyo yaşı 30 oldu eşimin ondan mı acele ediyo bilemedim yaş geçiyor diyor ondan . Yok cnm ben hazır olmadan yapamam henüz psikolojim yerinde değil o konuda
tarafından
30 yaş için geç diyorsa millet daha bekar o yaşta eğer kaldıramam diyorsan sakın yapma bi bu elindeki bebek büyüsün bebek diyorum çünkü bebek daha
tarafından
Aynen cnm daha çok küçük ne konuşabiliyor ne tuvaletini diyebiliyo bebek daha emziriyom halen yazık kesmek de istemiyom çok düşkün memeye
0 oy
tarafından
Ben yaşadım o u canım yardım edecek kimsen yoksa acayip zor 
tarafından
Evet cnm hemde çok zor kaynanam alt katımda annem benim doğuma geldi bebeğim 3 günlükken gitti kaynanam bi gelmedi ilk bebeğim tecrübesizim öylece çıkmadı yukarı 1 ay boyunca halen aklımda bak sen öyle deyince yine aklıma geldi öyle kırgınım ki halen geçmedi
tarafından
Bekle canım biraz büyüsün seninle vakit geçirsin yazık küçük daha
0 oy
(4 puan) tarafından
Bi yerde okumuştum, iki kardeş arasında ki ideal yaş farki 3 4 olmalıymış. 3 yaşından sonra çocuk anneden ayrılmaya başlıyormuş ve 4 yaşından sonrada kıskançlık olabiliyormuş. En iyi ara ilk cocuk  3 yaşını doldurduktan sonra bence. Rabbim hayırlı zamanda nasip etsin inşallah 
tarafından
Amin canım cumlemizin insalla aynen en doğrusu o yaşlarda yapılması hem bezden de kesilir kendini de ifade edebilir zorlanmaz insan hem de kendini hazır eder insan en azindan
0 oy
tarafından
Çocuğa bağlı uysal bir çocuksa yap benim kızım uysal çok hareketli biri ama öyle ağlayan mızmız bir çocuk olmadığı için peş peşe yaptım 
tarafından
3 ay sonra 2. Geliyor inşallah :) niyetim çok çocuk yapmak ti ama malesef olmuyor
tarafından
Kısmet cnm rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin diğeri kaç yaşında
tarafından
Diğeri yeni 2 ye girdi
tarafından
Maşallah canım Allah bagislasin
tarafından
Allah razi olsun cümlemizin inşallah
0 oy
(4,182 puan) tarafından
Benim kizimin 2 yaşına  iki ay vardı  tekrar hamilelik düşündüğümde.  Kardesiyle arasinda 2 yas 7 ay olmus oldu cok da iyi oldu canım zorlanmadım şükür.  Simd 3. Plansiz oldu onun da abisiyle arasonda 2 yas 5 ay olmus olacak. Bakalim bizi neler bekliyor. 

Soruna gelince 4   5 ay daha bekle 2. Icin sonra olur inşAllahhhh.  Hamileyken büyüğü  cise alıştırirsin daha bi duzeni oturur. 
tarafından
Evet canim bende öyle dusunuyom dediğin gibi kendini ifade etsin filan ondan sonra şimdi aklı ermiyo uysal bir bebek olmasına rağmen dikkat etmem lazım her an gözüm onda peşindeyim hep
0 oy
(1,272 puan) tarafından
Valla kızım 6 buçuk yaşında olmasına rağmen hamilelik dönemim çok zor geçiyor. Çocuk su istese sürüne sürüne getirecem neredeyse. Hiç ilgilenemiyorum. 1 yaş daha çok küçük. Çocukta yıpranır sende. 
0 oy
tarafından
dogana kdr 2.5, 3 olur bence esini dinle ben dinlemedim sonrada zor oluyor hem arkadas olurlar
0 oy
(8 puan) tarafından
İlk kızım 3 yaşında. ikinci kızım 3.5 aylık. gerçekyen zor buraya yazsam sığmaz zorlukları. bilseydim daha geç yapardım diyorum. herkes ikisi arkadaş gibi büyür falan negüzel dedi ama bu ilk zamanlar çok zor. ufaga bakması ayrı bir zor büyüğü zaptedmesi çok daha zor. yanlız yakaladımı kardeşini mutlaka zarar veriyor sürekli gözün üzerinde olması lazım. yanlız yakalamasa da kıcağımızdayken cimdirip tırnaklayıp kaçıyor. ikisine de hiçbirzaman tam anlamıyla yetemiyorsunuz. ilk çocuğunuz en azından kendi kendine yetebilsin yemeğini tuvaletini uykusunu kendi kendine halledebilsin sizi anlayabilsin ondan sonra 2. yi düşünün derim.
tarafından
Aaaa baya zorlamış seni bende etrafdan duyuyom cnm 2 yaşında kız yeni doğanı boğmaya çalışıyormuş komşum anlatiyo cok korkuyom dikkat et canım. Kiskaniyo demekki onla daha çok ilgileniyonuz ya .

Evet cnm çok haklisin bende senin gibi dusunuyom herşeyimi yapabilsin aklı Ersin
(8 puan) tarafından
büyüğe daha çok ilgi gösteriyoruz kıskamasın diye. hatta bebeği gizli gizli seviyoruz ama o da çok küçük anlamıyor daha sürekli ilgi istiyor. oyüzden iki kat dikkat etmek gerekiyor. büyük kızım çok uysaldı ama kardeşi olunca dikkat etmemize rağmen huyları çok değişti. yani 2. çocuk olmadan ne olacağını kestiremiyosun gerçekten.
tarafından
Benim kızım da uysal bir bebek ama gerçekten dediğin gibi kestiremiyon nolacagini zor Allah yardımcın olsun cnm
0 oy
(28,827 puan) tarafından

Rabbim olmayana versin bana göre cokkkk erken 

tarafından
Amin canım bende öyle dusunuyom

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 402 göst.
27 Kasım 2021 Aile kategorisinde Kenanveannesi (454 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 590 göst.
21 Şubat 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu