0 oy
559 göst.
Aile kategorisinde (3,073 puan) tarafından
5 yıl oldu evleneli hala alışamadım. Bayrama değilde mateme gidiyorum sanki. Sorun eşimin ailesiyle olmak değil kendi ailemden uzakta olmak bayram günü. 1 bayram benim ailemle bir bayram eşimin ailesiyleyiz. Ramazan bayramında evdeydik benim aileme gidemedik karantinadan dolayi. Gurbetteyiz ailelerimiz başka memleketlerde. Bu bayram ablam da gelecek annemlerin yanına aklım hep memleketimde. Evliliğin en sevmediğim yanı ailemle geçiremediğim bayramlar(not: eşim de ailesiyle bayram gecirmeli tabiki sorun bu değil yanlış anlamayın)

15 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Eşinin ailesi yakın ise, ilk gün onlara diğer gün ailenin yanına gitme sansiniz yok mu?
(3,073 puan) tarafından
İlk gün evde kurbanımızı kesicez insallah sonra eşimin memleketine gidicez işimiz bitince. Ben teklif ettim 1 gece kalıp gidelim benim aileme diye ama eşim istemedi bayram yolda geçmiş oluyor iki taraf da bir şey anlamiyor bi de 2 yasinda cocukla daha da zor. Kurbanı kendi yaşadığımız  yerde kesmesek dediğin gibi yapardık o zaman daha iyi oluyor
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bayramda eşim yok,ailemi de aramıyorum.kaynanalara da gitmem iki vasıta ile çocukla zor.
(3,073 puan) tarafından
Ailenle küs müsün? Bayram tek başına zor olur. Ama ben tek olsam şimdikinden daha memnun olurdum gerçi o ayrı
tarafından
Uzakta ailem,çocukla gidemiyorum.
(3,073 puan) tarafından
Yaa çocuklar büyüyünce acısını çıkarırsın insallah
tarafından
İnşallah canım
0 oy
(1,060 puan) tarafından
9 günlük tatil var yarı yarıya geçirseniz
(3,073 puan) tarafından
1. Gun evimizde kurbanı kesip oyle gideceğiz o yüzden Tatil bölünmüş oluyor. Yoksa dediğiniz çok mantıklı
0 oy
(534 puan) tarafından
Valla canım ben de bayramların gelmesini hiç istemiyorum seninle aynı dertten muzdarip km eşimin ailesin ile olmak değil akıntım ben kendi akrabalarından kimseye gidemiyorum aynı memlekette olmamıza ragmen
(3,073 puan) tarafından
Yaa seninki daha da kötü aynı yerde olup gidememek. Ben en azından gurbet diyip avutuyorum. Neden gidemiyorsun eşin mi sıkıntı yapıyor
(534 puan) tarafından
Eşimin köyüne gidiyoruz onun akrabalari hep orda köyde şehire 1 saatlik bı mesafede kayınvalidemler bayram bitesiye kadar kalmak istiyor eşimde öyle bayram bitesiye kalmak istiyor bazen kendi aileme bile son bayram gidiyorum kaç kere tartıştım bu yuzde
(3,073 puan) tarafından
Amaaan ne diyim ya Rabbım feraset versin biraz insanın halinden anlasın bu erkekler ve ailesi
(534 puan) tarafından
Evet canim inan hiç gelmesini istemiyorum bayramların bı de ben sürat asiyorum diye suçlu oluyorum
0 oy
(22,072 puan) tarafından
Seni çok iyi anliyom valla
0 oy
tarafından
Bende bayramı eşimle geciremiycem ona üzülüyorum 
(3,073 puan) tarafından
Ya ben niye böyleyim acaba şimdi ailemin yanında olsam ama eşim yanımda olmasa üzülmem resmen
0 oy
(2,241 puan) tarafından
Allah kolaylik versin canim . bizde 2 saat sonra yola cikacagiz yol uzun . bayram da orda pek curcunali geciyor bakalim nasil olcak pertim cikar kesin
(3,073 puan) tarafından
Yorgunluk zor tabi ama bayram da kalabalikla güzel oluyor. Kayinvalidemler neredeyse tum sulalesiyle küs olduğundan pek gelip giden olmaz. Bu daha da sıkıcı qpartman dairesi sıcak kukuman kuşu gibi oturuyoruz. İnsan bayram olduğunu anlamıyor. Hayirli yolculuklar bu arada
(2,241 puan) tarafından
evet o da ayri dert canim bende sevmiyorum kac bayramdir giyinip suslenip oturuyoz bos bos bu sefer guzel olur insallah. hem bahceli ev cocuk da sıkılmaz :) yolu atlatirsak kolay . saol canim insallah
0 oy
(5,139 puan) tarafından
Of sorma ya ramazan bayramında ailemle geçireyim diye bilet almıştım pandemi girdi bilet iptal oldu sonra gittim bu bayramda kurbanımız var köye gidiyoruz inşallah seneye ramazan bayramına giderim keşke uzak yere evlenmeseydim
(3,073 puan) tarafından
Ahh ahh bizim de ayni iste. Şu virüs bir bitse de seneye rahat rahat bayram geçirsek Allahın izniyle
(5,139 puan) tarafından
İnşallah canım
0 oy
tarafından
4 yildir evliyim ve her sene gideriz geçen bayram 8 gün bu bayram 9 gün kalcaz napim adami kirmiyim benim ailem çok uzakta 
(3,073 puan) tarafından
Tabiki imkan yoksa yapacak birsey de yok. Bir tarafın gönlü olsun en azından
tarafından
Aynen el mahkum napim  olsun bakalım napalim dediğin gibi bari birinin gönlü olsun
0 oy
(979 puan) tarafından
Vallahi ben kayınvalidelere gidiyorum. 3. Gün kendi annemlere geçeceğiz inşallah. Allah'tan eltim de geliyor da sıkılmam
0 oy
(36 puan) tarafından
Valla canım benimki bambaşka bi dert eşim başka şehire parayla kesime gidecek tabi arefe günü ben annesigilin yanına köye gidecem kendi babamgili n orda kurbanım kesilecek ve ben goremicem yardim bile edemicem kendi kurbanımı bolusemicem düşün artık annem lere 4. Gün anca geçerim ve 4. Gün düğünümüz var bide napicam bilmiyorum karşımdakiler laftan anlasa anlaticam ama hep ben hep benim dediğim diyen insanlar aşırı pişmanlık kimseyi iyice tanımadan bi yola cikmayacan 
(3,073 puan) tarafından
Yaa cok zor Allah yardımcın olsun hele eşin yanında yokken onun ailesiyle olmak ayrı bir dert. Ne kadar tanırsan tanı evlenince hersey değişiyor. Biz 1 bucuk yıl gezdik tozduk çok vakit geçirdik  birlikte. Evlenince böyle olmaz değişir diyenlere kızardım siz doğru kişiyi bulamamışsıniz nişanlım oyle bir insan değil derdim. Ah kafa.
0 oy
(612 puan) tarafından
Vallahi benim kayınvalidem bıraktı memlekete gitti. Biz memlekete gideceğimiz boş eve gidip onların dönmesini beklicez bi de bayramda. Ya sabır çekiyorum
0 oy
tarafından
Biz ilk gün sabahtan köye kaynanama gideriz kurbanı keser geliriz akşama doğru 2 senedir annemle aynı binadayız çok şükür geri kalan günler hep annemin yanında geçiyor kardeşlerimle kendi ekrabalatımı gezerim eşimin tarafından halasına giderim yakın bize 
0 oy
tarafından
Ben iki bayramdir ailemden uzağım arayip kutluyamiyom bile (küslük) şimdi yasak kalkti butun kuzenlerim akrabalarim köýde aklım onlarda iki tanesinin attı storyleri bekliyom her dakka bakiyom ki bi resim paylassalar bi resim yollasalar her saate baktimda yada gökyuzune baktigimda acaba simdi napiyolardir simdi şöyle yapiyolardir deyip kendi kendime uzulüyom yine şükret valla eşim tarafida yok onlar da cok uzak bi ben bi esim gurbetteyiz bayraminda tadi yok hatta bu yuzden nefret ediyorum özel gunlerden 
0 oy
(1,719 puan) tarafından
Mesajına kaynanamın evinden yazıyorum :)) 

Bugün öğlen geldik bayram sonuna kadar burdayz ama eşime ben durmam dedim 2. Gün beni eve bırakır kendi yine gelir buraya babasına yardim edecek çünkü ben kalmam o  kadar dedim bakarsın eşim dayanamaz bayramın ilk günü akşam gideriz evimize :)) çünkü eşim de çok aramaz ailesinin evini şükür sonra da benim annemlere uğrarız annemlerle 2 sokak yakın oturuyoruz

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 245 göst.
28 Ağustos 2023 Aile kategorisinde Beratcinar (2,994 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 121 göst.
13 Nisan 2024 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 291 göst.
12 Haziran 2023 Aile kategorisinde Sevdaaa112457 (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 381 göst.