Geçen hafta cuma gününden beri köyde kayinvalidemlerdeyiz.
Arefe temizlik.
Pazar kurbanı temizlemesi doğraması..
Geleni gideni.
Ertesi gün heryer koktu diye ince temizlik yapılması.
Tarlaya suya gitmesi
Keçi boynuzu toplaması....
Bi dün gezmeye gittik onu da hizmet etmekten (gittiğim yerde) ne yemek yiyebildim ne oturabildim.
Eşim yardım ediyor, çaydanlığı getirir çay doldurur yardım ediyor diye laf eder. Bulaşık yıkarım laf eder. Temizliğe laf etmez çünkü kendisi yapmayı sevmiyor.
Dün eşimin teyzesinin yanına gittik, eşiminde sigarası bitmişti Kayinvalidemler içtiğini bilmiyor, eve dönerken benzinlikte durdu "Hadi merve, dedi. Çıktık biz 2 dk sürmedi geri döndük. Sigara aldik hemen çantaya attım. Dondurma aldik bide dağıttık. Kayınvalidem yemek istemedi, yemicem bende demedi. Açtı paketi ısırdı çok şekerli bu dedi söylendi 'Allah dedi bi dondurma için mi durduk vs. Dondurmada dondurma olsa vs.' Eşim de yaranamıyoruz sana da yemezsen yeme dedi. Homurdandı hem bana hem eşime laf söyledi.
AĞZIMI ACIP HICBIRSEY DEMEDIM.
dersem kavga çıkar ve ortalığı karıştırdın hemen der.
Bugün de keçi boynuzu toplarken hapşırdım. Tekrar Açtı bu konuyu, dondurma cart curt laf soktu. Eşim de bağırdı. Oda ona bağırdı. Gene ses yok bende.
Sıkıldım artık eşimde farkında. Kayınvalidem böyle pis huylu. Anlık konuşur yakar geçer sonra susar ama yeter artık. Evime dönmek istiyorum ama işler var. Kayinbabam ve eşim hatrına susup katlanıyorum. Onlar da bu huyunun farkındalar allahtan. Ama bazen onlarla da çatışıyorum...
Kusura bakmayın uzun oldu... dünde yazasım vardı ama eşim yanımda yatarken bakıyordu bana O yüzden yazıp dökülmedim...