0 oy
180 göst.
Diğer kategorisinde (3,163 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Merhaba arkadaşlar kafamı karistiran bişey var sormak istiyorum. Bebeğim ilk 10 gün mama ağırlıklı beslendi anne sütü sagiyordum günde 40 cc anca çıkıyordu. 10. gün tartıya çıktım sonra bebekle çıktım fark 4.850 Gr çıktı. 15. gün sağlık ocağına götürdüm 4.880 çıktı. 10. günden sorna e bebekte meme ucu gördüm onla denedim çok şükür bebek emiyor meme ucuyla mama da veriyoruz beraber ilerliyor yani. Çiş ve kaka sayısı da güzel maşallah gaz veya kabızlık sorunu da yaşamıyoruz şu an. Fakat bebeğim çok hareketli ve bu gün 24. gün hala evde yaptığım tartı da çocuğum 4.800 ile 5000 kilo arası çıkıyor. Hiç kilo almamış mi oluyor anlamıyorum devamlı bunu düşünüyorum ay sonunu iple çekiyorum doktora götürmek için. Başına böyle bişey gelen var mı lütfen yardımcı olun ? 

Doğum 4650 hastaneden 4. gün çıkışımız 4320 kg

4 Cevaplar

0 oy
(2,047 puan) tarafından
Canım bebeğini kaç saatte bir beslıyorsun, kaç çiş kaç kaka yapıyor? 
(3,163 puan) tarafından
Günde en az 4-5 kere kaka yapıyor cis olarak ta her bezi bol bol cisli. İlk zamanlar 2-3 saatte bir besliyordum şimdi 3-4 saatte besliyorum. İstemiyor çocuk baskı yapıp ısrar ettiğimde de içtiğini kusuyor
(2,047 puan) tarafından
Canım bazılarının sütü yağsız olur birde acaba doğru mu emziriryorsun? 1 göğsü tamamen boşaltıyor mu bebe, eğer bebeğe hep önsütü emzirtirsen de kılo almaz, bebek önce önsütü emer sonra emdikce sütün yağlı kısmı gelmeye baslar ve en son kısımda sütün en en en doyurucu kısmıdır yani sen bi göğsü tamamen boşaltmadan diğerine gecersen bebek sürekli önsüt almıs olur
(3,163 puan) tarafından
15 dk emmiyor zar zor 10 dk emiyor sonra uyuyor göğsümde. Fakat 3 saatte bir mama veriyorum mama niye kilo aldırmıyor o zaman
(2,047 puan) tarafından
Mama bazı cocuklara aldırmaz kılo benım kızıma da aldırmadı
(3,163 puan) tarafından
Napcam bilmiyorum ya 2-3 gün sonra hastaneye doktora gidicem bakalım ne dicek :/
-Reklam-
0 oy
(4,093 puan) tarafından
Evde doğru çıkmaz ki doktor bana bunların terazisi hasas altın terazisi gibi olmalı demişti onunla anlayamazsın çok çiş sayısı yeterliyse doktora götür baksın aylık kontrolde anlaşılır sütün sapmakta bebeğin emdiği de aynı olmaz sık emzir sütün çoğalır mamaya ihtiyaç kalmaz 
(3,163 puan) tarafından
İlk 10 gün sagiyordum sonra silikon meme ucunu görünce bebek onu tuttu emiyor zaten. Sıkıntı emmeye başladığından beri kilo artışı olmaması. Kafam çok karışık sütum yaramiyormu diye düşünmeye başladım :/
0 oy
tarafından
Evdeki tartı ile doktordaki aynı olmuyor. Ama abes bir farkta olmaz. Doğum kilosuna göre çok az almış sanki. Mamada alıyor diyorsun, daha fazla alması lazım. Doktora gittiğinde söyler belki test filan yapar
(3,163 puan) tarafından
Öyle yapicam doktora soylicem ama valla günler geçmiyor sanki :(
tarafından
Normalde 500-1000 kilo alması gerekir. Acaba bir sorun mu var. Ay sonunu bekleme şuan başka doktor yok mu
(3,163 puan) tarafından
Anca 1 aylıkken kontrolü var canım saglik ocağına goturucem 1 aylıkken 2 gün sorna da çocuk doktoruna goturucem
0 oy
(672 puan) tarafından
Cnm evdeki tartı eksik tartiyordur. Egerki düzenli çiş kaka yapıyorsa sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Zaten yakın zamanda kontrolü olacak. O zaman tartılır egerki kilo almazsa doktor size açıklama yapr.
(3,163 puan) tarafından
Canım eksik tartarda yüz gram ikiyux gram eksik tartsin. En az şu anda 5 buçuk kilo olması gerekmez miydi. Hala 4800-5000 arası çıkıyor tartıda. İnşallah bir sorun yoktur. Çiş kaka bezleri normal en az 4 -5 defa kaka yapıyor her bezi de cisli.
(672 puan) tarafından
Cnm ben sanmıyorum sorun olduğunu. Evde kendi tartinizda kucağınıza tartiyorsunuz dimi.
(3,163 puan) tarafından
Evet canım
(672 puan) tarafından
Cnm ona güvenme tek bir yerde tartı işini yap o da hassas tartı olsun. Aynı hatayı çünkü bende yapmıştım. Aynı endiselere bende kapılmıştır. 1 aylık kontrolüne gittiğinde herşeyin normal olduğunu göreceksin.
(3,163 puan) tarafından
İnşallah canım

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 142 göst.
2 Temmuz 2023 Aile kategorisinde Ball annesi (1,094 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 232 göst.
13 Mart 2022 Diğer kategorisinde Mayamm (3,240 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 304 göst.
15 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu