0 oy
263 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,465 puan) tarafından
Bebeğimin burnu tıkalı emerken zorlanıyor sıvı birikinti oluyo sürekli ateş yok ama ben griptim benden bulaştı. Emsin diye sık olarak fizyolojik serum kullanmadan brun aspiratörü ile burnunu temizliyorum ama bi zarsrı olmaz dimi . 4 buçuk aylık bebeğim. Başka çözüm bulamıyorum en kolay ve pratik yolu bu  gibi. Hırıltı oldukça huzursuzlanıyorum. Aspiratör ile temizlemeye çalışıyorum . Çok kullanımını da önermiyorlar ama başka nasıl bizimki gibi burnundan atacak ki  birikenleri. Hadi katı olunca filkete ile alıyordum sıvı olunca nefesini de engelliyor. Doktor Deniz suyu verdi mesela gün 2 kez sabah-akşam e o nasıl etki edecek bi sabah bi akşam tıkanmıyo ki sürekli tıkalı. Onu sıkınca çekmeye gerek yok mu acaba. 

8 Cevaplar

0 oy
(12,770 puan) tarafından
Serum kullanmadan onla temizlenmez cnm mutlaka serum kullan ki yumusasin onla cektiginde olan sey gelmez cani acir 
-Reklam-
0 oy
(25,197 puan) tarafından
14 aydır kullanıyorum hiçbir zararı yok her akşam çekiyorum 
(1,465 puan) tarafından
Her akşam yapmıyorum işte ben canım ya hırıltı oldukça çekiyorum az az
(25,197 puan) tarafından
Yapabilirsin cnm 2 akşamda bir en azından rahat uyur serum sık öyle beklet 5 dk sonra çek
0 oy
(946 puan) tarafından
Deniz suyu sıkınca kendi akıyo canım, aspiratörü de bizde kullandık devamlı bişey olmadı mecbur kullanıcaz yoksa çocuk rahat edemiyor çok fazla sokmadan burnuna narince yap bişey olmaz
(1,465 puan) tarafından
Yani deniz suyundan sonra çekmeye gerek yok o zaman
(946 puan) tarafından
Çekedebilirsin ama zaten akıyo burnundan hepsi yüz üstü tut ne var ne yok akar
0 oy
(1,664 puan) tarafından
Doktorun verdiği gibi kullanın... daha iyi bilemeyiz ki

Hem serum fizyolojiyi de kullanın  bence ... cok geçmiş olsun
(1,465 puan) tarafından
Yok canım doktor acile gidince detaylı bişey demiyor. Ki bi sprey verdi o.
0 oy
tarafından
Kızım grip olmuştu biz çok kullandık ya. Benim de içime sinmiyordu ama yapacak bişey yok, açmamız gerekiyordu. Sterimar diye bir sprey var onu incele bı, istersen doktora da sor. Hem kullanımı daha kolay hem de çok çabuk açıyor
tarafından
Yanlış bilgi vermek istemem ama eczacı zararı olmaz ama en fazla altı kez kullanın demişti eşime galiba. Siktiktan sonra biz çekiyorduk çünkü burnu acılinca sıvı birikiyor, kendisi çıkaramadığı için de mecbur cekiyorduk
(1,465 puan) tarafından
Tamam canım fikir amaçlı soruyorum zaten sıkıntı yok. Çok sağol
tarafından
İnşallah biran önce geçsin
(1,465 puan) tarafından
İnşallah canım. Abisi de aynı grip ama o 22 aylık büyük olunca alternatif çok ama bu 4 buçuk ister istemez daha hassas oluyor
tarafından
Bir de o aylarda sanırım ağızdan nefes almayı bilmiyolar, o yüzden burnun açık kalması çok önemli
0 oy
(78 puan) tarafından
Canım sen izitonuk suyla aç en zararsız yöntem hem bebeğin 4 aylık hiç bir şey olamaz
(1,465 puan) tarafından
Ondan sonra da çekeyim dimi bu izotonik su deniz suyu oluyor dimi
0 oy
tarafından
En etkili yöntem şırınga ile fizyoljik basmak birden bunu dene anında etkiyi anlarsın canım netten izle 
(1,465 puan) tarafından
Şırınga yok da tek kullanımlık olanlardan var
tarafından
Şırınga lazım baya çekeceksin serim sekilikde olandan eczane de var
(1,465 puan) tarafından
Birden bas falan deyince çocuk neye uğradığını şaşırmasın:D
tarafından
5 saniyleik bir olay korkma en etkili yöntem bu doktorlar da yapıyor amaç birden basıp burnu açmak zaten :)
0 oy
(672 puan) tarafından
Cnm serumsuz çekme burnuna zarar verirsin.
(1,465 puan) tarafından
Tamam serumu kullanma sıklığı önemli acaba
(672 puan) tarafından
Cnm ben bebeğinin burnu tıkalı olunca sadece serumla beraber aspator kullanırdım diğer zamanlarda günde 2/3 kere burnuna fizyolojik serum damlatirdim

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 208 göst.
20 Nisan 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 133 göst.
11 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Cansu07 (8,322 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 103 göst.
2 Aralık 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,439,448 soru