Ben de tam 14 aylıkken gece beslenmesini kesmiştim. Öncelikle tok ve uykusunu iyi uyuyacağını düşündüğün bir günü seç kuzum. Elbette direnecek. Ben kucağımda sallayarak uyuttum ilk 1 hafta zorladı. Sonra damlasına yakın kendi yatağına bırakıp yanında yattım. 45 dk 1 saati bulduğu günler oldu uyumasının. Bazen dedim aha açıldı uykusu. Ama yine de eninde sonunda uyudu. Kendi kendine uyumayı öğrenince beslenme/meme arzusu daha az oluyor. Şimdi uyanırsa ninni söylüyorum uyuyor. Bazen çok meme diye diretiyor. Ya da akşam ağır yediyse susamış olabileceği düşüncesiyle meme veriyorum ben yine. Sonuçta kırılmaz duvar değil. %90 oranında gece bıraktı ki bu benim için yeterli. Ama ilk bikaç gece zor oluyor. Kendini güçlü ve kararlı hissetmen önemli. Bir de bu kararın inada dönüşmemesi bence çok önemli. Gündüz bırakmayacak sonuçta. O nedenle çok direndiğinde 1 2 emmesinden ben zarar görmedim. Gerçekten ihtiyacı olmasa - illa beslenme değil belki sadece beni istiyor da emiyor-zorlamaz etmeyim diye verdim, veriyorum. Ama bu direnç ilk geceler için kırılması gereken bi nokta. Ben ilk geceler önce 3 te 1 kere emzirdim. Sonra ki bikaç gece saati 5 e çektim. Şimdi sabah 7 de filan emziriyorum ki acıkıp uyanmasın bi ihtimal yarım saat bi saat daha uyur belki diye :) uyanmalar bitmedi ama 5 dkda bir uyanmaktansa artık 4 5 saat uyuyabiliyor. Tabi büyüdü onun da etkisi var sanırım şu an 18 aylık