0 oy
390 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,283 puan) tarafından
Bebek dogdugu zaman mevlid kutlama tarzi gelenekler neler. 7si 40i falan herkes yapiyo mu. Ben bir sey yapmak istemiyorum. Insanları eve doldurup bir rituel yapmakn stemiyorm. Siz de neler yapiliyor

17 Cevaplar

0 oy
(6,437 puan) tarafından
Sdece bebek mevlidi
(1,283 puan) tarafından
Kalabalik mi oluyor
(6,437 puan) tarafından
Çağırdığın kadar ekstra bir evden 2 3 kişi gelmezse sayına göre yaparsın yok kalabalık olmasın dersen aıle içi yap
-Reklam-
0 oy
(345 puan) tarafından
40 ı cıkınca sadece banyo yaptrdıgım suya dua okudum canım onun harıcınde bısey yapmadım
(1,283 puan) tarafından
Onu herkes yapiyor galiba
0 oy
tarafından
Hicbisey yapmadım. Emzirirken, uyurken, bebeğim uyurken bol bol okudum ona. Kırkı çıkınca yıkadık eşimle, dua ettik, okuduk. Bu kadar 
(1,283 puan) tarafından
En güzeli.  Ben de öyle yaparm buyuk ihtimalls
tarafından
Ben sevmiyorum gösteriş için yapılan şeyleri. Bebek mevlidi deniyor ama masallah öyle bir hazırlık yapılıyor ki. O kalabalıkta yazık yani küçücük bebeğe hem mikrop kapar hem o gürültüden korkar. Zaten o hazırlıklar, giyilen gösterisli kıyafetler, süsler falan sanki foto çekeyim de millet neler yapmis desin diye yapılıyor gibi. Doğum günü falan da yapmadım kızıma.
(1,283 puan) tarafından
Benim ilk hamilelgm su an. Beni neler bekliyor diye merak ettm. Kendm bsy yapmak istemiyorm ama aileler karisir mi isime bilmiyorm ilk torun diye
tarafından
Bizimkiler sağolsun hiç karışmadi, zaten virüs gibi geçerli bir nedenimiz de vardı :) hatta kızımın doğum gününün olduğu gün kayınvalidemlere gitmiştik, görümcemler pasta almışlar. Mum dikelim mi sen istemiyorsun ya, istemiyosan hiç koymayalim demişlerdi sağolsunlar. İnşallah sizinkiler de sizin kararlarınıza saygılı olurlar :)
(1,283 puan) tarafından
Bizimkiler bir seyi yap diye tutturmazlar ama yapsan iyi mi olur acaba diye iclerinde kalir mi bilmem
0 oy
(8,117 puan) tarafından
Yedisinde bir kurban kesmek, saçından kesmek ve kestiğin saç kadar altın vermek bir fakire bunlar sünnet. Yaparsan canım. Benim doğumum zor geçince anneannem kesmiş bir inek sağ olsun
(1,283 puan) tarafından
Bunlar yapilabilir ben kalabalik ortam istemiyorm diye bazi seyleri yapmak istemiyorm
(8,117 puan) tarafından
Onları ben de yapmadım. Bu sünnetleri de sonra öğrendim. Ama dediğim gibi anneannem adıma kestirmiş zaten
(1,283 puan) tarafından
Ne güzel anneannenz dusunceliymis
(8,117 puan) tarafından
Evet canım çok korkmuş adak adamış
0 oy
(1,363 puan) tarafından
Kiz, 7 ölulere yapilir :) :)   40 ucurmak bebeklere amann gerci bana kalsa hepsi saçma 3.ü 5ı 40 i 52.si insanlara iyi kotu davet olsun. şahsi fikrim ya dua insani tek okudugunda da koruyorsa al abdestini ac yasini kurani kerimi oku, gereksiz kalabalik olunca dahami fazla sevap oluyor. Yok 6 ay kinasi yok dis bugdayi bunlar hep yasli teyzelerimizin gün gün gezme alişkanligindan :) 
(1,283 puan) tarafından
7sinde kurban kesiliyomus. Bi yorumda gördüm onu da. 40nin cikmasi var bi de. Insallah bsy yapmak zornd kalmam aileler istiyor diyr:)
(1,363 puan) tarafından
Kurban kesilsigini evet duydum hatta eşim oglumuz icin kestim dedi ama bununda günümü varmiş, 7 yıl onceydi simdi sorsam ne gundu munkun degil hatirlamaz. Allah kolaylik versin sana :) korona var diyip guzelce reddedebilirsin. Dua icinde  annen yada kayinvaliden okumayi biliyorsa 3.nüz okuyun en temizi :)
(1,283 puan) tarafından
Korona bahanem olcak gbi çünkü zaten yapmak istemiyorm:) o zamanlar gelsin bakalm bi
0 oy
(496 puan) tarafından
40 mevlüdü yaptım birinci derece halalar teyzeler dayılar vs. 40 ı çıkana kadar kimseye resim dahi atmamıştım herkes merak ediyodu güzel de oldu 2.5 sene önceydi şmdi pandemi dönemindeyiz 2 ay snra doğumum  var kısmetse yine yapmak istiyorum ama sadece aile arasnda bir kuran okunsun maksat 5-10 kişiyle 
(1,283 puan) tarafından
2 ay sonra dogumum var. Ekim kasim gbi 40i gelse o zamana virüsün ne olacagi belli degil yine. Bsy yapmak istemiyorm
(496 puan) tarafından
Zaruri degl canım yapmak istemezsen yapmazsın buntercih meselesi
(1,283 puan) tarafından
Cevredekiler illa yapilcak der mi diye merak ettm. Kesin herkes yapiyor mu falan diye sormak istedm
0 oy
tarafından
Hicbisey yapmadım mevlüt filan kalabalık hiç sevmiyorum erken doğmuştu zaten doktoru da kalabalığa asla sokma demişti şimdi bundada yapmicam doğumum kışın zaten virüs belası bitmiyo
(1,283 puan) tarafından
Aynen kalabaliga hic bulasmamak lazm.bebekle
tarafından
Heleki bu zamanda hiç sokmamalisin benim kuzenimin oğlu kuvesde kalmıştı üstüne bide çocuk covid oldu daha 40gunlukken annesi kimseyi ziyarete bile kabul etmedi
(1,283 puan) tarafından
Allah korusun cidden
0 oy
tarafından
Hiiiic birse

Y yapmadim
(1,283 puan) tarafından
En güzeli:)
0 oy
(14,155 puan) tarafından
Hiç bir şey yapmadık gerek duymadık kurban kesildi sadece. Nöbet geçirdi 3 kez sürekli düştü kaşını falan yardı o yüzden kan akıttık Rabbim kabul etsin
(1,283 puan) tarafından
Amin. Allah tum kazalardan belalardn korusun insallah
0 oy
(3,548 puan) tarafından
Sünnet düğününe bile karşıyım ben şahsen.... Kırkını da kendim çıkarırım. Yeter. Allah saglığına zeval vermesin.. Ha kırk kişi oturmuş kuran okumuş ha kendim okumuşum.. Sadece kurban ını kesecem.kızlarıma kesmiştim. Akika bunda da adağım var onu kesecem nasip kısmet olursa inşallah.. 
(1,283 puan) tarafından
Bilmiyorm asıl amac ne. Bana para toplamak gbi geliyor. Biz onlara altin taktk onlarin da bize takmasi lazm gbi goruyolar. Eger oğlu yoksa kizi varsa sunnet yapip para toplayamaycgi icin hatim yapip kutlama yapip parasi toplaniyoms. O kadar sacma geldiki
(3,548 puan) tarafından
Aynen öyle... Benim eşimin tarafı da yapıyor. Benim 2 kız karnımdaki erkek kesinlikle öyle bişi yapmam. Herkes yaptı bende taktım ama geri dönsün diye takmadım. Biraz değişik Bi kafa yapısına sahibim. Biraz da feministim. Kızlarıma daha düşkünüm. Cinsiyetçilik yaparsam da kızlarım için yaparım.
(1,283 puan) tarafından
Geri dönsün diye takinca hicbir anlami kalmıyor. Biz de öyle bi sey yok. O an herkesn butcesi neye yeterse onu takar. Ben sana sunu taktm sen bana bunu taktn muhabbetti olmaz. Smdi esimin tarafında sunnet yapip dugun yapsam taki gelse bi de onlari geri vermek icin i ugrascam hayatta boyle bir seye kalkismam. Su günler bir an once gecse diyorm
(3,548 puan) tarafından
Evet. Hatta bir arkadaşım anlattı. Bir yakını ona ceyrek takmış. Onunda oğlu olmamış kadının evine gitmiş. Eee ben sana ceyrek taktım da kızım oldu benim şimdi ihtiyacım var ver demiş. Çok saçma ıyy
(1,283 puan) tarafından
Cok sacma aynen
0 oy
tarafından
Hicbisey yapmadm ben okumak isteyen okur zaten ki ben sabah aksam okuyorm illa evime 40 kisi alip koronaya davet cikarmaya gerek yok
(1,283 puan) tarafından
Cok haklisiniz
0 oy
tarafından
yapılır diş bulguruydu dediklerin ama koronadan dolayi yapmadım gerek de duymadim 
(1,283 puan) tarafından
Biz de yapmayz büyük ihtimal
0 oy
(3,895 puan) tarafından
Eşim 7'sinde akika için saçını kesti tartti.Sadakasini verdi.(akikasini)

40 olunca normal gusul aldim.Bebegi de normal yikadik.
(3,895 puan) tarafından
Birde mevlid yapacagiz.Ayrıca bizde 40 olunca hatim yapilir.
(1,283 puan) tarafından
Biz de neler yapılıyor cevremde hic görmedim. Esimin tarafnda daha cok gelenek var gbi geldi. Köy yeri olduğu icin mi bilmem. Ama ben yapmk istemiyorm
0 oy
(5,940 puan) tarafından
Ben hiç birini  yapmadım  yapmak istemiyorsan yapma 
(1,283 puan) tarafından
Istemiyorm büyük ihtimal yapmam. Sadece kurban kesilcekse keserm
0 oy
(1,772 puan) tarafından
Mevlüd yapılır ama ben yapmadım bu korona zamanı aslında din de de mevlud okutmak diye bir şey yok ama kötü de değil en azindan çocuğun için kuran okutmuş oluyorsun 
(1,283 puan) tarafından
Koronadan dolayi ben de yaptrmam
0 oy
(1,334 puan) tarafından
40ını ucurdukdan sonra bende hocayi cagirip kuran okutucm aile arasinda canm. Birde bebegin kullagina ezan okuyolar ismini söylüyolar onu yaptirdim
(1,283 puan) tarafından
Kendi kendime okurum insallah ben. Insanları toplamak istemiyorm
(1,334 puan) tarafından
Kimse olmuyo ki bi hoca geliyor canm siz okuyamazsiniz ezan eşiniz biliyorsa o okuyabilir ama.
(1,283 puan) tarafından
Ezan işini dayım halleder. Kalabalik olmadan atlatrz bu günleri insallah. Tesekkur ederim
0 oy
(137,869 puan) tarafından
Hic bisi yapmadim ben
(1,283 puan) tarafından
En guzeli:)

İlgili sorular

+1 oy
18 cevap 446 göst.
+9 oy
16 cevap 1,848 göst.
0 oy
1 cevap 53 göst.