0 oy
758 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (507 puan) tarafından
Kızlar etrafımda bebeklere ası olmaz ıcınde sacma sapan seyler katıyolar dıyenler var bence asısız olmaz ama kafamda karısmıyo degıl sız yaptırdınız mı ası bebeklerınıze

24 Cevaplar

+2 oy
tarafından

Onları duyma tatlım. Bak bğyük oğlum su çiçeği oldu 8 yaşında, küçüğüm 5 aylıktı. O kadar dikkate önleme rağmen küçüğümede bulaştı ve tabi aşısızdı. Allahtan anne sütü alıyordu. Büyüğüm az ama biraz daha uzun dönemde döktü. Küçüğümün boş hiç bir yeri kalmamıştı vucudunda, saçdiplerine ayak alttarı çok perişanlıktı günah inanki ben yalvardım ki aşını erken olsun bulaşmasın diye ama olmuyordu zamanı vardı. Olan ve olmayan farkını gördüm net bi şekilde... 

Yaşamasaydımda düşüncem bu şekilde aşılar olunmalı bence canım kendi bebeğin ve çevre için mecbur. Aşının mantığı zaten hastalık virüsünü bebeğe verip bağışıklığını kazandırmak, sonra o virüsle karşılaşınca aa tanıyorum bunu deyip hafif atlatmasını sağlamak bu yani sıkıntı yapma inşaallah Rabbime emanetler mecbur önlem olarak yaptırmalıyız :) 

tarafından
Peki kucugunuz ne kadaf sürede atlatti ilac tedvisi mi uygulandi
tarafından
15 günü geçkin sürdü, 5 gün döküm zamanı sonra kabuklaşıp iyileşme. Şurup ve krem verdi ama asıl ilaç annesütü dedi doktor, gözünün içinde bile çıkmıştı. İkisinin arasında çok fark vardı malesef.. Hala tamamen geçmedi izleri var. Rabbim beterinden korusun diyelim cümlesinide, bizide..
tarafından
Amin inşallah
-Reklam-
+2 oy
(771 puan) tarafından
Ya yapmayın Allah aşkına ya aşı yaptırmayarak diğerlerinide tehlikeye atıyosunuz lütfen bu akıma kapılıp aşı yaptırmaktan vaz geçmeyin. Çocuğunuz hasta olduğunda hiç ateş düşürücü vermiceksiniz en basitinden  düşünürsek. Bitmiş gitmiş hastalıkların bi çoğu aşı karşıtları yüzünden yeniden hortladı lütfen birazda bu açıdan  düşünün ayrıca bizim bizlerinde aşıları yapıldı be bizde bi sıkıntı yok
+1 oy
tarafından
Ben yaptirmiyorum. Bu her annenin kendi karari tabi ki herkese saygi duyuyorum..
(65 puan) tarafından
Bende yaptırmıyorum
0 oy
(458 puan) tarafından

Tabi ki asisiz olmaz sen etrafindaki insanlara bakma yaptir bebeginin.asilarini. 

0 oy
(2,348 puan) tarafından
Canm dogru asilarda iyi seyler kadr koru seylerde var mesela rota asisi  ölmüs bebek genleri vs varmis icinde buda bebegn cinsiyetteki hissiyatini etkiliyebilrmis asisi ama yaptirmassakta agir ishal geciriolar su kaybi yasiyolar  Allah korusun ölüme kadr goturuyo. Ama yinede yaotrmak daha mantikli risk alinamaz bu durumlarda sonucta bu grip asisi degl hayati önem tasiyan asilar. Sahsen ben yaptiricam  
(1,932 puan) tarafından
Bu doğrumu gerçekten yaptirmam ben onu zaten özel aşı çok gerekli olsa zorunlu olurdu
tarafından
Benim oğlum rota virüsüne yakalandi ve Allah kimseyi öyle çaresiz bırakmasın çocuğum günlerce 39 40 derece atesle kusma ishalle mücadele etti hiçbir ilaç fayda etmedi vücudu mosmor olmuştu artık doktora yalvarmıştim bir şey yapın çocuğum gözümün önünde ölecek diye 10 gün hastanede yattik Allah'ıma şükürler olsun onu bana bağışladı şu an 2 aylık kızım var ona yaptırıcam o aşıyı aynı şeyleri asla yaşamak istemem oğlum da kimse özel aşı var bilginiz olsun demedi ben oğlum hastalığa yakalandığı an öğrendim öyle bir aşı olduğunu
(2,348 puan) tarafından
Alpin annesi

Evet dogru ama o ihtimal.cok dusuk bi ihtimal varsayim yani. Arastr internette hersey yazior. Tek bir web sitesinden bakma 3  5 tane web sitesnden bak goreceksin
(2,348 puan) tarafından
Aynn ole canm iyi toparlanmis kuzu  . Bnde yaptorcam kizima kac aylikken yaptiriliordu o asi
0 oy
(354 puan) tarafından
Canım durumun varsa devletin aşılarına güvenmiyorsan özele yaptır aşısını alıp eczaneden.
0 oy
(385 puan) tarafından
Ya bende öyle düşünüyordum ama yaptırdım canım çünkü Suriyeden çok fazla göçmen var hastalıklı çocuklar var hastaneye gittiğimizde hiç rahat edemiyordum bebeğimi kilosuna bakmak için bile yatırmıyordum. 
0 oy
(3,531 puan) tarafından
Bn tüm aşıları yaptryom yaptricam özel aşıları bile yaptryorum
0 oy
tarafından
Ogluma yaptirdim bu yavruma da yaptiricam inşalalh 
0 oy
tarafından
Özel aşılar haricindeki aşuları yaptırıyorum
0 oy
tarafından
Aşi yaptirmazsan asisini yaptirmadigin butun hastaliklara daha bebekken yakalanir canim asi yaptirirsan da hafif bir sekilde gecirir hastaliklari
0 oy
tarafından
Ozellerde dahil hepsini yaptiriyorum ben
0 oy
(3,797 puan) tarafından
Butun aşilarini yaptiriyorum özel asılarda dahil mesela dün menenjit aşımızı olduk
(1,231 puan) tarafından
İşte hicbirseyi şırınga veya kaşıkla içmez ne yapacağım bilmiyorum .dün şekerli nane verdim onu bile içmesi tukurdu
(3,797 puan) tarafından
Ayy yerm onu ya tükurmeyide bilirmis :))) doktorla bi gorüş canm yinede belki bsy der
(1,231 puan) tarafından
Doktor yarını ver yarisini 15dk sonra ver sedi .ya bir bebek süt harijce hicbirseyii içmez mi memeden olmadığı sürece sütü bile içmiyor
(3,797 puan) tarafından
Aslinda bu cok guzel bsy ama biraz sıkınti bi durum canm mesela bi şurup bile versen içmez
(1,231 puan) tarafından
Aynen öyle geçen gün calpol verdim ishal olmuştu ağrısı vardı onu da icmedi türkurdu
0 oy
tarafından
Bütün aşılarını yaptırıyorum özelleri de yaptırıyorum rota aşısı bitti menenjiti de yaptıracağım
0 oy
(707 puan) tarafından
Kesinlikle yapılmalı aşılar artık ülkemizde her toplumdan insan yaşıyor ve ne tür hastalıklara sahipler bilmiyoruz ve sürekli aynı ortamda bulunma ihtimalleri var çocuklarımızın o yüzden onların sağlıklı bir yaşam sürmesi için yapılmalı.
0 oy
tarafından
Tüm aşılarını eksiksiz yaptırıcm 
0 oy
(1,231 puan) tarafından
Bebeğim amip oldu hastahanede yattı kucuckkken .keşke dedim bunun bir aşısı olsaymis da böyle cekmesydi yavrum.ignesibile yoktu damaryolu açtılar hep .bütün aşılarını yaptırıyorum özel aşılarını da yaptıracağım ben önlemini alırım gerisi Allah tan
0 oy
(3,141 puan) tarafından
Aşılanmak çok önemli kuzum kimseye kulak asma benim büyük oglumun sınıfında su çiçeği çıkardı bi çocuk oğlum asılı olduğu için bulaşmadı şükür kendi acimdanda çok korktum hamileydim hamilelikte te bulaşıcı hastalıklar tehlikeli bu ve benzeri tehlikelerden korunmak için aşı sart ülkemizde şuan göçmenler dolu ve asiisz onlar taşıyıcı olabilir aynı ortamda bulunduğunu düşün bebegini riske atar misin
0 oy
(207 puan) tarafından
Aşı vurulmadan olmaz.. ***** saçma şeylere inanmayın siz
0 oy
(12,767 puan) tarafından
O asi yaptirmayanlar.yuzunden hortladi zaten tmm var icinde ama bunye bagisimligi icin bencr cok önemli ben yaptirdim kizim  7 aylik 

İlgili bir soru bulunamadı

412,680 soru

12,424,468 cevap

45,403 kullanıcı

Kategoriler

...