+2 oy
123 göst.
Kültür-Sanat kategorisinde tarafından

Bazı insanlar teşekkür etmeyi ve özür dilemeyi zayıflık olarak görürler. Sürekli haklı olduklarını savunma çabası içindedir. Bu davranışın arkasındaki dinamiği araştırdığımızda şunu görürüz: Kendilerinde birtakım eksiklikler gören insanlar kontrolü başkalarına bırakmamak için sürekli haklı olduklarını kanıtlamaya çalışırlar. Daima kendisinin haklı, başkalarının haksız olduğunu kanıtlamaya çalışan kendini beğenmiş kişiler kendilerini yalnızlığa mahkum ederler. Halbuki bir insanın hatasını kabul etmesi kendisine değer katar ve başkaları tarafından daha çok sevilmesini sağlar.

3 Cevaplar

0 oy
(4,583 puan) tarafından
Doğru söylemiş
-Reklam-
0 oy
tarafından
Kismen katilmiyorum her yanliz kalan kisi kendini begenmis degildir kimseye kendini kanitlamaya calismaz cunku yanlizligi sever artı bazi insanlarda ozur dilendigi zaman kaf daginda sanir surekli bi minnet duyulmasini ister karsisindakinden sanki ona mecburmus gibi ha bide yuzssuzler vardir kendi yapar eder bi bakmissin o degilde sen yaptin olur 
(4,583 puan) tarafından
Evet sende doğru söylüyorsun. Herkes doğru söylüyor katılıyorum :D
tarafından
Herkesin dogrulari vardir ama ben hayatim boyunca hep bu dusuncedeyim sanirim bu dusuncedede ölürüm :))
0 oy
(10,046 puan) tarafından
Zaten başkalarının hatasını aramaktan kendi hatalarını es geçen ya da görmezden gelerek saklayan insanlarla dolu etrafımız maalesef.. 

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 186 göst.
31 Mart 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde tirilice (75 puan) tarafından soruldu

379,054 soru

11,345,687 cevap

34,811 kullanıcı

...