0 oy
153 göst.
Aile kategorisinde (3,164 puan) tarafından
Arkadaşlar merhaba bu gün bebeğimi doktora götürdüm bı şikayetim yoktu ama 1 aylık olduğu için kontrol ettirmek istedim. Doktor iyi dedi. Fakat burun kökünde basiklik gördüm dedi neyden supheleniyosunuz dawn sendromu mu dedim hayır bu bilindik bı hastalık değil dedie gnetige yönlendirdi. Bizde rica ettik tıbbi genetik doktorundan randevusuz baktı doktora sordum neyden supheleniyosunuz dedim downsendromu bebeği kontrol eder gibi ellerine ayaklarına falan baktı kesin down değil dedi gene de genetik kromozom testi yapalım dedi. Yaptirdik fakat 4 ay sonra çıkacak testin sonucu. Doktor sonuç çıkınca bana tekrar getirin o zamana kdr büyür hemde dedi. Neyden şüphe ediyosunuz dedim bı sorun görmüyorum sonuç çıksın bakicaz dedi. Kafam çok karışık gerçekten o kadar üzgünüm ki burun kökü basiklığinda hangi hastalık olur bişey demediler araştırıyorum bişey bulamıyorum :( 

4 Cevaplar

0 oy
(11,688 puan) tarafından
Bakma kuzum sen onlara herseye birsey bulucaklar ille. İçini ferah tut down olsaydı daha ilk dogdugu gun şak diye anlardı doktorlar
(3,164 puan) tarafından
Ya sıkıntı ne biliyor musun hangi hastalıktan şüpheleniyosunuz diyorum bişey demiyolar. O kadar üzgünum ki zaten azcicik sütum var oda kacicak diye korkuyorum keşke goturmeseydim doktora diyorum kendi kendime :( göz randevusu vrdi gitmişken bide kontrol ettireyim diye randevu almıştım almaz olaydım :(
-Reklam-
0 oy
(4,092 puan) tarafından
Üzülme hastalık olacak diye bir şey yok genetikte olabilir bebeğinin burnu ailede birine beNziyor mu
(3,164 puan) tarafından
Bana benziyor burnu. Ama öyle basık bir burnu yok ellerindeki çizgiler ayakları herşey normal hattaki genetikteki doktor muayene etti kesin down değil dedi. Peki neyden şüphe ediyosunuz bir sorun mu var dedim hayır bir sorun yok test sonucu çıktığında bebeği de getir bı bakalım hemde büyümüş olur dedi.
0 oy
(4,697 puan) tarafından
Down sendromlu olan bebeklerin avucunda sadece tek çizgi oluyormuş bana hamileyken down sendromlu demişlerdi doğar doğmaz avuç içinde baktım çizgiler vardı ilk avuç içini öptüm sonrasında çok ağladım 
(3,164 puan) tarafından
Herşeyi normal avuç içi çizgileri normal hamilelikte yapılan testler normal ayakları normal hiç bir sorun yok. Burnu basık dedi down mi dedim hayır adı duyulmuş birşey değil dedi. Genetikteki doktor da heryerini kontrol etti kesin dovm değil dedi ama kromozom testi yaptı. Oda 4 ay sonra cikcak sonuç çıkınca bebeğide getir gene bakarım hemde büyümüş olur dedi. Kafam çok karışık çok üzgünüm ne olduğunu da bilmiyorum :(
0 oy
(13,316 puan) tarafından
Tedbir almak istemişlerdir 
(13,316 puan) tarafından
Öyle yap bakalım bir de.
(3,164 puan) tarafından
Yarın goturucem özele oda aynı şeyi derse özelde yaptiricam testi 15 güne çıkıyormuş 4-5 ay bekleyemem çünkü
(13,316 puan) tarafından
Bekleme imkanın varsa kuzum
(3,164 puan) tarafından
Başka dotkora götürdüm ben öyle bişey görmüyorum testi acil yapman gereken bir durumda yok dedi. Doktor kendini garantilemek için yapmıştır testi dedi çünkü doktorları çok şikayet ediyolar bu hastalık vardida niye bakmadiniz diye. Bende yaptırmadım canım
(13,316 puan) tarafından
İyi olmuş kuzum

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 107 göst.
26 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde 3prensannesi (1,517 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 413 göst.
12 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 96 göst.
25 Ağustos 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 71 göst.
21 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

405,839 soru

12,162,970 cevap

36,612 kullanıcı