0 oy
186 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (185 puan) tarafından
Kızlar buğlem mi? Umay mi?

Umay türk mitolojisinde çocukları ve hayvanları koruyan tanrica

Buğlem cenneti müjdeleyen melek

7 Cevaplar

0 oy
(2,492 puan) tarafından

En İyi Cevap
Umay çok güzel bence. Mitolojik anlamda Tanrıça demek. Bereket tanrıçası olarak geçer. Gerçekte var olduğu anlamına gelmez 
(2,492 puan) tarafından
Buğlem,Esila,Tuana bu isimler için de gerçek anlamı değil birçoğu uydurma diyorlar. Ben Umay'ı da çok istedim Aybüke koyduk. Ben de biraz Türk kökenli bir isim olsun istedim. Tercih meselesi tabii.
(185 puan) tarafından
Kesinlikle eşimde aynı düşüncede Arapca isim niye koyuyoruz biz turkuz diyor :))) ben ikisini de beğeniyorum ama işte kararsız kaldım
(2,492 puan) tarafından
Türkçe kökenli birçok isim var daha aslında ikiniz bakabilirsinz canım :)
(185 puan) tarafından
Ben Kur'an da geçmesi taraftarıyım kökeni önemli değil benim için diyorum aslında ama bu konuda hiç anlaşamıyoruz
(2,492 puan) tarafından
Kur'an'da geçip anlamı güzel olmayan veya anlamı uydurma olanlar da var canım.  Benim için önemli olan anlamı ve kulağa hoş gelmesiydi
-Reklam-
0 oy
(16,024 puan) tarafından
Umayi bende cok istedim ama esim kabul etmedi. Birde kaynim uygun degil tanrica ismi falan dedi o yuzden olmadi. Umayi begeniyorum yinede. 
(185 puan) tarafından
Yaaaa benimde eşim tam tersi türk ismi olsun diye tutturdu
0 oy
(644 puan) tarafından
Buğlem guzel.manasida guzel umay falan koyma bence gunah
(185 puan) tarafından
Tanrıça falan ya işte bende ondan korkuyorum
0 oy
tarafından
Tanrica nedir ya 
tarafından
Ne alaka turk ismi turk ismi diyince tanricami geliyo kiz esinin aklina :)
(185 puan) tarafından
Değişik güzel türk ismi olarak bunu bulduk diğer türlü klasik Ayşe Fatma bu tarz şeyler var birde Aybüke bulduk Onuda kardeşim koydu gitti :)) tanrıça sembolik canım.
tarafından
Sembolik biliyorum Allah birdir ama bunun sembolik telaffuzu bile gunah kuzum siz bilirsiniz genede
(185 puan) tarafından
Kesinlikle işte beni tek tereddüte sokan bu işte tövbe hâşâ şirk koşar gibi diyorum ne alaka sacmaliyorsun diyor
tarafından
İnce dusunmek lazim bi hocaya aynen bu sekilde soylesin bakalim tanrica falan hoca ne diyo kocana insallah dinlerde o tarz seyleri telaffuz etmez
0 oy
(7,046 puan) tarafından

Buğlem çok güzel benim kızımın adı da buğlem:) ❤

(185 puan) tarafından
Buğlem gerçekten güzel isim adıyla büyüsün prenses ❤️
(7,046 puan) tarafından
Amin inşallah canım:)
0 oy
tarafından
İkiside guzel degil desem kızma bana hayvanları ve çocukları tanrıça mı koruyormus pehh
(185 puan) tarafından
Kuzu ben eflin istiyorum Cennet kapısı demek arapça olduğu için eşim kabul etmiyor :(( şuan tamam dese düşünmeden eflin diyorum yani
tarafından
Elisa daha güzel
(185 puan) tarafından
Yeğenimin adı Esila :)))) onu ben koymuştum şimdi elisa Esila çok benzer karıştırırlar
0 oy
(551 puan) tarafından
Umay tanrıça. Pek uygun olmaz sanki. 

Buğlem aslínda cenneti müjdeleyen melek değilmiş. O anlam uydurulmuş

Bununla ilgili fetva da var 

http://www.fetva.net/yazili-fetvalar/buglem-isminin-anlami-nedir-cocugumuza-isim-olarak-koyabilir-miyiz.html

Bence başka isimlere yönel canım 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 84 göst.
4 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Elif_6060 (46 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 128 göst.
11 Ekim 2021 Aile & Aşk kategorisinde Biranne42 (18 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 172 göst.
19 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Prens-prenses annesi (545 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 211 göst.

414,132 soru

12,463,662 cevap

46,816 kullanıcı

Kategoriler

...