Canm daha 3 gün günce yaptım o kadar güzel oldu ki eltimin tarifi 1 kilo çileğe 3.5 4 bardak şeker köy üstüne 4 5 saat beklet sonra orta ateşte ac altını kapak felan kapatma dikkat et taşmasın taşarsa köpüğünü al kaynamaya başlayınca iyice kis altını 15 dk tut kaynasin sonra içine yarim tatlı kaşığı limon tuzu at canm 15 20 dk daha kaynat limon tuzunu atınca bi iki defa karıştır. Başka karıştırma sonra soğuk bi tabağa suyundan bi çak kaşığı koy bi iki dk dursun parmağınla uzun çizgi çiz eğer reçel birleşmezse yani parmakla aldigin yer reçelle dolmazsa o reçel olmuştur hala kivamliysa 5 dk daha kaynat. Sonra tencre soğusun üstüne bi tülbent veya yazma koy mandalla sabitle tülbenti. Balkona güneşe koy 2 gün kalsin hiç küflenmez harika oluyo eşim çok sevdi :)