+2 oy
326 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

En anlayışlı en mükemmel eşi istiyoruz. Sorunsuz bir evliliğimiz olsun, gel deyince gelsin, git deyince gitsin, özel günlerimizi asla unutmasın, 10 parmağında 20 marifet olsun istiyoruz.

En akıllı, en saygılı çocuklar bizim olsun, bizim yapamadıklarımızı çocuklarımız yapsın istiyoruz.
Anne babamızın biricik evladı biz olalım ama hiç yaşlanmasın, bakıma muhtaç olmasınlar, olacaklarsa da buharlaşıp uçsunlar istiyoruz.

Saçlarımız ağarmasın, cildimiz kırışmasın istiyoruz.

“Şu kiracılık ne zor. Evimiz olsun” diyoruz.
Evimiz oluyor. Daha büyük bir eve heves ediyoruz.
Büyük eve eşyalar az geliyor. Alıyoruz da alıyoruz…

Namaz, oruç yoksa da, kandillerde simit, muharremde aşure dağıtıp içimizi rahatlatıyoruz.

Yalan dolan, gıybet gırla gidiyor ama cuma günleri, herkese toplu cuma mesajı atarak ahiretlik işleri de kotarıyoruz (!) Bayramları kutlayalım. Yılbaşı eğlencelerinden de geri kalmayalım istiyoruz.

Kafa konforumuz hep iyi olsun, sağlığımız hiç bozulmasın, işlerimiz hep tıkırında, bir elimiz yağda, bir elimiz balda olsun… Daima yanımızda olsun sevdiklerimiz, ölüm biz tarafa hiç uğramasın istiyoruz.

Bir ikindi gölgesi kadar duracağımız dünyayı cennete çevirmeye çalışıyoruz. Dünyalık emellerimiz bitmeden, ecelin geleceğini hiç hesaba katmıyoruz.

Bir gün öleceğimizi, bize ait sandığımız her şeyi geride bırakacağımızı bildiğimiz halde, dünyaya dört elle sarılıyoruz.

Oysa Allah Azze ve celle:

O, hanginizin daha güzel iş yapacağınızı denemek için ölümü ve hayatı yarattı. O, üstündür, bağışlayandır. (MÜLK/2)
Buyuruyor.

İsyanımız arttıkça, nisyanımız da artıyor, imtihanı unutuyoruz!
Allah’ı razı edecek, kurtuluşa vesile olacak güzel ve salih amelleri erteleyip duruyoruz…

9 Cevaplar

0 oy
(1,264 puan) tarafından
Kendi adıma annemle babam asla buhar olup uçmasın 
tarafından
Aynn öyle
-Reklam-
0 oy
(446 puan) tarafından
Çok guzel yazmışsın canım :)
0 oy
tarafından
Ne yılbaşı kutlarım ne mükemmel eş isterim..çok şükür geçinip gidiyoruz kiradsyız evim olsun isterim 9 senedir kiradayız..4 senedir mahkeme parası bekliyoruz bir sürü borç var en azından borçlar ödense başka birşey istemem..dünya hayatı dert hayatı ister istemez kapılıyoruz içine
0 oy
tarafından

Tamamını okuyamadım ama ilk başları okudum :D Rabbim çok verip kudurtmasin az verip isyan ettirmesin yeter ☺️annem babam ise vasimin taşı ömür boyu ❤️eşim zaten şükür ettiğim tek insan yabancı olarak❤️ evladım zaten bana Özel bana güzel bana en iyi yani sonuçta evladım ❤️

0 oy
tarafından
İman sağlık huzur istiyorum gerisi kendi gelir zaten 
0 oy
tarafından

Ne güzel yazmışsın cnm Allah razı olsun cnm ❤️  sonuna kadar doğru  her halimize sukretmemiz gerekiyor ama Maalesef arada isyan edebiliyorum

tarafından
Cümlemizden canım. Rabbim bilerek bilmeyerek işlediğimiz günahları bağışlasın
tarafından
Amin inşallah canım
0 oy
tarafından
Rabbim gaflete düşmekten korusun bizleri amin 
0 oy
(25,196 puan) tarafından
İyi değilim demek ne haddimize. Şükürler olsun her halimize... 
0 oy
tarafından
Nefsimize uyup istiyoruz da istiyoruz ama zamanla bir bakmışız kölesi olmuşuz a
tarafından
Malesef

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 105 göst.
4 gün önce Diğer kategorisinde Tuğba demirci (84 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 737 göst.
29 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Ben anne (3,886 puan) tarafından soruldu