BİŞEY SORCAM ŞIMDI HANİ DOĞUMDAN SONRA 40 GÜN EVDEN ÇIKILMAZ,İLİŞKİYE GİRİLMEZ EVDE TEK BAŞINA BIRAKILMAZ DENİLİYO YA BUNUN KUR'ANDA CİDDİ ANLAMDA YERİ VARMI YOKSA ATALARIMIZIN BİR UYDURMASIMI İNANIN HİÇ BİLGİM YOK BU KONUDA ASLI ASTARI NEDİR AYDINLATIRMISINIZ BENİ BU KONU HAKKINDA
CİDDİ ANLAMDA BİLEN YOKMU Kİ
Bilmiyorum kuranda geçiyomu ama ilişki günah diye biliyorum canım
Kadınların hayız hali ile ilgili dinî hükümler nifas için de geçerlidir. Nifas halinde kadınlara ibadetler konusunda muafiyet tanınır. Namaz kılamaz, oruç tutamaz, Mushaf’ı eline alamaz, Kur’an okuyamaz, mescide giremez, Kâbe’yi tavaf edemez, cinsel ilişkide bulunamaz. Bu sürede terkettiği namazları kazâ etmez, fakat tutamadığı farz ve vâcip oruçları sonradan kazâ eder. Loğusalık dönemindeki cinsel ilişki dinen haram olduğu gibi kadının beden ve ruh sağlığı açısından da son derece zararlıdır. Hayız hali için söz konusu edilen ruhsatlar nifas için de geçerlidir.
Nifas hali sona eren kadının gusletmesi gerekir. Gusletmedikçe belirtilen ibadetleri eda edemez. Cinsel ilişkinin helâl olabilmesi için nifas kanı kesildikten sonra kadının gusletmesi veya (Hanefîler’e göre) bir namaz vakti kadar sürenin geçmesi gerekir.
Kaynak: İslam İlmihali 1
“Sana kadınlardaki adet ve lohusalık kanamalarını soruyorlar. Deki:“O bir sıkıntıdır.”Kanama devam ederken onlardan uzak durun, temizleninceye kadar da yaklaşmayın. Tertemiz olunca onlara Allah’ın size buyurduğu yerden varın. Allah tevbe edenleri (hatasından tam olarak dönenleri) sever, temizlenenleri de sever.”(Bakara 2/222)
İlişki konusuna şöyle bı yorum yapabilirim: doğumdan sonra lohusalık dönemi yaklaşık 1 -1.5 ay sürüyor. Malum adet donemi. Zaten hijyen açısından da sağlıklı değil. Diğerleri de nazar değmesin diye olabilir. Kırk gün meselesi de Lohusalık dönemi Hanefî ve Hanbelilere göre en fazla kırk gün, Malikî ve Şafiilere göre ise altmış gün sürebilir. Mezheple alakalı yani
1,502,704 soru
24,535,731 cevap
360,204 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın