0 oy
194 göst.
Diğer kategorisinde (61 puan) tarafından
Merhaba herkese.

Aklıma takılan soru şu:

Geçen ay hastaneye gittiğimizde doktor, bebeğin 12 haftalık olduğunu söyledi. Aradan bir ay geçti ve yine gittik 20 haftalık olduğunu söyledi.

Geçen aylarda gittiğimizde de yine 8 haftalık deyip 2 hafta sonra gittiğimizde 12 haftalık demişlerdi. Neden uyuşmuyor haftalar anlamıyorum. Hafta hafta sayılmıyor mu? Yahu daha 4 ay 2 haftadır evliyiz, bebek nasıl oluyor da 20 haftalık olur? 

4 Cevaplar

0 oy
tarafından

En İyi Cevap
Son adetin ilk gününe göre hesapla sende bi bak
(61 puan) tarafından
Yapmıştım, 20 haftadan daha az çıkıyor. Biz 4 ay 13 gündür evliyiz, bebek nasıl 20 haftalık, yani 5 aylık olur anlamıyorum.
tarafından
21 haftalık gebelik 5 aylık olur canım. Ben şuan 20+5 hamileyim. 5 aylık olmasına 1 hafta var daha. Sen şuan 20 haftalıksan 140 gün eder o da 4 ay 20 gün olur
(61 puan) tarafından
Hmm, anladım, çok çok teşekkür ederim.
tarafından
Zaten ilk adet gününden hesaplıyorlar canım. Öyle hesaplarsan evlenir evlenmez hamile kaldığın ortaya çıkıyor :))) sağlıklı gebelikler diliyorum
(61 puan) tarafından
:)) sağlık olsun :)
Çok teşekkür ediyorum.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Son adet tarihine göre hesaplamıyormusun. Ultrasonda bazen bebek ölçüleri önde olabiliyor bende 14+2 dün kontrole gittim 14+4 haftayla ölçümleri uyumlu ama biz yinede 14+2diyelim dedi
tarafından
Birdaha adet olmadıysan o adet oldugun günün ilk gününü baz alıcaksın öyle yap bakalım 20hafta oluyormu. Benim 1mayis ve biz 15haftalık olduk senin 20haftalık olman gayet normal
(61 puan) tarafından
20 haftadan daha az çıkar öyle.
Biz 4 ay 13 gündür evliyiz. Doktor dün dedi bebek 20 haftalık, o da 5 aylık olmuyor mu? Nasıl 20 haftalık diyor anlamadım.
Hani son adet tarihimden sonra hesaplasam bebeğin daha küçük çıkması lazım.
Kusura bakma soruyorum, cevap verdiğin için çok teşekkür ederim.
(61 puan) tarafından
Ultrasonda bakılan ölçüler bazen önde ya da geri mi oluyor?
tarafından
Bebegin boyu kilosu ölçüleri vs önde olabiliyor buda hiçbir sorun teşkil etmez.
(61 puan) tarafından
Çok çok teşekkür ediyorum.
0 oy
(1,896 puan) tarafından
Hiç böyle bir sorun yaşamadım her muayenede doktorum en baştan adet tarihhimden tekrar hesaplıyoruz ultrasonda da bakıyor bebek haftasıyla uyumlu ne zayıf ne kilolu 
(61 puan) tarafından
Hmm, bir dahaki gidişimde ben de son adet tarih bilgisini veririm.
0 oy
(931 puan) tarafından
Canım bebeğin gelişimi önden gidiyordur benim hesaplarıma göre bebeğim 35 haftada doğdu doktor 36 haftada doğdu diyor ben son adet tarihinden hesapladım doktor gelisiminden 
(61 puan) tarafından
Bebeğin gelişiminin önden gitmesi sorun yaratıyor mu? Erken doğum vs. Dün gittiğimizde bir sorun yok dedi ama tedirgin oluyor insan. Anladıımm, ben soranlara son adet tarihinden hesaplama yapıp söylerim.
Demek gelişimi bir ay önden. 1 ay fazla söyledi.
(931 puan) tarafından
Senin baya önden maşallah canım şekerine baktır istersen Bi
 1 2 hafta normal ama  3 4 hafta
Doktorun ne diyor canım belki onun utrasyon aletinden öyledir çünkü bir birini tutmuyor başka doktora da gidebilirsin
(61 puan) tarafından
İki hafta sonra detaylı ultrason yaptırman lazım dedi. İki hafta sonra gideceğim hayırlısıyla, belli olur mu sence?
(931 puan) tarafından
Evet belli olur canım
(61 puan) tarafından
Dün gittik işte, bir sorun yok dedi. Yine de bir ay erken gitmesi tedirgin yarattı.
(931 puan) tarafından
Canım bebeğin sağlıklı ise sorun etme
(61 puan) tarafından
Kendi doktoruma gittim ertesi gün, dedi 17 hafta 4 günlük. İçim rahatladı. Önceki doktor nöbetçi doktordu aynı hastanede, yanlış mı baktı anlamadım.
(931 puan) tarafından
Utrasyon mu farklı ölçüyor acaba bilemedim ki
(61 puan) tarafından
Olabilir ya da doktorun dalgınlığına geldi.
(931 puan) tarafından
Aynen olabilir canım

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 55 göst.
10 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Aa (61 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 187 göst.
29 Ocak 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 211 göst.
27 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu