0 oy
272 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (888 puan) tarafından
Kizlar ne yapcağımı bilmiyorum kızlar calpol veriyorum ama fayda etmiyor kizlar duş aldırmak istiyorum ağlıyor gece bile korkarak yatiriyorum ya havale geçirirse anlamam diye antibiyotik de var sabah aksam veriyorum dünden beri böyle ne zaman iyi olur dua edin lütfen çok üzülüyorum yavruma 

16 Cevaplar

0 oy
(14,154 puan) tarafından
Doktora goturdun mu neden ateşi var 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Canım ağlasa bile Bi ılık duş aldır o kadar fayda ediyor ki yada ıslar bez mendil koy Bi bizimde öyleydi enfeksiyon başlangıcı varmış düşmedi diye hemen götürmüştük biz 
0 oy
(462 puan) tarafından
Fitil varsa evde fitil ver canm ateşini düşürür.gecmis olsun 
0 oy
(888 puan) tarafından
Doktora götürdük boğaz enfeksiyon dedi dünden beri ilaçları kullanıyoruz 
tarafından
Canm boğaz enfeksiyonu ateşi günlerce sureblyo dkkat edin bi iki güne geçer ins
0 oy
(2,718 puan) tarafından
Altini acnca daha rahatliyo bilgine agliyosa atesi daha cok cikar islak bezle vucudunu sil bebisin 
(888 puan) tarafından
3 yaşında canim
(2,718 puan) tarafından
Kiz parol ates dusurucu falan versn benim bebelere calpol hic fayda etmiyo
(888 puan) tarafından
Parol vercem zaten
(2,718 puan) tarafından
Ver kzuum
0 oy
(40 puan) tarafından
Limonun suyunu sıkıp uyurken çorabı limon suyuyla ıslatıp ayağına giydir istersen canım banada biri söylemişti faydasını gördüm şifa olur inşallah bebeğine
(2,718 puan) tarafından
Doktor dedi ayrica arkadasin avukatimisin sen bn soruyu soran arkadasi uyrdm ötede oyna yuru
(40 puan) tarafından
Seviyesiz seviyesiz konuşmalar.. Şifa olsun yavruna çok geçmiş olsun tez zamanda iyileşir inşallah..
(118 puan) tarafından
Ben de yapıyorum bebekliklerindrn beri iki oglumada limonlu çorabı faydasını gördüm zararını görmedim.
Htta bende onu yazicaktim arkadaş benden önce davranmış.
Bide bebeğin küçük diilse dus aldrirken ağlamasm diye ben ılık suyun içine oturtup bir yandan oyuncaklarla suda oynatıp dikkatini dagtyrm bir yandan ağlıyordu bir yandan oynuyordu o şekilde yıkıyordum çocukları çok geçmiş olsun cnm
(2,718 puan) tarafından
Cgdmyzc corbaya bise demiyrm kuzumda doktr bana dediki sirkeli su falan sakin yapma asitli oldugu icin ates distan gecmis gibi olsada havale gecirtebilir ic ates olur dedi doktoran sozune dayanark dedim
(118 puan) tarafından
Sirke öle canım.
Sirke yapılmaz içe verir ateşi ole derler hiç de yapmadım sirkeyi
Ama.limon gerçekten etkili Dr da soledim birşey demedi bana sirkeyi oda demişti de.
0 oy
tarafından
Doktor ne dedi. 

Ayaklarının altına ve koltuk altına sogan suyu sürebilirsin.

Limonu ince bir dilim kesip ayak tabanına onu koyup sonra üzerine çorap giydirebilirsin.

İlik duş aldıktan sonra eklem yerlerine ve ensesine çörek otu yağı sürebilirsin.

İçtiği suya bir kaç damla sirke damlatabilirsin.

Ayran içirip duşa girdirebilsin.

Bolca gerçek limondan limonata icirebilirsin.

Ayak altına kolonya sürebilirsin.

Duş aldırken mutlaka kese yap ki zararlı toksinler vücuttan çıksın. Yoksa yeniden ateşlenmesine sebep olur 
0 oy
(282 puan) tarafından
Bız 18 aylık aşısı olduğumuzda 42 oldu ateşimiz Allah'tan havale falan geçirmedi ayaginin altına soğan kes koy limon köy ensesine soğuk uygulaması yap leğene ılık su doldur oğlanı oturt içine benim yaptıklarım bunlar havale belirtileri şöyle yanlış bilmiyorsam sürekli göz kayması gözlerin hep yukarı bakması yüzünün çok kızarık olmadı titremesi falan galiba kaynanam böyle demisti inşallah hem geçer canım seni çok iyi anlıyorum
0 oy
(4,151 puan) tarafından
Canm ayaginn altina topuğuna  limonn sur. Codabinida limon suyu ve normal suyla islatip giydir bir saate kalmaz duser
0 oy
(5,724 puan) tarafından
Enfeksiyon mu var canım antibiyotik verdiler iki günü geçiyor antbiyotigin etki etmesi ıslak bez koy en azından olmazmi
0 oy
(1,023 puan) tarafından
Çok bekledim sabahlara kadar kendi kızım gibi dadılık yapmıştım orta kulak iltihabı oluyordu sürekli ibufen veriyorduk biz calpol ibufen dönüşümlü birde keçiboynuzu özü ve andız pekmezi her sabah karıştırıp 1 kaşık yedir hastalıklardan koruyor sürekli hasta olan kızım antibiyotikten kurtuldu çok geçmiş olsun rabbim şifa versin
0 oy
tarafından
Hastaneye git yavrum 
0 oy
(3,854 puan) tarafından
bebeğin ne kadarlık canim ? calpol cokta etkili bi ilaç değil aslında ateş düşürme de ya da ciddi hastalıklar da. ya da ayı büyükse etkisi de az oluyor. 
0 oy
(328 puan) tarafından
Tavsiyem udi hindi yağı sür varsa ayakları altına ve sırtına 

Birkaç damla da için insAllah şifa olur
0 oy
tarafından

Rabbim şafi ismiyle şifa versin inşaallah bi acile götürsen

0 oy
(66 puan) tarafından
Boğaz enfeksiyonu takibi açısından biraz sıkıntılı oluyor. Anladığım kadarıyla doktora gitmişsiniz, ilaç da kullanıyorsunuz hali hazırda. Şuan yapabileceğiniz sürekli ateşini takip etmeniz, ileri derecede ateş yükselirse havale ile sonuçlanabiliyor, Allah korusun. Üstünü fazla örtmeyin, ince giydirin. Arada ılık duşlar aldırın, ıslak bırakmayın. Uyurken ateşlenebilir, vücut rahatladığı için birden çıkabiliyor. Siz rahat bir şekilde yattığını görseniz de uyurken ateşten kitlenebiliyorlar. Bu durumda suya sokarsanız çocuğu şoka sokarsınız. Öne doğru eğio ağzını açmanız gerekir. Çenesi kitlenip, dillerini yutabiliyorlar kriz geçirirlerken. Sık sık ateşini ölçün. İnşallah bu duruma gelmesen atlatır yavrunuz. Yine de bilgilendirmek istedim. Çok geçmiş olsun.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 181 göst.
24 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Minily (402 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 373 göst.
0 oy
9 cevap 203 göst.
21 Kasım 2022 Diğer kategorisinde HASRETiM160121 (2,298 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 243 göst.
18 Mayıs 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Simayyy (1,863 puan) tarafından soruldu

412,747 soru

12,427,065 cevap

45,535 kullanıcı

Kategoriler

...