0 oy
160 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde tarafından
Marketten toz tarhana aldım nasıl yapacağım tarif verebilir msnz?

7 Cevaplar

0 oy
tarafından
Üzerinde yazmıyor mu 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Önce Bi yemek kaşığı kadar sıvı yağ sonra 1 yemek kaşığı nane koy tuz ekle 3 yemek kaşığı  toz tarhana kavur bunları 6 su bardağı su ekle kaynayınca kapat altını 
(486 puan) tarafından
Benim tarifi yazmışsın:)
Sarimsaklida güzel oluyor
tarafından
Banada fikir oldu sağol canım sarımsağı denicem
0 oy
tarafından
Canım ben az tereyagı katıp domates rendeliyorum onu bıraz kaburduktan sonra kaynar suyu döküyorum eger 4 kişilik olcaksa 2 3 yk tarhanayı ayrı bı kapta ılık suyla acıyorum tencerede kaynayan domatesli suya döküyorum kaynamaya bailayınca 1 diş sarımsak rendeleyip kısık ateste 15 dk pişiriyorum koyu olursa sıcak su ilave ediyorum
0 oy
(14,919 puan) tarafından
Marketteki nasıl bilmem benim yaptığım önceden 2 Kasık tarhana islatirim kaseye veya derin bir şeyin içine az yaparım yani genelde. Sonra 2 diş sarımsak soyarim döverim ya da rendelerim. Yağı salçayı kavururum üstüne karıştıra karıştıra tarhanayi dökerim içine sarımsağı atarım. Sonra üstüne su da eklerim kaynayınca kapatırım. Baharat seçimi senin 
0 oy
(8,043 puan) tarafından
Once yapacağın mikta4 kadar suyla ıslat sonra yağla kıymayı kavur kavrulunca salça ekleyip kavur nanesini at biraz su ekle sonra islattigin tarhanayi ekle su az gelirse biraz daha ekle tuzunu at kaynayana kadar karıştır kaynadiktan sonra da 5 dk kısık ateste pişir bu kadar biz hep böyle yaparız her yörede farklı 
0 oy
tarafından
1 kaşık tereyağını koy tencereye bir kaşık salça tarhanayı soğuk suya koy açılsın sıcak su topaklaştırıyo sonra tarhanayı koy suyu koy tuz nane
0 oy
(1,292 puan) tarafından
Domatesi rendeleyin az da yaş zencefil rendeleyin ve biraz kavurun üzerine ıslattığın tarhanayı ekleyip aldığı kadar su ile pişirince mide dostu bir çorba oluyor. Ben hamileyken bulantılarımda bununla besledim şimdi, kızım da çok seviyor 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 272 göst.
0 oy
13 cevap 346 göst.
0 oy
13 cevap 174 göst.
15 Kasım 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 265 göst.
3 Temmuz 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Tunanin annesi (549 puan) tarafından soruldu

412,496 soru

12,418,716 cevap

45,119 kullanıcı

Kategoriler

...