Kızlar ben bişi sorcam şimdi örnek siz ve eşiniz akrabasiniz ve eşinizin annesi büyük en büyük ablaniza eşinizin en büyük abisinin sutu vermiştir süt kardeş derler ya öyle işte benim bu kafama çok takıldı çok kişiye sordum araştırdım herkes başka bişey söylüyor imamlara falanda sordum sorumda şöyle eşinizin büyük abisinin sütünü ablaniz içiyor peki siz bu durumda ailecek kardeş mi oluyorsunuz tövbe haşa eşinizle süt kardeşi mi oluyorsunuz? bı bbilgisi olan gerçekten çok kafama takıldı herkes başka bişey söylüyor sizin fikriniz ha bide süt icenlerle sizin aranızda beş çocuk var belki merak edersiniz.
Eger kaynananiz ablanizi emzirdiyse ablaniz esiniz ve kardesleri ile sut kardes oluyor bu durum sizi etkilemez ablaniz o aileden biri ile evlenemez anneniz emzirdiyse esinizin abisi sizin ve kardeşlerinizin sut kardesi olur esinizin abisi sizin kardeslerinizden biri ile evlenemiyor yine sizi etkilemez anlayacaginiz bi sorun olmuyor :)
Canım yanlış olabilir ama benimde abimle kuzenim süt kardeş ondan sonra gelicek kardeşlerden süt kardeş olurmuş mesela benle yengem bitane daha doğurdu aynı yastayiz oda süt kardeş dedik hep bizimkiler öyle dedi yani siz de süt kardeşsiniz bundan dolayı dedi ama biz hocalara felan sormadik
kaynananiz ablanizi emzirdigi icin ablanz o ailenin cocugu gibi kardesleri oluyor esjnzle ve diger cocuklarla ablaniz kardes sizi baglamiyo mesela o buyuk kaynin anneni emmis olsaydi o sizin ailenin cocugu hukmunde olup hepinzle kardes olucakti.emen kisi emdigi kisinin ailesine katilms oluyor bu konular karisik biraz zor anlasiliyor siz yinede boyle bi suphedeysenz diyaneti arayip kesn bi fetva aln icinz rahatlar
08508117777 canim bu fetva hattı ara sor. süt bahsi cok karışıktır bildiğim halde çoğu zaman fetva vermeye korkarım riskli durumlar var. o yuzden kimi emzirdigimize cok dikkat etmeliyiz ve süt kardeş olan çocukları öz kardeş gibi büyütüp durumu onlara empoze etmeliyiz
Esinizle ablaniz sut kardes oluyo ama sizinle degil ssutunu emen kisiyle kardes oluyo onun kaedesleri bile kardese girmez siz kendinizi parantez icinde gibi dusunun
Canım kimler aynı memeyi emmişse onlar süt kardeştir. Mesela diyelim ben teyzemin memesini emdim ama benim kardeşim emmedi. Teyzemi emen tüm çocuklarla ben süt kardeş olurum ama kardeşim olmaz. Anladın mı?
Cnm.bildigim kadarıyla içen kişiler süt kardeş olur sadece diğerleri.degil
Canim anladıgim senin ablanla esinin abisi sut kardes. Ozaman ablan hepsiyle oz kardes gibi olur. Sana bi sıkıntı olmaz. Ablan suan esinle abisiyle kaynananla kaynatanla oz evlat niteliginde. Sadece ablan icin geçerli. Bunda hic kafan karismasin. Senlik bi durum yok cnm.
Hepsi kardeş diye biliyoruz biz burda ama imamlar daha doğrusunu bilirler
Evet canim tüm kardesler kardes oluyor bizzat ailemde yasandi nişanliydilar imama falan sordular imam kesinlikle olmaz ha abla icmis ha sen ayni durum herkes kardes dedi nişani bozdular
Canim benim süt kardeşimin abisi ile benim nikâhım düşer kardeş olmam ama süt kardeşimden sonraki kardeşleri ile nikah dusmez kardes oluruz yani sıralamayla alakalı ve sen abisi ile süt kardeş oluyorsun sutu veren taraf ile yani ablanda eşin ile oluyor ama sen olmuyoŕsun siz alan tarafsınız cunku
sen icmemissin ki nasil sut kardes olacaksin abisi ve ablan sut kardeş senle alakasi yokki
Benim bildigim kadariyla senin annen emzirdiyse emzirdigi kisi ile annenin butun cocuklari kardeş.
Ama karsi taraf emzirdiyse emzirdigi kisi onlarin hepsinin kardeşi. Oyle biliyorum ben.
Bu süt olayi bizdede var ama esimle degil babamlarla:) babaannem beni emzirmis.(kafasina gore) bu durumda ben ne oluyorum bilmiyorum :)
Arastirmadikda acikcasi bizde akraba evliligi yapilmaz baba tarafinda o yuzden gerek gormedik.
412,829 soru
12,429,226 cevap
45,604 kullanıcı