Kizlar merhaba 3 yıllık evliyim. Bu kızım var 8 aylık. Bu ayin 25 i evlilik yıldönümumuz. Ben müşteri temsilcisiyim, işimi çok seviyorum. Şuan çocuktan dolayı ücretsiz izindeyim. Allah'ım izniyle Eylül'de ise donecegim . Evden çalışıyorum. Şartlarım çok iyi ,maaş olsun , prim olsun yemek parası vs olsun. Hakkımı alıyorum diyebilirim. Sorun şu ki. Kızıma üst komşum bakaacakti öyle anlaşmıştık ama şuan hiç bakacagindam ümidim yok. Öyle hissetiriryo . Dış tedavisi goruyo biraz da sağlık ve ailevi problemleri de var. O yüzden bende kendime bir b planı yapmak zorunda kaldım. Eltimle aramız çok yakın değil, halk otobüsü ile 10 dk falan. O da araba hemen gelirse. Bebeğim emiyo . Son çare kadın bakmayın beni yarı yolda bırakırsa eğer eltim bakacak kızıma sütümü de sağıp götüreceğim falan çok zor olacak benim için. Kiizmi kendim büyütmeyi çok istiyorum ama olmuyo. Eşim aslında sosyal bilgiler öğretmeni ama ataması yok ve fabrikada işçi olarak calisyo. Ev borcumuz var. Onu ödüyoruz. Araba da almak istiyoruz. Ama ben çalışmasam zaten alaamayiz. Artık o kadar herşey zoruma gidiyor ki inanin ben herşeyi kendim çalışıp yaptım , şöyle bı düşündüm de ben bu zmaan a kadar eşimden hicbisey istememişim. Hep bo hesap , hep ay sonunu dusunme. Bişey istesem işe başla alirizlar. Yani neden diyorum. Gerçekten çok zoruma gidiyor . Aslında bu kadar zoruma gtmesinin sebebi de kendi ailesi . Kaynanam yok . Kayınpeder var köyde yasiyolar hayvancilik yaoiyolar ve köyde büyük eltim var onunla kaliyo k.pder. elt 10 senelik evli ona yardım etmişler 15 bin lira bundna. 5 snee once ev almışlar 70 binliraya .. kaynım hala borcunu ödüyor ve bunun karşılığında da eltim her yaz 3 ay köye gidip onlara çalışıyo. Ve sürekli ağızlarında ettikleri 15 binin lafı var. Sıra bize gelince evlenirken bana da ev alacaklarını destek olacaklarını söyledi ama yapmadı. bize 1 kuruş yardimlari olmadi. Bende son çare Allah'a sığınarak ,araştırdım ve eşimi de ikna edip birevime yazıldım . Çok şükür rabbim yüzümüze güldü ve 6 ay sonra kurada adımız çıktı . 1 yıldır evimizdeyiz. Kira öder gibi taksit ödüyoruz. Çok şükür Rabbime . Ama gelin görün ki bu sürede kayınpeder köydeki oğluna Tekirdağ'da bir ev aldı sıfir o yetmedi iki ay sonra bir ev dhaa aldı. İki ev 500 bin yapoyor ve borçsuz alındı hepsi. Hakka gelince k.peder köydeki kaynimin senelerdir sigortası ni ödüyor. Köylerinde , köyde kalıp ta sigorta si odenen tek adam o. Zaten bunların işlerinin zor olduğu zamanlar yaz ayları yani 3-4 ay o zamanlarda da eşim zaten bekarken her yaz onlarla beraber çalıştı herşeyde hakkı var. 3 ay beraber çalıştılar yani ama yeme zmaani eşim okula gitmiş hep. Ama k.pder eşimde hak gormuyo. Eşim aramış babasını gömü mu buldunuz hadi 1. Evi anladık 2. Neyin nesi demiş. Sana hak Mak yok demiş .. ben çocuk yapacağım zman bile kenara para koyayim öyle olsun dedim. Çalışayım doğum parasi alırım dedim. Karnım burnumda aksmaa kadar çalıştım. Çağrı aldim. Şimdi el kadar bebemi bırakacak yer arıyorum gene çalışabilmek için. Çok zoruma gidiyo madem bu zmanda 500 bine. İki ev alabilecek gücün vardı. Neden zamanında burdaki kaynimi da borca soktun , hemde bundan 10 sene önce..alsaydın ona bir ev otrsaydi hakkını verdim senin dseydin . 1 sene sonra da benim eşime alsaydın bu da senin hakkın deseydin. İnsanlarda hem ev ehm araba sahibi , olmaya çalışmak yerine . Çocukların i yapar birikim yapıp arabalarinj alırlardı. Yani dhaa anlatacak çok şey var ama çokta uzun oldu içi.dokmek.istedim.okuyanlar ylfikrini belirtirse sevinirim