0 oy
388 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (393 puan) tarafından
Çok lezzetli olmasını istiyorum ama bir türlü olmuyor siz nasıl yapiyorsunuz

21 Cevaplar

0 oy
tarafından
Ay al benden de o kadar .Asla guzel bir tadi olmuyor ben yapinca da .Ben de durayim surda .
-Reklam-
0 oy
(4,155 puan) tarafından
Canim oncelikle hangi mantiyi aldığına  bağlı. 

Onun dışında  yogurdunun süzme  olması daha guzel yapiyor. Suzme yogurda 1   2 dis sarimsak ez at. Sonra da siviyag tereyagi erit üstüne  salca koy kizart enn skn kiyma seversen kiyma da koy. Yoğurdunu döktugun mantinin uzerine salcali sosu gezdir.  Mantilarin suyunu iyi  suzmen gerek ama.
(1,073 puan) tarafından
Mantı sicakken mi soğukken mi
(4,155 puan) tarafından
Ilikken koy canım. Sicak yogurdun tadini eksitiyor.
0 oy
(9,109 puan) tarafından
Yoğurdu süzme yoğurtla ev yoğurdunu karıştırıp yap canım. Üstüne de zeytinyağında salçalı sos yap. Üstüne tereyağı erit. Misss
0 oy
(1,073 puan) tarafından
Resmen en kolay yemeklerden biri ama ben de beceremiyorum en sorunu yaparken bunda bir sıkıntı oluyor
0 oy
tarafından
Mantıyı hasla çok hamur yapma ama bir keere soğuk sudan geçir soklansin canım yoğurdun koyu kısmından koy içine sarimsak rendele sosu için de tereyagini biraz yak çiğ kalırsa kokar sonra az birşey salça ekle kavur sonra nane pulpiber yigurtla mantıyı buluştur üzerine de sosunu gezdir
0 oy
(44,928 puan) tarafından
Yoğurdu bı kaba al sarimsagini koy çirpiciyla güzel çırp soğmus olan mantiya dök karıştır  sosunu yap:Dtereyagini erit az kuru nane 1 tatlı k.dolusu kırmızı toz biber az kızdır dok mantının üstüne 
0 oy
tarafından
Mantıyı bildiğiniz şekilde haşlıyorum sonra sosu için yoğurdu bir kasede çırpıyorum sarımsak sevmediğim için koymuyorum ama sarımsaklı daha lezzetli olur sonra bir sos tavasında tereyağ ile salçayı kavuruyorum baharat ekliyorum mantının üzerine yoğurt döküp sosu döküyorum :)))
0 oy
(1,116 puan) tarafından
Beceremediğimizden mayonez ve ketçap döküp yiyoruz
(1,403 puan) tarafından
Makarna niyetine :D o da iyimis :D
0 oy
(285 puan) tarafından
Canım hazır mantidan ne tat bekliyorsun hamuru hamur değil içi kıyma değil yani ben biminkini alıyordum ama artık el yapımı alıyorum yarım kilo 4 kişi yetiyor el yapımı hiç değilse yani 
0 oy
(337 puan) tarafından

kuzum ben 5 6 dissarimsak yarım büyük soğan içe ince kıyıp kıyma ete koyuyorum pişman yakın biraz pul biber katıyorum birazcık tuz 

mantıyı haslarken yağ  ve tuz koy sonra süzgeçe döküp soğuk su gezdir ki yapismasin vede sarımsaklı yoğurda koyup karıştır kıyma eti üstüne gezdir nane ve yağ ısıt dök bu kadar afiyet olsun :)

0 oy
(4,697 puan) tarafından
Kaynamış suya az tuz serpip haşlıyorum ardından süzüyorum mantının suyunu atmıyorum mantıyı soğuk suya tutuyorum tencereye 3 diş sarımsak rendeleyip 5 yemek kaşığı Sıvıyağ koyuyorum nanesini karabiberini pulbiberini atıyorum karıştırıp mantıyı tencereye koyuyorum 2 su bardağı mantının kendi suyundan koyuyorum 2 dakika öyle kaynatıyorum altını kapatıyorum sarımsaklı yoğurt hazırlıyorum mantıyı servis tabağına alıp üzerine yoğurt gezdirip azda susmak serpiyorum çok lezzetli oluyor 
0 oy
(187 puan) tarafından
Yoğurduna sarımsak ve biraz mayonez koyuyorum lezzetli oluyor üstünede salçalı sos
0 oy
(7,793 puan) tarafından
Tereyağında kırmızı toz biber kavuruyorum güzle oluyor yoğurdada sarımsak rendele
0 oy
tarafından
Kız ben ev de yapıyorum hiç hazır almam mantıya benzemiyo hiç kendi yaptığım sosu veriyim ozaman tereyağı erisin biraz salça salça kavrulunca suyla aç canım sonrada maydonız
0 oy
(1,403 puan) tarafından
Offff fena canım çekti:'((('(('('('('( 
0 oy
tarafından
İnsanlar zahmet edip yaziyor postlarina bir teskkur bile edemiceksen bence post açma.
0 oy
tarafından

Ev yapımı manti tarifi veriyorum toplaşin:P

0 oy
(9,242 puan) tarafından
Nesini yapıyorsun şuan koydum pişiyor sulu seklinde
0 oy
(1,364 puan) tarafından
Kizz allahin beceriksizleri :) :) mantimi bile kendim açip koyuyorum stokluyorum. Ustune de suzme ve normal yogurtla ezilmis sarimsagi karistirip o ilk sicagi cikinca dokuyorum cunku yogurdu sulandiriyo cok sicak olunca. Tavada yagi kizdir. Herkes tiyorsq pulbiber ve nane yak ama yag kizinca altini kapatsan bile hemen ölüyor nane ile pulbiber. Oglum pulbiber sevmez ona kirmizi tatli tiz biber nane yaptiktqn sonra kendimize aci pulbiberli hazirlarim. Yogurduna  tuz eklemeyi unutma. Bu arada şaka yaptim ilk cümlemde herkesin eline emegine saglik. Herseyi hazir almiş olsak bile bi hazirlik evresi gerektiriyor. Salcayi hic anlamam salca eksitir. Yazdigim sekilde yap gorceksin cok lezzetli olacak. Afiiyet seker olsun. Ayrica suzme yogurtta  eksimsi bir tat oldugu icin suzmeyi az nornli fazla kullan. Yoksa bile sorun degil.
0 oy
tarafından
Mantı tanıtımı için bir ablayla tanışmıştım o söyledikten sonra dediği gibi yapmaya devam ettim bende çok güzel oluuor tabi aldığın mantı da önemli ben fırınlanmış sevmiyorum beşlerin etli mantısı var a101 in buzluk dolabında o güzel bide kaşıkla marka var oda güzel 

Mantıyı haşlayıp suyundan yarım çay bardağı falan ayırıp öyle süzüyorum soğuk sudan geçirip süzme yoğurdun susuz tarafından 2-3 diş sarımsak ezip koyuyorum sıvıyağı az tereyağı bol koyuyorum iyice kızdıktan sonra salçayı koyuyorum ayırdığım mantı suyunuda koyup iyice sos halinde oluyor üstüne gezdiriyorum

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 101 göst.
18 Mart 2024 Kültür-Sanat kategorisinde Azracan11 (870 puan) tarafından soruldu
0 oy
45 cevap 475 göst.
11 Ocak 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 372 göst.
7 Mayıs 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde !!!!FATMAAA!!!!! (7,669 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 165 göst.
17 Mart 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde hamislerdenbiri (129 puan) tarafından soruldu

404,642 soru

12,121,602 cevap

36,476 kullanıcı

...