+3 oy
303 göst.
Diğer kategorisinde (3,761 puan) tarafından
PEYGAMBERİMİZİN DİLİNDEN HELÂLLER ve HARAMLAR - Resûlullah, helal, haram ve bunlar arasında kalan şüpheli şeylere karşı ashabını uyardığı bir hadisinde harama götüren şüpheli bir takım şeylere dikkat çekmiştir ki bunlar bir hükümdarın yaklaşılması yasak olan koruluğuna benzemektedir: “Helâl belli, haram da bellidir. İkisi arasında da şüpheli olan bazı şeyler vardır; çoğu kimse bunları bilmez. Şüpheli şeylerden sakınan kişi, inanç değerlerini (dinini) ve onurunu korumuş olur. Şüpheli şeylere düşen ise harama düşmüş olur. Böyle bir kimse, tıpkı sürüsünü koruluk etrafında otlatan bir çoban gibi her an yasak kısma girebilir. Unutmayın ki her hükümdarın kendine mahsus bir koruluğu olur. Allah’ın yeryüzündeki koruluğu (yasakları) da haram kıldığı şeylerdir. Yine unutmayın ki insanda bir et parçası vardır. Eğer o sağlıklı ise bütün vücut sağlıklı olur; şayet o bozulursa bütün vücut bozulur; işte o, kalptir.” (Buhârî, Îmân, 39)

7 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Harikasin be sevdammm❤️ ilac gibi geldin yine .
(3,761 puan) tarafından
Estağfurullah cancağızim ❤️ Rabbim hepimizi onun yolundan gidenlerden eylesin inşallah
tarafından
Aminnn canimmm❤️.Bu arada agnostik bir cocugumuz var .14 yasinda.Cok uzgunuz su an .Arkadasimin akrabasi .Onun kafasinda soru isaretleri var .Nerden arastirma yapalim onun icin ? Kadin haklarini arastirirken bir anda supheler belirmis   ve agnostik olmus .
-Reklam-
0 oy
(60 puan) tarafından
İçim aydınlandı çok iyi yazan ellerin dert görmesin❤️
(3,761 puan) tarafından
Allah razı olsun kardeşim ne mutlu bana iyi geldiysem ❤️❤️
0 oy
(1,334 puan) tarafından

Rabbim dogru yoldan ayirlasin kimseyii. Parmaklarina sağlik :))

(3,761 puan) tarafından
Amin amin inşallah cancağızim ❤️
0 oy
(12,268 puan) tarafından
Çok güzel okudum tatlım benim aynen öyle her kelimesinden doğruluk akıyor 
0 oy
tarafından

Ne güzel bi anlatım 

0 oy
(4,689 puan) tarafından
Allah razı olsun canım ❤️
0 oy
(2,524 puan) tarafından
Uzun zamandır postlarına denk gelmiyordum :) 

Eline yüreğine sağlık ❤️❤️ 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 229 göst.
1 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,761 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 389 göst.
20 Şubat 2023 Aile & Aşk kategorisinde At Work (5,775 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 161 göst.
1 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Cnn (85 puan) tarafından soruldu
+1 oy