+1 oy
508 göst.
Diğer kategorisinde (2,290 puan) tarafından
Çok duyuyorum namazlarimi kilmak istiyorum kılamiyorum diye Allah namaz aşkı versin insaAllah ama nefse zor gelen bir ibadet olduğu aşikar...

Eğer namaz kılmak isteyip kilamiyorsaniz 

Once farz namazlar ile baslayabilirsiniz

Örneğin;

Sabah namazi mesela 4 rekat ve oncesindeki 2 rekat sünnet ama dünya ve icjndekilerden daha hayırlı bir sünnet bunu kilmayin diyemem zaten 2 rekatcik bence onu kilin ama geri kalan

Ogle farzi 4 rekat

Ikindi farzi 4 rekat 

Aksam farzi 3 rekat 

Yatsi ve vitir namazları 4 ve 3 rekat 

Şimdi abdestle beraber 4 rekat bir namaz en fazla 10 dakikanizi alir..

Lütfen farz olan namazı kılın alıştıkça sunnetleri de yaparsiniz insallah yavas yavas.

Lutfen Allah için  namazlariniza ehemmiyet verin.

Ahirette 1 vakit namaz için 80 sene azap vardır ve buranin 1 gunu ile oranin 1 gunu ayni değildir. 

Allah nasip etsin insallah...

10 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Çok güzel bir post çok teşekkür ederiz ☺️❤️❤️
(2,290 puan) tarafından
Rica ederim ne demek :)❣
-Reklam-
0 oy
(4,148 puan) tarafından
Insaallaah yaa . Çook  kiziyorum kendimee ama nefsim bni oyle bastirmis ki altindaa eziliyorum reamn :-(
(1,861 puan) tarafından
Bazı şeyleri zorla yapamazsın allah dilerse içinden gelir yaparsın
(2,290 puan) tarafından
Senin kafan biraz karisik sanirim.
(1,861 puan) tarafından
Aynen bildin
(2,290 puan) tarafından
Sorularin varsa elimden geldigi kadar yardimci olurum canım.
(4,148 puan) tarafından
:-( tamm diyorum artik bugun kilical sunuda yapayim bunuda yapayim bi bakiyorum aksam olmus
0 oy
(1,861 puan) tarafından
Farzı kılıp sunneti kılmayınca kendimi yari bırakılmış yemekten kalkıp gittiğimi hissediyordum:)
(2,290 puan) tarafından
Icimizden birini elci secip onu cok sevmek degil canim mesele.
Simdi Allahın evveli ve ezeli ilmi var bu sonsuz ilmi ile her kulunun istidadina yonelik oluyor bazi seyler mesela herkesin kaldirabilecegi yonde imtihanı oluyor Allah kulunu bildigi için o yönden sınıyor.
Bir kudsi hadisde diyor ki
Bir kulum ibadete özel bir muvaffakiyet ister ama ona enaniyet gelecegini bildigim icin nasip etmem
Bir kulum saglik ister ama ibadeti terk edeceğinden nasip etmem
Bir kulum zenginlik ister ama simaracagi icin nasip etmem
Teşbihte hata olmasin mana itibari ile açıkladım tam metnini bulamadim..
(2,290 puan) tarafından
Hz enes'den rivayet
Bazı mü’min kullarımı ancak zenginlik sağlam (bir Müslüman) eyler. Onu fakir etsem, bu durum onu ifsâd eder.

Bazı mü’min kullarımı da fakirlik sağlam tutar. Ona rızkı bol versem bu durum onu ifsâd eder.

Bazı mü’min kullarım, kullukta bir derece ister. Fakat Ben, ucba girmesin, böylece kendini beğenmesi onu ifsâd etmesin diye, bu isteğini ona vermem.

Bazı mü’min kullarımın îmânını ancak sıhhat sağlam tutar; onu hasta etsem bu durum onu ifsâd eder.

(Râvî der ki: Zannediyorum şunu da dedi:)

Bazı mü’min kullarımın îmânını ancak hastalık korur. Onu sıhhatli etsem bu durum onu ifsâd eder.

Ben kullarımın işlerini, kalplerine dâir ilmimle tedbir ederim. Ben her şeyi bilen ve her şeyden haberdâr olanım.” (Beyhakî, el-Esmâ ve’s-Sıfat, s. 122)
(273 puan) tarafından
Aman deyim Kuzeyim tövbe haşa sanki Allah adaletsiz der gibi bi söylemde bulunmuşsun çok tehlikeli  bi düşünce biçimi, lütfen bu konularda biraz araştır kitap falan oku , sohbet dinle, mutlak adil olan Allah tır hiç şüphen olmasın
(1,861 puan) tarafından
Bircis bu kadar yazıyı ezberinden mi yazdın yoksa kitaptan okuyup tek tek bakıp telemi yazdin
(2,290 puan) tarafından
Canim ustteki kendi bilgim alttakini alinti yaptim
0 oy
tarafından
Canım kazan varsa sünnet olmuyor diye biliyorum? 
(2,290 puan) tarafından
Hanefide degil canim Şafide o bide detayli bi konu mesela safi de olsa bazıları diyor ki ben safiyim kazam var sunneti kilmiyorum. Oyle bir sey yok kazalar çabuk bitsin diye oncesinde kaza kilacak sunnet yerine ama onda da kaza kilacak vakti olmayan insanlar icinmis sanırım detayli bi konu yani.
tarafından
Evet biliyorum ama imam a sormuştum oyle demisti
(2,290 puan) tarafından
Iste eksik aciklamis
tarafından
Olabilir araştırmak gerek
0 oy
tarafından
Çok güzel yazmışsın cnm şükür kılıyorum ben aksatmiyorum hiç bende çok acele bir ışım olmadığı sürece farz kilmiyorum sanki namazım eksik gibi oluyor ben genellikle her vaktini özenle kılmaya çalışıyorum rabbim kabul buyurur inşallah
(2,290 puan) tarafından
Allah kabul etsin canım
0 oy
tarafından
Yaa ne güzel bi paylaşım ben de önceden nefsime yenik düşerdim annemin zoruyla kılardım ama her kıldıpımda şöyle dua ettim Allahım bana namazlarımı düzgünce kılmayı nasip et diye ve en sonunda kabul oldu çok şükür sonra kendi isteğimle kılmaya başladım tabi hâlâ bazen sabah namazına kalkamıyorum ya da yatsı namazı kılarken şeytan dürtüyo uyku bastırıyor falan ama yine de bi şekilde kılıyorum 
(2,290 puan) tarafından
Allah kabul etsin canim son nefese kadar daim olsun inşallah ♡♡♡
0 oy
tarafından
Ben biliyordum dogunuma kadar kıldım hatta abdestli gittim doğuma ama bebek olunca ilk zamanlar da kıldım sonra çok baktım olmadı bebek kolikti ne derken çok ağlıyordu bende başlamak isterim bunu karşıma çıkarmada rabbim bende başlayacağım inşallah
(2,290 puan) tarafından
Insallah vesile olurum canim benim Allah nasip etsin ♡♡♡
0 oy
tarafından

Yüreğine sağlık canm çok güzel açıklamışsın . Çok şükür yıllardır kılıyorum ama sabahları bana çok ağır geliyor  ezanı duyuyorum ama kalkamıyorum  :ermm:

(2,290 puan) tarafından
Kuzum ya Allah nasip etsin insallah Allahim cemalini parlak bir dolunay gibi gorebilmek icin sabah namazini gunes dogmadan ikindi namazini da gunes batmadan kilmaya gayret etmeli bu belki yardimci olur sana♡♡♡
0 oy
tarafından
Kılıyorum çok şükür rabbim herkese nasip etsin 
(2,290 puan) tarafından
Amin insallah Allah kabul etsin canim
0 oy
(8,314 puan) tarafından
Çok güzel sağ olun. Böyle postlara bayılıyorum
(2,290 puan) tarafından
Rica ederim canim ♡♡♡

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler