0 oy
283 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (29 puan) tarafından

Hep merak edip hatta her tanıştığım anneye sorduğum bir soru bu neden ben de bilmiyorum :ermm: çocuklarınızın isminin bir hikâyesi, anlamı var mı? 

• Benim oğlumun adı Fatih Çınar, doğum sancısı çekerken bilincim birazcık kapanmıştı böyle kafam güzel gibiydi Fatih Sultan Mehmet'i görmüştüm :D Çınar da eşimin bana aldığı ilk doğum günü hediyesi çınar yapraklı kolyeydi ordan geldi aklıma 

14 Cevaplar

0 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Eşimle sevgiliyken gökçe adaya gitmiştik hayatimda o kadar eğlendiğimi hatırlamıyorum . Bidaha gelicez buraya dedik tabi iş güç gidemedik o yüzden kızımıza şimdi ADA ismini koyucaz 
tarafından
Evet ben gökçe istedim çok eşim ada istedi kura çektik ada çıktı :))) bu arada Allah insanlar uzun ömürlü olsun diye gökçe adayı yaratmış efffsaaanneee bir yer
(3,819 puan) tarafından
Nasip onaymış ikinci kız olursa ona da gökçe olur :)
İnşallah bir gün gitmek nasip olur
tarafından
Kısmet bakalım :))
(29 puan) tarafından
Gökçe ada çok güzel ya, istanbulda yaşarken nerdeyse her haftasonu bi adaya giderdik. En güzeli orası gerçekten de
tarafından
Kesinlikle öylee havasi suyu bile bı bsska
-Reklam-
0 oy
(8,024 puan) tarafından
Metehan oğlumun ismi Türk hükümdar isimlerini seviyoruz
(29 puan) tarafından
Adıyla yaşasın :)
(8,024 puan) tarafından
Aminn bütün yavrucaklar insallah  :)
0 oy
(3,819 puan) tarafından
Almıla kızımın adı ilk türklerde savaşçı kadının ismi eşim tarih çok sever bir kitapta okumuş çok hoşuna gitmiş dediği kitabı bende okudum isim daha anlamlı geldi koyduk bizde anlamı gibi al yanaklı kızım 
(29 puan) tarafından
Elma yanaklı güzel demekmiş. Anlamı çok güzel, adi gibi güzel bi kız olsun inşallah :)
(3,819 puan) tarafından
Büyüdü bile kız 14 aylık şuan sıpa :)
(29 puan) tarafından
Yaaa yerim ♡ sağlıklı uzun ömrü olsun inşallah
0 oy
tarafından
İki kızımın isminde eşim en çok sevdiği isimler bende ikinci isimleri koydum. Elif Masal büyük olanı çok geç öğrendim hamile olduğumu 15 haftaliktim. Orada eşim masallarda ki mutlu bir bebek olsun demişti oradan aklımda kaldı öyle ismini verdik.

İkinci kızım Zeynep Ada ben adaları çok severim. Her yerden bağımsız kendi içlerinde olduğu için 
(29 puan) tarafından
Yaaa, çok güzel :)
0 oy
(2,755 puan) tarafından
Hikayesi yok canım. Alp Kutay oğlumun ismi.

Türk isimlerini seviyoruz ve anlamını beğendiğim için koydum. 
(29 puan) tarafından
Adıyla yaşasın kuzun :)
(2,755 puan) tarafından
Amin canım cümlesi inşallah :)
0 oy
tarafından
Poyraz esim le hep isterdik hayalimiz di

Dıherı FIRAT esim cok severmiş bu ismi oyle koyduk
(29 puan) tarafından
Poyrazı ben de istemiştim, bana hep şey dediler poyraz rüzgar anlamında ya yaramaz olur dediler sonradan düşünüp kolyeden ötürü çınara karar verdik uzun ömürlü olsun falan diye ama poyraz hep aklımda kaldı
tarafından
Adıyla buyusun valla oglum siz dinliyor simdilik
(29 puan) tarafından
Amin, inşallah canım
0 oy
(712 puan) tarafından

Melek olan oğlumun ismi Hasan Eymen di Hasan ismi rahmetli kayimbabamin ismi Eymen de görümcem hamileyken doktor erkek demiş 6 ayına kadar babasını görmüş rüyasında Eymen olucak bunun adı demiş tabi sonradan kız olunca işler değişmiş başka da çocuğu yok o yüzden Eymen koyduk hemde hadis rivayet eden bi sahabe 

Kızımın adı da Zeynep Ecmel zeynebi halam vefaat ederken demişti kızım olursa ileride adını Zeynep koyucam diye ecmeli de babasi istedi 3 isim arasında kalmıştık sünnet çektik o çıktı
(29 puan) tarafından
Canım sana sabırlar diliyorum, postlarını okudum. Cennette seni bekleyen bir meleğin var ♡ kızının ismi de çok güzel sağlıklı hayırlı uzun ömrü olsun inşallah ♡
(712 puan) tarafından
Amin kuzum Allah razı olsun
0 oy
(5,946 puan) tarafından
Bir hikayesi  yok canım  ama ben önce  Güneş  ismini  koymak  istiyordum  eşimin  arkadasinin  soy  ismiydi  muhabbet  konusu  olur  diye  ELISA isminde  karar kıldık  hem  güzel  bir  isim  hemde  anlamı  güzel 
(29 puan) tarafından
Elisa ismini duyunca gözümde hep böyle sarışın bi kız çocuğu canlanıyo nedendir bilmem :) adıyla yaşasın güzellik :)
(5,946 puan) tarafından
Sarışın   bir  bebek  değil  sacları  koyu  kumral  teni  beyaz  göz  rengi  yeşil ve ela karışımı:))
Çok sağol canım
0 oy
tarafından
Kızımın  Adı  Gökçe  Eşimle  cok isim düşündük  bi aralar Asya istedik ama kıta  adıymış  mantiksiz geldi sonra eşim  birden  benim kızımın  adi  Gökçe  olsun dedi bende iyiii olsun dedim  ve koyduk☺️❣
0 oy
(3,283 puan) tarafından
Oğlumun ismi SEYİT AHMET 

Oğlumdan önce 2 düşük yaptım oğluma hamile kalınca bayramda köye gittik kaynanam beni evliyaya götürdü 5 aylık falandı cinsiyeti belli değildi öğrenmemiştim. Oraya genelde erkek çocuğu olsun diye giderlermiş eğer çocuk erkek olursa evliyanın ismini verirlermiş. İstanbula geldim cinsiyeti bi türlü öğrenemedim en son kesin kız  dediler doğum yaptım oğlum oldu evliyanın adını verin dedi kayınbabam öylelikle koyduk o niyetle gitmemiş tik sadece düşük olmasın diye gittik ama kısmet öyle oldu işte
(29 puan) tarafından
Maneviyatı yüksek bi isim olmuş :) adıyla yaşasın..
(3,283 puan) tarafından
Sağol teyzesi
0 oy
(737 puan) tarafından
Eşimle ilk tanıştığımız zamanlarda  hep kızımız olsun diye hayal ederdik hatta ablasının bebeğine kıyafet alırken henüz bebek yokken çok hoşumuza giden bir tulum almıştık olursa giydirirz diye şimdi evlendik hamileyim eğer kız olursa hayal koyacağız adını :) 
(29 puan) tarafından
İnşallah hayalin gerçekleşir canım, sağlıkla gelsin :)
0 oy
(1,929 puan) tarafından
 Waooav dedirtedeck bi hikayesi yok ama 16 17 yasindaydim kuaforde calisiyordum ustamin kizin adi mina ilk duydugumda cok degisuk gelmisti cok hosuma gitti dedim ilerde bi kizim olursa adini mina koyacam insallah ama hamileyken selvi boylum al yazmalimin asyasina taktim kafayi o mu bu mi derken mina nur oldu oglumun kinide esim oglum olursa muhammed koyacam demisti yanina kaan koydum bende 
(29 puan) tarafından
Mina nur çok güzeel:) oğlunun ismi de çok anlamlı
Adlarıyla yaşasın inşallah :)
(1,929 puan) tarafından
Amin canim cumlemizin insallah
0 oy
(4,900 puan) tarafından
Kızımın adı Elif Zehra. Zehrayı esim ıstedı ben de Elifi. Oglumun adı Mahmud Said. Mahmud rahmetli kayınpederın adı Said ise Bediüzzaman Said Nursı Hazretlerinin adı Said i cok istyorduk esımle oyle koyduk :) 
(29 puan) tarafından
Yaa çok güzel, inşallah adıyla yaşasın yolundan gitsin inşallah ♡
(4,900 puan) tarafından
Amın ınsaallah cnm, Allah razı olsun
0 oy
(6,953 puan) tarafından
Kocam evin tek oğlu bu yüzden hamile kaldığımı öğrenince kayınbabama baba senin ismini vercem ama tek olmaz bir ismi daha olcak dedim yanına Buğra düşündük sonra kız olduğunu öğrenince Buğra ya uyumlu Buğlem buldum araya araya ikinci kızıma da İsim beğeniyorum kocam beğenmiyor bir akşam tüm isimleri tekrar saydım oda yok daha buluruz dedi 5 dk sonra Zümra dedi öyle kaldı :)
(29 puan) tarafından
Bayaa bi kararsızlıktan sonra güzel bi isim bulmuşsunuz:) adıyla yaşasın zümracık:)
(6,953 puan) tarafından
Aynen öyle oldu canım amin inşallah

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 204 göst.
0 oy
12 cevap 4,420 göst.
0 oy
7 cevap 416 göst.

411,450 soru

12,385,638 cevap

43,509 kullanıcı