0 oy
4,497 göst.
Diğer kategorisinde (316 puan) tarafından
Bir cümleyle sormam gereken en mantıklı soru başlıkta ki soruydu şimdi geçen gün oğlum adına bakmıyor göz teması kurmuyor diyw post açtım bugğn dikkatimi çekti yine adına bakmıyor ama isminden sonra konuyu değiştirip sar makarayı şarkısını söyleyince direk bakıyor sizce evham mı yapıyorum her adına bakmayan otiz mi bu arada bebeğim tam 1 yaşında

19 Cevaplar

+1 oy
(14,268 puan) tarafından
Valla bilmiyorum ama benim kızım da işine gelince bakıyor işine gelmezse kendimi yırtsam bakmıyo
-Reklam-
0 oy
(1,344 puan) tarafından
İşine gelene bakıyor olabilir mi
(316 puan) tarafından
Olabilir bende o şekilde düşündüm ama göz teması kurmamasına anlam veremedim
(1,344 puan) tarafından
İnşallah bi sıkıntı yoktur
0 oy
(2,940 puan) tarafından
Bu aralr aynı dertten muzdaribim doktora gttim iki gün önce aynı problemleri yaşıyorum 
(316 puan) tarafından
Öyle mi biraz anlatır mısın lütfen???
(2,940 puan) tarafından
Post açmıştım iki gün önce bakarmısın
(1 puan) tarafından

Su anki durumu nasil

(2,940 puan) tarafından

Şuan hersey yolunda ama ters giden şeyler hala var

0 oy
(1,950 puan) tarafından
Baska belirtiler de olmasi lazim.

Dönen nesnelere bakmak.

Çabuk sıkılmak.

Kimseyle göz teması kurmamak gibi..
(316 puan) tarafından
Aynen işte göz teması kurmamasına anlam veremedim çamaşır makinası önüne çok oturuyor ben alsam geri gidiyor oraya
(1,950 puan) tarafından
Erteleme o zaman canim insallah bir seyi yoktur ama cok yayildi otizm ya.
0 oy
(136 puan) tarafından
Geçen acilllik oldum eşimde bebeğimle girdı doktorun odasına doktor da uzaktan kızıma kalem gösterdi takip edınce iyi iyi otızım degıl dedı illa isime gerek yok yanı başka bır ses yap bır nesne goster ellhama gerek yok canım
0 oy
(70 puan) tarafından
Bnce alakası yok canm bnim oğlum işine geldiğine bakıyor 
tarafından
Ama çamaşır makinesinin önüne oturup izliyor demiş anne. Dönen nesneler dikkatini çekiyor göz temasıda yok demiş
(70 puan) tarafından
Canm bu konu da hiç fikrim yok Bn annenin içini rahatlatmak açısından söyledim oğlum da öyle olduğu için çok doktor gezdirdik bu hastalıkla karşılaşmadık hiç çok şükür sebebi sadece bu olmamalı açısından söyledim
tarafından
Sadece isim olsa doğru diyorsun canım ama isim değil çocuk dönen nesnelere bakıyor göz teması hiç yok demiş kadın. Allah şifa versin eğer öyle ise umarım değildir. 2 bebeğim var ikiside ismine bakıyor dönen nesne bir kaç dakika dikkatini çeker ondan sonra umursamazlar. Göz teması 5. Aydan itibaren vardı ikisinde de. Bir şeyler söylediğim zaman bakıyorlar 1. Yaşındaki bebeğin 20 sözden en az 10 tanesine dönüp  göz teması kurması lazım.
(70 puan) tarafından
Tecrübem varmış canm Bn bilmiyorum valla oğlum sadece işine gelmeyince bakmaz her türlü şeye maşallah akıl küpü gibi ondan bağlamak istemedim göz temasını
0 oy
tarafından
Tabi ismine bakmamasi da bir belirti ama en önemlisi göz teması kurmamasi ama nasıl desem bir anne olarak ters hır durumu hissedebilirsin anlarsın herhalde canım 
0 oy
(26,998 puan) tarafından
Doktora gittiniz mi peki. Bu konu ciddi bir konu çünkü. Yani belki 10 seslenmenin 3 üne bakmaz çünkü oyuna dalmistir falan ama 7 sine falan bakar bizimki. Zaman kaybetmeden doktora danışın. İçiniz rahatlar.
(316 puan) tarafından
20 defa söylüyorum 1 ine dahi bakmıyor baksa bayram edecek durumdayım
(26,998 puan) tarafından
Ben olsam bu durumda doktora giderdim .  Göz teması da yok demişsiniz. Burda kimse doktor değil. Sizin içinizi rahatlatacak tek kişi de doktor. İnşallah hiçbir sıkıntı yoktur.
0 oy
(1,145 puan) tarafından
Tek bir hareketle otizm denilemez başka bir şey yoksa işine gelmiyordur bakmak istemiyordur sürekli kullandığın bir hitap varsa ona bakar belki öyle alışmıştır
0 oy
(313 puan) tarafından
Bakın geç kalmadan bir pedagoga götürün işime gelen gelmeyen bı çocuk keyfi isteyince bakıyor diyenleri dinlemeyin 
0 oy
tarafından
Göz teması ne zaman kurdu acaba
(316 puan) tarafından
4.5 aylık filan beşikte bebekken ninni söylerim bakardı 2 aydır kesildi göz teması kesinlikle yok
tarafından
3 aylık bebeğim göz teması yok albino dediler de merak ettim
0 oy
(1,795 puan) tarafından
Canım 1 yaş çok erken otizm olsa bile anlaşılmaz. Niye böyle bir şüpheye düşüyorsunuz hemen anlamıyorum. Sürekli burda çocuğum otizmli mi diye postlar görüyorum. Elimden geldiğince yardımcı oluyorum. Allah aşkına en ufak şeyde böyle sıkıntıya girmeyin. Otizmin tek belirtisi bu değildir. Bu sadece bir belirtidir ama 1 yaş çocuğu daha kendini ifade bile edemezken sırf ismine dönmedi diye otizmli olamaz.. 

Belki dikkati dağınık belki ismine yeteri kadar aşina değil yapmayın lütfen sakin olun
(316 puan) tarafından
Şimdi bizde adına kesinlikle bakmama göz teması kurmama var birde ne yaparsam yapayım oturup çamaşır makinasını izleme var benim amacım illa cocugum otizm demek değil eğer öyle bir durum varsa ki pazartesi pedagog randevumuz erkenden fark edip önünü alabilmek gereken ilgiyi eğitimi veya bilgiyi ona aşılayabilmek öyle bir durumda daha hassasiyet gerekiyor amacım onu kesinleştirip erkenden yola koyulmak
(1,795 puan) tarafından
Mesela yemek yedirirken ya da oyun oynarken gözüne bakarmi? Çamaşır makinesi ne hemen hemen her çocuğun ilgisi olur ama kemdini kaybedecek kadar dalıyor mu ki çocuklu evde mutlaka üstünü kapatmak gerekiyor.. konuşma var mı gibi şeyler önemli ama dediğim gibi çocuk çok küçük varsa bile net birşey söylenemez. Şu an yapabileceklerini yaparsan otizm olsun ya da olmasın çocuğun daha iyi gelişmesine faydalı olabilirsin. TV telefon olmasın sürekli etkinlik yapmaya çalış sosyallestirmeye çalış kitap oku bol bol
(316 puan) tarafından
Canım ben cocuklu yere götürüyorum o gidiyor tek başına oynuyor yada koltuk arkasına giriyor hani ne bilim nene diyor alkış yapıyor ama göz temasi vs yok bir var bir yok durumu benimde kafam karışık
(1,795 puan) tarafından
Büyük bı ihtimalle uyaran eksikliği canım yaşı küçük zaten merak etme zaten randevuyu almışsın doktor yapman gerekenleri anlatacaktır. Eğer söylediklerine uyarsan korkma ilerlemez
0 oy
tarafından
Evham yaptırmak istemem ama 10.5 aylık oğlum ismine lakabina falan hep bakıyor. Kuzucuk lakabı onu söyleyincede bakıyor isminide bakıyor. Göz temasımiz da var 
tarafından
Siz kimseye bakmayın derhal götürün. Ne kadar erken o kadar iyi. Tek oda değil çamaşır makinesinin önüne oturuyor demişsiniz. Göz teması yok demişsiniz tek isim olsa neyse ne. Küçük deriz ama çoğu belirtiyi söylemişsiniz. 1 yaşındaki bebek göz teması kurar ve isminede bakar
(316 puan) tarafından
Aynen pazartesi gününe inşallah randevumuz var gideceğiz ben makinanın önünden alıyorum odaya koyuyorum o gidip önüne oturuyor bende onunla oturup ağlıyorum bi anlasam ne var rabbimin her verdiğine bin şükür benim amacım anlayıp evladıma yardımcı olmak yoksa derdim otizm değil olsa da canım ciğerim olmasa da
tarafından
Eğer öyle çıkarsa inşallah temiz çıkar ama eğer çıkarsa gereken bütün tedavileri yaptır. Ve unutma onlar çok özel çok zeki. Bir dalda ilerledikleri zaman en iyisi oluyorlar. Çünkü aşırı zekiler
0 oy
(3,756 puan) tarafından
Otizmli ccgm var cnm
(316 puan) tarafından
Bana biraz bilgi verir misin lütfen neyle başladı nasıl anladın
(3,756 puan) tarafından
18aylliken şansımiza Rabbim yüzümüze baktida iyi bir doktora denk geldik göz doktoru tarafından teşhis edildi cnm
İsmine çok zor bakardı yan yan bakışları vardı oyuncakları amacı ile oynamiordu yaramazlık çok yapardı :)ama oyunck vs oynmazdi pek. Hareketli şeylere çok sever izler dinlerdi çamaşır Makinesini izlemeyi severdi
Uykusu aşırı derecede berbattı meğerse ondanmis
Şuan aklıma gelenler bunlar cnm
(316 puan) tarafından
Senin gibi anneye rabbim yardım etsin inşallah ayağına taş değmesin ve her zorlukta sabır versin canım
(3,756 puan) tarafından
Şuan Aralık'ta 3yasina girck hani eve biri gelip elindekini bakması poşetlerde ne var diye incelmesinongormek konuşmaya çalıştgni görmek yapma etme ddgmzde az çok anlamaya başlaması ismiyle seslence gelmesi nrml diğer ccklr gibi olmaya başlaması okdr güzel ki gözyaşlarımi tutamıyorum bazen :((

Allah razı olsun kardeşim ♥️
0 oy
(1,264 puan) tarafından
Bu güne kadar ismine tepki verdi mi peki?

Sadece sizinle mi göz teması kurmuyor yoksa başkalarına da mı aynı?

Alkış vs yapabiliyor mu?

Al ver gibi basit komutları yerine getiriyor mu?

Kendi kendine mi oynuyor sürekli?

TV reklam izliyor mu?

Ayak uçlarında yürüyot mu?

Oyuncaklarının ya danormaldr hep aynı yere konan bişeyi değiştirdiğinizde ağlama krizine giriyor mu?

Baba anne ya da bilinçli söylediği kelimesi var mı?

Ağaçlara bakıyor mu?

Kendi kendine dönüyor mu?

Odaya başka biri geldiğinde dönüp bakıyor mu? 

Babasını veya annesini görünce tepki veriyor mu? 

Otizm için çok soru var. Ama bilinen şu ki

İsmine bakmamaso, göz teması kuramaması(kurmaması değil kuramaması çünkü gözgöze gelmekten korkuyorlar)

Yeğenim otizim tanımlı 18.ayda ortaya çıktı. Amerikada yaşıyorlar hemen terapiste yönlendirildi. Şimdi kreşe gidiyor ve çok ilerleme kaydetti.

Otizimden korkmayın. Erken teşhis ile düzeltebilme ihtimali olan bi farkındalık 
(316 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim çamaşır makinasını izliyor ben dahil kimseyle göz temasında değil adına bakmıyor elleriyle alkış dediğimde alkış yapıyor birde sar makarayı şarkısına bakıyor canım bir var bir yok özellikler o yüzden ikilemdeyim
(1,264 puan) tarafından
Çamaşır makinesine bakması normal şuan. Keşfediyor ve Merak ediyor. Adına bakmamasını da normal diyelim dalgınlığa verelim. Ama göz teması 3n önemli şey. En az 8 saniye bakması gerek. 8 saniye bakıyorsa gerisi önemli değil
(316 puan) tarafından
Bebekken beşikte ninni söylerken bakıyordu gözüme 2 aydır kesinlikle yok cankm
(1,264 puan) tarafından
Siz en iyisi bi götürün doktora. Belki yoktur belki başka bişey vardır bilemeyiz ama erken teşhisle normale dönebiliyorlar.
0 oy
(5,067 puan) tarafından
Oğlum 2 yaşında konuşamadığı için pedagoga gitmiştik sağlık ocağında ki hemşire yönlendirmişti otizim belirtileri ile ilgi soru sordu 

Adı ile seslenince bakıyor mu 

Parmak uçlarında yürüyormu 

Göz teması kurabiliyor mu kuramıyorsa o da bir belirtiymiş 

Lamba tarzı şeylere sürekli bakıyor mu 

Dönen nesneler dikatini çekiyor mu 

Kendi etrafında sürekli dönüyor mu 

Her gün sürekli yaptığı bir haraketi var mı 

Otizimden şüphelendiğin için sana örnek verdim canım sağlık ocağındaki hemşirene söyle olmadı onlar zaten direk pedagoga yönlendiriyor pedagog da çok kötü bir şey değil ben gittim otizim yok dedi daha gelmene gerek yok kreşe ve arkadaşları ile vakif geçirmeye ihtiyacı var dedi konuşmak için 
0 oy
(2,000 puan) tarafından
İşine gelene bakabilir bende kızımda otizmden şüphelendim ama hocasına söyledim o baya dikkat etti ona hesabına geldiğinde bakıyor otizm yok dedi
0 oy
(1 puan) tarafından

Nasil oldu peki sunada

0 oy
(727 puan) tarafından

Benim oğlumun iki ismi var birini söyleyince bakmıyor ikisini birden söyleyince bakıyo

(34,368 puan) tarafından

Eski post cano birisi yukarıya çıkarmış 

(727 puan) tarafından
+1

Amaa hemde yıllar öncenin

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 631 göst.
4 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Zelisela (316 puan) tarafından soruldu
+3 oy
22 cevap 1,333 göst.
12 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Duyguu27 (8,494 puan) tarafından soruldu