0 oy
331 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (240 puan) tarafından
Çocuğunuzu anaokukuna nasıl alistirdiniz benim oğlum 5 yas olacak beni bırakmıyor sınıfta oturuyorum

7 Cevaplar

0 oy
(2,720 puan) tarafından
Ay biz ayin 13 de basliycaz nolcak napcak bilmiyom 
(240 puan) tarafından
Bende çok endişe ediyorum oradaki çocuklar öyle güzel anneleri olmadan çok guzel oyunlar oynuyor benim oğlum da agliyor yanimda kal diye ogretmen bugünlük izin verdi ama pazartesi nasıl olacak
(2,720 puan) tarafından
Bnimki n tepki verck bilmiyrm ama ogretmennde caba sarfetmesi gerek yardmci olmasi rica minnet alisr insllh kuzum
(240 puan) tarafından
Öğretmeni çok iyi çok ilgilendi. Hatta yan okuldan cocuk için rehberlik danışmanı öğretmenini bile getirti ama benim oğlum onunla bile konuşmadı maalesef
-Reklam-
0 oy
(25,196 puan) tarafından
Sınıfta oturmakta ne demek öğretmen buna nasıl müsaade eder diğer çocuklarında duyguları var annesi var hepsi annesinden ayrılıp geliyo sizin orda olmanız onlar için olumsuz bir durum lütfen oturmayın. Çocugunuz zamanla alışacaktır. Kısa süreli tutun 1 saat dursun diğer gün 1 bucuk saat diğer gün 2 saat hergün azar azar süre artsın. Eline size ait birşey verin, birazdan gelip seni okuldan aldıgımda bu eşyamı bana verirsin olur mu deyin. Elbet ağlayacak biz ne çocuklar gördük okulda, kıymetleri koparan, okula alışmayan çocuk yoktur. Asla hiçbir veliyi sınıfta oturtmadım o haksızlıgı diğer çocuklara yapamam. Kaygılı anne babanın çocugu da kaygılı olur hisseder. Sınıfta oturarak evet burda korkuyorsun sevmiyorsun ben o yüzden burdayım ben kaygılıyım imajı yaratıyorsunuz çocuga karşı. 
(25,196 puan) tarafından
Çocugunuza bir eşyanızı verin mesela cüzdan olabilir bu sende kalsın birazdan seni almaya geleceğim ve cüzdanımı bana verirsin anlaştık mı. Her okuldan aldığınızda bugun seni en çok mutlu eden şey neydi okulda diye sorun. Olumlu cümlelerle okulu sevdirin. Baştan sona kadar kalmak zorunda değil alışana kadar. Yarım saat kalsın ertesi gün 1 saat. Hergün azar azar uzasın süre. Yarın okula giderken hangi tişörtü giymek istersin beraber seçelim. Okulda içmek için suluguna suyu sen doldururmusun. Yarın okula giderken hangi yoldan geçelim. Yarın okula giderken arkadaşlarına sürpriz götürmek istemisin. Okuldan çıkınca parkta oynamak istermisin. Vs. Vs
(240 puan) tarafından
Teşekkür ederim bunları deniycem hakkını helal et inşallah alışır
tarafından
Sihirli eller 3 yas grubu icin de aynisi gecerli mi yapmak gereken baska bisey var mi. Uyum egitiminde disari ciktigim anda agliyordu. Ogretmeni icerde durma mi istedi hatta
(25,196 puan) tarafından
Rica ederim canım helal olsun.
3 yaş içinde geçerli elbette daha somut şeylerle de yaklaşmak etkili olur o yaşa. Ama sınıfta durmak kesinlikle çözüm değil. Çocuk ortamın güvenli olmadıgını düşünerek burası güvenli değil annem o yüzden yanımda duruyor biraz daha ağlıyım hep yanımda kalsın diye kullanmaya başlayacak bir süre sonra. Zor bi süreç elbet ağlıcak ama alışacak her çocuk bir değil hepsinin alışma süreci farklı olur kimisi ilk gün güle oynaya gider kimisi aylarca ağlar. Siz her zaman onun yanında oldugunu onu her okul çıkışı alacagınızı onu bırakmayacagınızı hissettirmeniz lazım. Her okul çıkışı bak sana söz verdiğim gibi seni aldım, yarında alıcam sen eğlenip oyun oynamaya bak güzel resimler yap bana getir evimize asalım vs
tarafından
Sagol cnm
0 oy
(1,843 puan) tarafından
Teyzemde ilk zamanlar yanında durdu sonra zamanla alıştı canim
0 oy
(1,275 puan) tarafından
Ben kesinlikle musade etmiyordm ağlayan çocuğun yaninda annesinin kalmasına veya sınıftan çıkmasına. Sınıfta yalniz kalınca biraz ağlayıp duruyodu illaki. Sınıfa 1 kez veli girdi mi o cocuk hergun ağlıyordu. Kullaniyor bunu çünkü. Kararlı olmak lazm. Ben gerçi ilkokul öğretmeniyim anasinifinda belki başka teknikler vardr. 12 tane 1.siniftik. her sinifta ağlayan annesini isteyen cocuk vardi ama ben de yoktu. Sonra baska bir sınıf dağıtıldı. 3 yenı öğrenci geldi. Oradaki bir kiz da surekli sabahları ağlıyor dönemin ortasinda hala alisamamis annesjni istiyor ona da musade etmedim. Mecbur kalınca alışıyor onlarda 10 15 dk içinde. Güzel gunlerdi 1.sinif hatıralarm:))
0 oy
(112 puan) tarafından

Ahh ahhh eski günlerim aklıma geldi :(

Hiç unutmam çocuğum yeni anaokuluna başladı 

Hix durmuyordu okulda çıkış saatine kadar beklerdim eve gittiğim an öğretmen arardı ağlıyor gelinn alın diye okula alıştırmak için öğretmen de çaba göstermedi 1. Dönem boyunca böyle okul kapılarında bekledim valla git gel yapmaktan okul yollarında erken doğum yaptım riskli gebelikte. Neyse 2. Dönem kararlıydim çocuğumun okulunu değişecektir çünkü karşısındaki öğretmen alistirmak için birsey yapmazdı hemen beni arardı.  Neyse 2.donem kaydımı annemlere aldırıp oradaki okula yazdırdım ilk gün gene ağlamaklı oldu ve öğretmenimiz o kadar mükemmel o kadar narindiki o gün aynı gün yavrumu okula alistirmisti bende bekliyorum öğretmen beni ne zaman arayacaktı diye ve oğlumun o günden sonra okula aşkla gittiğini gördüm. Bu süreçte öğretmenlerin cok büyük faydası var.  Allah yardımcınız olsun inşallah tez zamanda okula alışır öyle içimden geldi gözümde canlandı mazi yazıverdim.  Şimdi 4.sinifa geçti darısı size inşallah başarılar dilerim yavrunuza <3

0 oy
(2,922 puan) tarafından
Benm sinifmda da vardı böyle bir çocuk eskiden annesini bırakmak istemiyordu ya çocuk aglyp susuyodu yada annen dışarda seni bekliyor istediğin zaman gelip alcak diyordum ozmn oyuna fln daliyodu unutuyodu
0 oy
(45,036 puan) tarafından
6 yasinda kızım ana okuluna gidiyo geçen sene vermedik bu yıl verdik hiç zorluk çekmedik bize baştan siz gelmeyin ilk gün bile o şekil ayrılması sizden zor olur dediler ilk gün servisine bindirip gönderdim zaten kızım okulu çok seviyo hevesle gitti 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 180 göst.
17 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde busraa46 (46 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 42 göst.
0 oy
0 cevap 46 göst.

410,400 soru

12,342,799 cevap

39,794 kullanıcı

Kategoriler