0 oy
321 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar arkadaşımı istemeye gelcekler hani istemeden önce mi sonra mı ne dugundeki takılar hakkında bi konuşma oluyor ya kiz tarafı biseyler istiyor erkek tarafında taki istiyor mu yani  bende öyle bisey olmadı annemgil istedi kaynanamgil kabul etti ama kaynanam sizde bunları bunları yapın falan demedi ama arkadaşım sordu iste bana onlarda siz ne yapacaksınız o zaman bunları bunları yapın derler mi erkek tarafı taki istiyor mu ?? 

12 Cevaplar

0 oy
(2,310 puan) tarafından
Herkezin adetine göre değişiyor canım benimimkinde erkek tarafı birşey istemedi
tarafından
Benim istememdede öyle oldu istemedi erkek tarafi bisey
-Reklam-
0 oy
tarafından
Kiz tarafi erkege taki takmazki yani takmaz derken ozel ustekte bulunmaz erkek tarafi kiz takarsa erkege saat kol dugmesi falan takar soz yuzuguyle nisan yuzugu u kiz tarafi alir sadece 
tarafından
Onları biliyorum düğün için ekstra bisey isteniyor mu acaba bizde eşime saat kol düğmesi taktik onun dışında ailem bana 3 bilezik bi set takmıştı
tarafından
Yooo erkek tarafi takinolarak bisi istemiyo bizim o oralarda hic biyerde istenmiyo durup duruken sormasinlar siz bizden bisi istiyonuzmu diye manmun gozunu acti olur vallaha sonra :)
tarafından
Yok kiz dedim zaten ben istenmiyor bisey hayırdır iç guveysi damat mi alıyoruz dedim zaten bende olcam istemede ortaya atlarım hemen:)
0 oy
(3,444 puan) tarafından
Ekrke tarafi takıyı erkeğin neresine takacak 

İlk defa duydum böyle saçmalık erkeğe sadece alyans alır kız tarafı

Eğer durumları varsa kızlarına altın takarlar 
tarafından
Bende öyle biliyorum canım smdiye kadar hiçte aklıma gelmemişti arkadas sorunca şok oldum :D
0 oy
(15,883 puan) tarafından
Kiz tarafi taki takmak zorunda değilki. Ceyiz için bişeyler isteyeceklerse daha erken. Düğün oncesi konuşulur onlar. 
tarafından
Benim bildiğim istemede konuşuyor ama erkeğe sadece alyansi kol saati ve kol düğmesi takılıyor
(15,883 puan) tarafından
Alyans mutlaka alinir ama digerleri mecbur degil bizde. Onuda kimse dile getirmez. Zaten mecbur alinacak bişey olduğu icin.
tarafından
Aynen öyle biliyorum arkadaşım hani biz bu kdr altin takıyoruz o zaman sizde bu kadar altin takın derler mi diye sordu
(15,883 puan) tarafından
Bence demezler.
tarafından
Bencede demezler ama ilk kez böyle bi soruyla karşılasınca şaşırdım
0 oy
(1,242 puan) tarafından
Bizde öle şey olmaz takı falan istenmez gelir kız istenir konuşup anlasiyolarsa verilir yada biz düşünelim denilir başka gün çağırılır verdik denir düğüne yakın kayınvalide kıza sorar ne istiyorsun diye o kadar hiç öle duymadım görmedim erkek te takı isteme bilmiyorum da eşime biz saat ve gümüş yüzük aldık kız tarafı tüm evi düzer erkek tarafı altın takar .
tarafından
Bütün evi kiz tarafı düzer derken a dan z ye salon yatak odası beyaz eşya falan mı??
(1,242 puan) tarafından
Evet bizde oğlan tarafı düğün yapar kına yapar kız evinde de oğlan evinde de yemek verir ama eşya almaz.
tarafından
Bya degisik bi adet ama muhtemelen baya bi çok altin takiyorlardir
(1,242 puan) tarafından
Düğün daha masraflı etler bakliyat istediğini takarlar ister 1 bilezik ister 10 kendi şanlarina kalmış birşey
tarafından
Anladim canim
0 oy
(737 puan) tarafından
Bende eşimin tarafı bişey istemedi bize söz takılmadan önce altın meseleleri konuşuldu sonradan anlaşmazlık olup gülünç olunmasın diye bize sordular altın ne istersiniz diye babam dedi ben bişey istemem evlenen ben değilim benim kızımsa senin gelinin olucak ne takarsan senin şanına altını bana takmayacaksın neye gücünüz yetiyor ise takın mutlu olsunlar yeter dendi her iki tarafta birbriini zorlamadan evlendik allaha şükür 
tarafından
Bizimde öyle oldu aklıma hiç erkek tarafı bisey ister mo diye gelmedi arkadaşım sorunca afalladim azcık
(737 puan) tarafından
Bende şaşırdım erkek tarafı sadece bohça ister damat sandığı filan onlarda bize yapar her iki tarafta yapıyor
0 oy
(3,833 puan) tarafından
Benim düğünümde erkek tarafı istemedi ama kız tarafından da takı isteyen düğün gördüm bi tanıdığimiźdı erkek tarafi biz 10 bilezik yapiyorsak sizde en az 5 tane yapacaksınız demişlerdi 
tarafından
Hadi yaa ilk kez duydum
0 oy
(13,617 puan) tarafından
Erkeğin alyansı alınır düğünde takısı takılır saat isteyen de oluyor bunları arkadaşın sevgilisi ile ince konuşsun adetleriniz nelerdir diye biz eşimle konuşmuştuk 
tarafından
Bencede bi konuşmaları lazım aslında çocuk ankarali hemşehrim benim o yüzden farklı bi adetleri olduğunu düşünmüyorum
0 oy
(3,145 puan) tarafından
Valla bizde hiçbir taraf birşey istemedi bana sordular siz neyi münasip görürseniz dedim elimi kolumu boynumu donattılar sarraf gibi geziyorum ortada ama benim ailem de altta kalmadı eşime yüzüğünü saatini aldılar ki zaten erkeğe yüzük ve saat alınır diye biliyorum. Ev eşyalarını da kız tarafı sadece mutfak eşyası(masa perde halı beyaz eşya hariç) ve yatak odasını düzer onun dışındaki her şeyi erkek evi yapar altınına kadar. 
tarafından
Aynen bizdeki adetlerde böyle erkeğe biz alyansini kol saatini kol düğmesini almıştık bide damatligini
(3,145 puan) tarafından
Biz nişanda ayakkabı takım elbise aldık düğünde de damatlık ayakkabısıyla birde bohça hazırladık işte damatlığıda öyle götürdük bizim hep böyle yada yatak odası almak istemeyen de oturma odası alıyor her şeyi ile ama mutfak garanti kız tarafında çeyiz sonuçta benim kayınvalidem sormuştu anneme ne lazım dünür bak söyle çekinme diye alnıltık zaten biz annemde sağol dünür aldık her şeyi zaten siz de elinizf n geleni yapıyorsunuz daha ne olsun dediydi konu kapanmıştı :D ama bizde geline çok eşya alınır mesela biz her çarşıya çıktığımızda a dan z ye tüm giyim kuşam ayakkabı alınırdı söz nişan hariç tabi bunlar bizimkiler biraz abartılı ellam ya sjsjshjshsj
tarafından
Anladim canim
0 oy
(25,196 puan) tarafından
Biz hiç bişey istemedik gelinle damadın arasında bunlar toplum inde konuşmak ne ayıp 10 bilezik isteriz falan düşünsene ayıp ya bence allahtan öyle adetler yok bizde 
tarafından
İsteme aile arasında olduğu için konuşmak bence garip değil
(25,196 puan) tarafından
Bizde gariptir böyle şey konuşulmaz. Aile arası da olsa orda bir toplum var. Herkesin aile yapısı farklı
tarafından
Doğrudur canim bisey diyemem :)
0 oy
(135,787 puan) tarafından
valla bizde karsi taraftan bisi isteme olmadi esimin dedesi ne istersinix dedi benim dedemde size kalmis bisi ne takarsaniz takin demisti belese gittim ayrica erkek tarafi bisi istemez bizdr bi alyans alinir o kaddar
0 oy
(52,001 puan) tarafından
erkek tarafı bize sormadı gucunuz neye yetiyosa dedik iki eltiye iki bilezik bir set takmislar banada oyle oldu 
tarafından
Arkadaşım ilk ve tek gelin olcak o yüzden öteki geline ne yaptıysanız aynısını yapın deme şansları yok :)

İlgili sorular

+1 oy
8 cevap 269 göst.
28 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Hfee6oolhddd5u (99 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 1,467 göst.
3 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 81 göst.
30 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Benim 4 mevsimim (804 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 833 göst.
30 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

411,980 soru

12,402,540 cevap

44,483 kullanıcı

Kategoriler

...